USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sağlık

14 Ekim 2023 10:09

Sanofi Özellikli Tedaviler İş Birimi, dünya genelinde 25 ayrı hastalık için sağlık çözümü sunuyor

Sanofı Türkiye, özellikli tedaviler alanındaki çalışmaları destekliyor, hastaların tanı yolculuğunun kısalması, hayatlarının kolaylaşması için ekosistemdeki tüm paydaşlarıyla değer yaratan modeller geliştiriyor. Ayrıca 25 ayrı hastalık için sağlık çözümü sunarak AR-GE ve inovasyon yatırımlarını sürdürüyor

Sanofi Özellikli Tedaviler İş Birimi, dünya genelinde 25 ayrı hastalık için sağlık çözümü sunuyor

Sanofı Özellikli Tedaviler Türkiye, Levant ve İran Genel Müdürü Pelin Yunusoğlu ile şirketin nadir hastalıklar, onkoloji, nöroloji ve immünoloji alanlarını kapsayan özellikli tedaviler konusundaki çalışmalarını konuştuk.

> Öncelikle, insan sağlığı konusunda faaliyet gösteren Sanofi'nin Türkiye ve dünyadaki vizyonundan bahseder misiniz?

Sanofi, dünya genelinde 90 ülkede, 91 bin çalışanı ile tıp pratiklerini daha ileriye taşımak hedefiyle, bilim ve inovasyona odaklanan yenilikçi bir küresel sağlık şirketi. Amacımız, daha sağlıklı bir yaşam yolunda var olan tedavileri dönüştürmek ve bilimin mucizeleri peşinde yeni tedaviler geliştirerek insanların sağlık yolculuklarında eşlik etmek.

Türkiye'de 65 yıllık ayak izimizle, ilaç sektörünün lider şirketlerinden biri olarak ülkemizde üretiyor, sağlık çözümleri sağlıyor ve yatırım yapıyoruz. 1.600 çalışanımız, 220 farklı tip ürün içeren geniş portföyümüzle, ülkemizin en büyük ilaç üretim tesisleri arasında bulunan Lüleburgaz Fabrikamız ile ülkemizin lider ilaç şirketlerinden biriyiz.

Sanofi Türkiye olarak en önemli önceliklerimizden biri de kurum kültürümüz. Biz din, dil, ırk, cinsiyet farkı gözetmeksizin fırsat çeşitliliğini esas alan bir şirketiz. Yetenek yönetiminde 'Eşit İstihdam İlkeleri'ni kararlılıkla uyguluyoruz.

Kadının iş yaşamına katkısının sürdürülebilir bir ekonomi için şart olduğunun farkındayız Şirketimizde pek çok başarılı kadın yönetici önemli pozisyonlarda yer alıyor ve örnek teşkil ediyor. Bu noktada Sanofi Türkiye organizasyonundaki iş birimlerinde görev alan ilk kadın genel müdür olmak ve bu misyonla çalışmaları yürütmek beni ayrıca gururlandırıyor.

"SATIŞLARIMIZIN %15'Nİ Ar-GE'YE YATIRIYORUZ"

> Sanofi Türkiye'nin özellikli tedaviler alanında yaptığı çalışmalar nelerdir? Ar-Ge ve inovasyon yatırımlarınızdan bahsedebilir misiniz?

Özellikli Tedaviler İş Birimi olarak odağımızda nadir hastalıklar, nöroloji, immünoloji, hematoloji ve onkoloji gibi özel terapötik alanlar var. Bir yandan yeni tedaviler konusunda arayışlarımız sürerken bir yandan da dünya çapında 25 ayrı hastalık için tedavi sunuyoruz.

Hastayı ve hasta ihtiyaçlarını odağına koyarak, başta sağlık çalışanları olmak üzere tüm paydaşlarla birlikte hastalık farkındalığını artırmak, hasta yolculuğunu iyileştirmek için elimizden geleni yapma gayretindeyiz.

