217 milyon dolar değerleme üzerinden aldığı yatırımla Türkiye'deki en değerli fintek şirketi olan Param, 2022 yılını rekor büyüme oranlarıyla kapattı. Şirket, kullanıcı sayısını 2022 yılında 5 milyona, kart sayısını 7 milyona, harcama tutarını 9.2 milyar TL'ye, pazar payını ise yüzde 33'e çıkardı.
FinTech kuruluşu Insha Ventures, büyümeyi sürdürürken spin-off (şirketleşme) çalışmalarına da başladı. Şirketin 2023 yılında en az bir ürünü şirketleştirmeyi hedeflediği açıklandı.
2023 yılında e-ticaret ve finansal teknolojiler alanlarında kendilerini geliştirme hedeflerinden bahseden Hopi Üst Yöneticisi (CEO) Yalın Özcan, "Bu alanlardaki atılım bizi unicorn yapacak. Hopi'nin orta vadede globalleşme gibi bir planı da var, farklı ülkelere girmek istiyoruz. Bu amaçla birkaç ülke de belirledik" dedi.
2022 yılını büyüme ile kapatan Figopara, global yatırımlara odaklandı
Yeni nesil alacak finansmanı platformu Figopara, 2022 yılında bir önceki yıla göre 2,5 kat büyürken, 9 binin üzerinde şirketin 9.8 milyar TL'lik finansmanına aracılık etti. 2023 yılında yeni global açılımlar gerçekleştirmeyi planladıklarını vurgulayan Figopara Kurucu Ortağı Bulut Arukel, “2023 yılında satın alma fırsatlarını değerlendirmeye ve yurt dışı büyüme hedeflerine odaklanacağız“ dedi.
Insha Ventures ile Sibernet Teknoloji arasında iş birliği: FinTech ekosisteminin sürdürülebilirliği desteklenecek
FinTech girişim kurucusu Insha Ventures, kişiselleştirilmiş siber kalkınma planları oluşturan Sibernet Teknoloji ile iş ortaklığına imza attı. Söz konusu iş birliği FinTech ekosisteminin sürdürülebilirliğini desteklerken, bulut tabanlı teknolojilerin güvenlik kapsamlarının finansal teknolojilerde de yaygınlaşmasını sağlayacak.
İngiltere ve Avrupa'da KOBİ'lere, Türkiye pazarında ise yurt dışına açılan ve açılmak isteyen girişimlere hizmet veren finansal servis platformu wamo, 19 milyon dolar değerleme üzerinden 1,5 milyon dolar yatırım aldı.
Ozan SuperApp, tüm gamer'ların ödeme çözümü olmayı hedefliyor
Genel merkezi Londra'da, Ar-Ge merkezi İstanbul'da bulunan global fintech Ozan SuperApp, 70 kişilik uzman ekibiyle Türkiye pazarına hızlı bir giriş yaptı. İngiltere'de FCA'den, Türkiye'de de BDDK'dan elektronik para lisansı bulunan; BKM & Troy, Visa, Mastercard ve Union Pay üyesi Ozan SuperApp, 2022 yılının Ocak ayında çıkaracağı “SuperCard”ıyla tüm gamer'ların bir numaralı ödeme çözümü olmayı hedefliyor.
“Ozan SuperApp” ve “Ozan Business” ürünleri ile bireysel kullanıcıları ve işletmeleri finansal teknoloji servisleriyle buluşturan Ozan Elektronik Para, kilometre taşı niteliğinde bir adım daha attı ve Bankalararası Kart Merkezi (BKM) üyesi oldu.
Türkiye'deki FinTech uygulamalarına olan talep katlanmaya devam ediyor
AppsFlyer'ın yeni raporu, finans sektörü için zorlu bir 2020 yılına rağmen yeniden pazarlama çabalarının 3 kat arttığını ve organik olmayan yüklemelerin dünya genelinde yüzde 70 oranında artış gösterdiğini ortaya koyuyor.
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak ve mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak içintıklayınız.