Türkiye'nin sağlık alanındaki çalışmaları küresel bir yıldız olma yolunda kendinden emin adımlarla ilerliyor. Bu adımlardan en önemlisi de Uluslararası Sağlık Hizmetleri A.Ş. (USHAŞ) tarafından bir çatı marka olarak kurulan 'HealthTürkiye' oldu.
Sağlık turizminde Covid kaynaklı küçülme 2022'de telafi edildi
Türkiye'de yurt dışı kartlarla yapılan sağlık harcamaları 2018-2021 yılları arasında yüzde 94'lük bir büyüme gösterirken, Covid etkisiyle yaşanan küçülme 2021 ve 2022 yıllarında telafi edildi. Sektörün 2022'yi 1 milyon hasta ve 2.5 milyar dolar gelir ile kapatması bekleniyor.
Türk bilim insanları geliştirdi: inEpilepsy, epilepsi krizini önceden haber veriyor
Dünyanın en yaygın hastalıkları arasında gösterilen epilepsiye karşı geliştirilen 'inEpilepsy' uygulamasıyla epilepsi nöbeti gelmeden hasta ve yakınlarına haber veriliyor.
Sağlık teknolojilerinde dünya lideri Medtronic'in İstanbul'da düzenlediği “Diyabet İnovasyon Zirvesi” etkinliği, Medtronic'in bu alanda Türkiye'de düzenlediği ilk etkinliği oldu. Zirvede, diyabet ve diyabet teknolojilerinin geleceği konusunda uzmanlar en güncel bilgileri, verileri ve yenilikleri katılımcılarla paylaştı.
BEE'O, BEE'O UP ve BEE&YOU markalarının sahibi SBS Bilimsel Bio Çözümler, 2023 yılında global atılımlar yapmaya hazırlanıyor. Yapılan bilgilendirmede İngiltere'de firma ve depo kurulacağı belirtildi.
Aynı anda 3 hastalığı tespit eden yerli tanı kitinin hastanelerde kullanımı başlıyor
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Turan, tek örnekle üç hastalığın aynı anda tespit edilmesini sağlayacak yerli tanı kitinin, birkaç gün içinde kullanılmaya başlanacağını söyledi.
BioNTech, ilk çeyrekte aşı satışlarını 3'e katlayarak 3,7 milyar avro net kar elde etti
Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in bu yılın ilk çeyreğindeki net karı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşı satışının ardından gelirlerindeki yükselişle 3 katına çıkarak 3,7 milyar avroya ulaştı.
Hemofiliyle mücadelede toplumsal farkındalığın önemi kritik
Toplumda görülme sıklığı düşük, kronik ve hayatı tehdit edici olan hastalıklar “nadir hastalık” olarak tanımlanıyor. Dünyada yaklaşık 400 milyon, Türkiye'de ise yaklaşık 5 milyon kişiyi etkileyen nadir hastalıkların yüzde 90'ının henüz bir tedavisi bulunmuyor.
İzmir'deki PCR laboratuvarında 5 örnekten biri pozitif çıkıyor
Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi'ndeki laboratuvarda günlük 400 civarında yapılan PCR test sayısı, artan Kovid-19 vakaları nedeniyle son bir haftada 1800'e kadar çıktı.
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak ve mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak içintıklayınız.