Bilimsel keşiflere ve yeniliğe olan bağlılığımız, insanlara hizmet etme misyonumuzun temelini oluşturuyor.

Sanofi olarak en kritik sağlık ihtiyaçlarını önceliklendiriyor, henüz çaresi bulunmamış hastalıklar için tedavi geliştirmek amacıyla her yıl dünya genelindeki satışlarımızın yaklaşık yüzde 15'ini Ar-Ge'ye ayırıyoruz.

Bu rakam, tüm sektörler değerlendirildiğinde bile Ar-Ge'ye ayrılan en büyük paylardan biri.

Halihazırda şirketimizin Ar-Ge ürün yelpazesinde 22'si Faz 3 aşamasında olan 78 proje bulunuyor. Bu 78 projenin 67'si Özellikli Tedaviler alanlarından oluşuyor.

Sanofi Türkiye Özellikli Tedaviler alanında, İran ve Levant bölgesinin merkezi olarak konumlanıyor. Özellikli Tedaviler İş Birimi olarak, Nadir hastalıklar, nadir kan hastalıkları, nöroloji, immünoloji, hematoloji ve onkoloji gibi özel tedavi alanlarına odaklanıyoruz.

Kendi alanımızda, Türkiye'deki bilimsel gelişime katkıda büyük rol oynamaktayız. Bugün 55 klinik çalışma ile Türkiye'de en çok klinik çalışma yürüten ilaç şirketlerinden biriyiz.

Haziran 2023 itibarı ile devam etmekte olan bu çalışmalar için yaptığımız yatırımların yüzde 98'i ise Özellikli Tedaviler için ayrıldı.

"HASTA YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

> Özellikli tedaviler altında ele aldığınız nadir hastalıklar alanında farkındalığı artırmak adına kurum ve kuruluşlar ile yaptığınız iş birliklerinin var olduğunu biliyoruz. Projelerden bahsedebilir misiniz?

İlk günden bugüne kadar hastalar ve hasta ihtiyaçları her zaman odağımızda.

Bu ihtiyaçları daha iyi karşılayabilmek için kurum, kuruluş ve akademi ile başarılı iş birliklerine imza atıyoruz.

Hastalar ve sağlık mesleği mensupları ile geliştirdiğimiz eğitim ve farkındalık projeleriyle hastalara umut olmak ve onların yaşam kalitelerini artırmak için çalışıyoruz.

"Ülkemizin sağlık politikasını destekleyici önemli iş birliklerini, projeleri ve farkındalık çalışmalarını hayata geçiriyoruz"

Kısaca bahsedecek olursak;

Sanofi Türkiye ve Ankara Üniversitesi ile yürüttüğümüz NADİR bilimsel iş birliğimizle, nadir hastalıklar konusunda modern tanı ve tedavi yöntemlerine yönelik araştırmalar yaparak hastaların tanı, tedavi ve takip süreçlerini geliştirmek üzere çalışıyoruz.

Bu iş birliği kapsamında, nadir hastalıklar alanında modern tanı yöntemlerine yönelik araştırmalar gerçekleştireceğiz.

NARİN ÇOCUKLAR PROJESİ

Narin çocuklar projemizle ise nadir/kronik hastalık tanısı almış çocuklara doğru ilk yaklaşım ve sorumluluk sınırları konusunda akademik bilgilendirilme yapılması, temel ve özel ihtiyaçlarına erişimlerinin kolaylaştırılması ve eğitim hayatlarının uyum içinde devamlılığının sağlanmasına yönelik faydalar elde etmeyi amaçladığımız bir pilot çalışma başlattık.

NADİR HASTALIKLAR

Sanofi Türkiye olarak karşılanmamış ihtiyacın büyük olduğu nadir hastalıklar alanında hastaların tanı yolculuğunun kısalması için ekosistemdeki tüm paydaşlarımızla değer yaratan modeller geliştirmeye ve çalışmalarımıza büyük bir motivasyonla devam edeceğiz.

EN ÇOK OKUNANLAR