USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Otomotiv

13 Ocak 2023 15:28
AA

Borusan EnBW Enerji, elektrikli araçlar için hızlı şarj hizmeti verecek

Borusan Holding ve Alman EnBW AG iş birliği ile kurulan Borusan EnBW Enerji, elektrikli araçlar için şarj ağı işletme lisansı aldı. Firma, başlangıçta 500'den fazla noktada elektrikli araç hızlı şarj hizmeti vermeyi hedefliyor.

Borusan EnBW Enerji, elektrikli araçlar için hızlı şarj hizmeti verecek

Borusan Holding ve Alman EnBW AG'nin ortak girişim şirketi Borusan EnBW Enerji, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan (EPDK) elektrikli araç şarj ağı işletmeci lisansını aldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Borusan EnBW Enerji, Türkiye'de elektrikli araç şarj hizmetleri sektöründe etkin hizmet sunmayı planlıyor.

30 dakikadan az sürede yüzde 80 şarj oranı sağlayacak yaygın şarj ağı, kolay rezervasyon imkanı sunan mobil uygulama ve müşterilerine özel çözümlerle desteklenecek.

Şirket, başlangıç olarak 500'den fazla noktada elektrikli araç hızlı şarj hizmeti vererek, bu alanda yapacağı yatırımlarla bu sayıyı 7 bin noktaya çıkarmayı hedefliyor.

5 MİLYAR TL'Yİ AŞAN YATIRIM PLANLANIYOR

Açıklamada görüşlerine yer verilen Borusan EnBW Enerji Genel Müdürü Enis Amasyalı, müşteri deneyimi odaklı bir hizmet anlayışını benimseyeceklerini belirterek, "Yeni bir kulvarda yatırım yapmanın büyük heyecanını yaşıyoruz. Elektrikli araç şarj istasyonu ağımıza 2030'a kadar yapacağımız 5 milyar lirayı aşan yatırım ile bu sektörde yaygın hızlı şarj ağına sahip, etkin işletmecilerden olmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

EN ÇOK OKUNANLAR