USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sağlık

16 Ekim 2023 14:16

100'üncü yılda sektöre üç yeni sağlık kurumu kazandıracak

Sağlıktan kazandıklarını yine sağlığa yatırdıklarını belirten Medicana Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hüseyin Bozkurt, Cumhuriyetin 100'üncü yılında sektöre üç yeni sağlık kurumu kazandıracaklarını vurguluyor. Bu üç hastanenin toplam yatırım miktarının ise 400 milyon dolar olması bekleniyor.

100'üncü yılda sektöre üç yeni sağlık kurumu kazandıracak

Medicana, 30 yılı aşkın süredir sektörde edindiği tecrübeyi tüm kilometre taşlarına aktaran, kurumsallaşmaya bütüncül bakış açısıyla yaklaşan ve önem veren bir kurum. İlk yurt dışı yatırımını da Bosna'ya yapmaya hazırlanan şirket, Zincirlikuyu ve Bosna yatırımlarıyla birlikte hastane sayısını 17'ye çıkacak. 1992 yılından bu yana modern tıbbın son imkânlarını sunarak hastalarına hizmet veren Medicana; İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Samsun, Sivas ve Bursa olmak üzere Türkiye'nin yedi ilinde yer alan hastaneleriyle uluslararası standartlarda sağlık hizmeti sunuyor. Yıllar içerisinde hızlı ancak planlı büyümesinin bir nedenini de Medicana'nın kurumsallaşmış yapısına bağlayan Medicana Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hüseyin Bozkurt, "Bir hastanenin yönetiminden çalışanlara kadar herkes kurum kültürünü benimsemiş durumda, Medicana'nın misyon ve vizyonuna uygun olarak çalışıyorlar. Medicana olarak hedefimiz uluslararası standartlarda herkes için erişilebilir sağlık hizmeti sunmak. Hastane müdürlerinden doktorlara, hemşirelerinden sağlık personellerine kadar herkes bu hedef doğrultusunda görevlerini yerine getiriyor" diyor.

"UZUN VADEDE HEDEFİMİZ, YURT DIŞINDA HALKA ARZ OLMAK"

Türkiye'deki gelişmiş sağlık hizmetini tüm dünyaya yaymayı ve tanıtmayı hedeflediklerini kaydeden Bozkurt, "İlk yurt dışı yatırımımızı Bosna'ya yapıyoruz. Bosna'da açacağımız hastanenin inşaatı bitmek üzere. Daha sonra Avrupa, Orta Doğu, Türk Cumhuriyetleri başta olmak üzere birçok ülkede Türk bayrağını dalgalandırmak istiyoruz. Uzun vadede hedefimiz ise yurt dışında halka arz olmak. Uluslararası platformda tanınan, dünya standartlarında, çağdaş yenilikleri takip eden ve yeniliklere öncülük eden sağlık kurumu olma yolunda ilerliyoruz" açıklamasında bulunuyor.

"Uluslararası platformda tanınan, dünya standartlarında, çağdaş yenilikleri takip eden ve yeniliklere öncülük eden sağlık kurumu olma yolunda ilerliyoruz"

YATIRIMLAR TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Sağlıktan kazandıklarını yine sağlığa yatırdıklarını vurgulayan Hüseyin Bozkurt, yatırımlarını çok önceden planladıklarını söylüyor. Pandemi döneminde hayata geçirdikleri Ataşehir ve İzmir yatırımlarının 200 milyon doların üzerinde olduğunu anlatan Bozkurt, şöyle devam ediyor: "Çeşme de 40 milyon dolarlık bir yatırım oldu. İstanbul'da Ataköy'ün ardından Zincirlikuyu'da da yeni bir hastane açacağız. İlk yurt dışı yatırımımızı ise Bosna'da yapıyoruz. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında sektöre üç yeni sağlık kurumu kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu üç hastanenin toplam yatırım miktarı ise 400 milyon dolar." Öte yandan markalaşmanın tüm sektörlerdeki kurumlar için önemli bir süreç olduğuna vurgu yapan Bozkurt, "Medicana olarak tüm hastanelerimizde herkes için eşit sağlık hizmetini hastalarımıza sunmaya özen gösteriyoruz. Hangi şehirde olursa olsun Medicana logosunu gören bir hasta orada en iyi sağlık hizmetini alacağını bilir. Hasta ve hasta yakınına evinde hissedeceği bir konfor sunulacağını ve alanında en iyi sağlık kadrosuna emanet olacağının farkındadır" diyor.

EN ÇOK OKUNANLAR