USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sektörler

27 Kasım 2023 11:59

Kullandığımız ürünlerin birçoğunda onların kokusu var: MG International Fragrance Company

1961 yılında Mişel Gülçiçek tarafından kurulan, uluslararası esans üreticisi olarak Türkiye'nin en büyük ilk 600 sanayi şirketi arasında yer alan MG International Fragrance Company, üretimindeki son teknolojisi ve inovasyon kabiliyeti ile bugün 60'ın üzerinde ülkeye, yurt içi ve yurt dışında 2 bin 600'ü aşkın global üreticiye esans ve esans ham maddesi tedarik ediyor.

Kullandığımız ürünlerin birçoğunda onların kokusu var: MG International Fragrance Company
Platin Dergisi olarak esans dünyasında öncü kimliğe sahip MG International Fragrance Company'nin üretim tesislerini görmek için Gebze'ye gittik.

2015 yılından bu yana Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan ve dünyanın tek bir çatı altındaki en yüksek üretim kapasitesine sahip ilk entegre tesisinde üretime devam eden esans üreticisi ve ham madde tedarikçisi MG International Fragrance Company; 4 bin 500'den fazla ham madde kullanımıyla 200 binin üzerinde esans formülü ve 280 farklı ham maddenin üretimini aynı anda sekiz farklı hatta gerçekleştiriyor. Tesis büyüklüğünü 50 bin metrekarenin üzerine çıkartan MG International Fragrance Company, 350'yi aşkın personelin çalıştığı Gebze tesislerinde esans ve esans ham maddeleri ile kozmetik, kişisel bakım, hijyen, ev temizlik ve kâğıt ürünleri grubunda üretici olarak faaliyet gösteren markalar için çalışmalar yapıyor. Üretim süreçlerinin büyük bir bölümünü Ar-Ge çalışmaları oluştururken, sektörünün ilk Ar-Ge laboratuvarını kurarak öncü bir konuma ulaşıyor. 2017 yılında Ar-Ge merkezi statüsü kazanarak yeni teknolojik çalışmaları ve inovasyon kabiliyetiyle sektörün geleceğine, esans teknolojilerine, insan kaynaklarına ve üretimdeki inovatif çözümlere yön veriyor.

FARKLI ÜLKELERDEN YAKLAŞIK 4 BİN HAM MADDE GELİYOR

Bize tesisleri gezdiren ve Platin Dergisi'nin kasım sayısı için sorularımız yanıtlayan; satış pazarlama ve markadan sorumlu genel müdür yardımcısı Bülent Konca; aktif olarak 56 farklı ülkeyle ticaretlerinin devam ettiğini söylüyor. "47 kişilik bir ekibin başındayım. Müşteri temsilcilerimiz, satış destek, halkla ilişkiler, lojistik ve pazarlama departmanlarımızla beraber; bu şirketin enerjisini, rengini, misyonunu ve vizyonunu yurt içindeki ve yurt dışındaki dostlarımıza mümkün mertebe taşımaya çalışıyoruz" diyen Konca, birçok farklı kategoride üretim yaptıklarını ve yaklaşık 4 bin ham maddeyi farklı ülkelerden farklı miktarlarda alarak tesislerine getirdiklerini belirtiyor.

(MG International Fragrance Company Satış Pazarlama ve Markadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Konca)

AYLIK 450 TON KOKU ÜRETİLİYOR

"Parfümörlerle beraber kompozisyonlar yaratıyoruz. Yılda 4.6 milyon kilo esans üretiyoruz. 6 ana kategorideki ürün için üretim yapıyoruz. Koku üreterek birçok ürüne kimlik kazandırıyoruz. Islak mendilden deterjana, oda spreylerinden mumlara, kişisel bakım ürünlerinden parfümlere kadar birçok üründe, ürettiğimiz esanslarla yer alıyoruz. Her sene rakamlarımızı büyütmeye devam ediyoruz" şeklinde konuşan Konca, tesislerinin 7/24 çalıştığını, aylık 450 ton, günlük ise 25 tona yakın esans ürettiklerini söylüyor.

60 YILDA 200 BİN FARKLI KOKU ÜRETİMİ

"Koku hatıradır, bir kimliktir. Koku sizin gününüzle ve geçmişinizle, dostlarınızla bağ kurmanızı sağlar. Koku hafızadır. Koku size her şeyi hatırlatır" diyen Konca, dışarıdan iş birliği yaptıkları freelance parfümörler dışında kendilerinin MG International Fragrance Company olarak 9 farklı parfümör ile çalıştıklarını, 60 yıllık süreçte 200 binden fazla koku ürettiklerini söylüyor. Konca, dünyanın dört bir yanından ham madde tedariki yaptıklarını, tesislerinde ise toplamda 360 çalışanın bulunduğunu ifade ediyor.

ÜRETİMİN YÜZDE 80'İ ROBOT DESTEKLİ

Tesislerinde üretimin yüzde 80'ini robot teknolojisi desteğiyle yaptıklarını belirten Konca, yılda 90 bin sipariş ürettiklerini ifade ediyor. Konca kalite ve sürdürülebilirlik konularının da kendileri için çok önemli olduğunun altını çizerken; koku üretiminde öncü bir marka olma noktasında, üretim tesisinin modernliği ve kapasitesi, ham madde çeşitliliği ve ham maddelerin depolamada bulunuyor olması ile doğru projeye sahip olma hususlarının çok önemli olduğunu belirtiyor.

SIFIR ATIK ÇALIŞMALARINDAN SU TASARRUFUNA

KSO tarafından bu yıl 29'uncusu düzenlenen Türkiye'nin en prestijli çevre ödülü Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülleri'nde MG International Fragrance Company de önemli bir ödüle değer bulundu. Enerji tasarrufu projeleri (LED aydınlatma otomasyon sistemleri, I-REC sertifikası), sıfır atık çalışmaları, yağmur suyu toplama çalışmaları, su azaltımı çalışmaları, arıtma tesislerinde çıkan atık suların geri kazanılarak tekrar kullanılması, tehlikeli atık azaltımı çalışmaları, hurda azaltımı çalışmaları, koku azaltım çalışmaları, emisyon ve karbon salınımı azaltımı çalışmaları, karbon ayak izi doğrulaması, biyoçeşitlilik çalışmaları, sürdürülebilirlik raporu ve çevre temalı sosyal sorumluluk projeleri nedeni ile MG Internatıonal Fragrance Company Büyük Ölçekli İşletme Kategorisi Kimya Sektörü Çevre Ödülü'nü almaya hak kazandı.

ÇEVRE İÇİN 7 YILDA 5 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Ham madde çeşitlendirme, teknolojik iyileştirme ve inovasyon yoluyla daha yüksek ekonomik üretkenlik düzeylerine ulaşan şirket; insan ve çevre dostu yaklaşımla sürdürülebilir bir geleceğe ulaşmayı amaçlıyor. Esans üretiminde sürdürülebilir hedeflerle büyümeyi sürdüren MG International, çevreye saygılı üretim bilinciyle doğal hayatın korunması ve desteklenmesi amacıyla, sadece çevre altyapı ve projeleri için son 7 yıl içerisinde 5 milyon doları aşkın yatırım gerçekleştirdi.

EN ÇOK OKUNANLAR