USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Turizm

16 Mart 2024 10:26

Roger Kai: “Misafirlere yeni dönemde benzersiz teklifler sunuyoruz”

Tarihi yalıda yer alan Six Senses Kocataş Mansions Istanbul'un Genel Müdürü Roger Kai, otelin kimliğini korurken misafirlerin ihtiyaçlarını karşılamanın süregelen bir dengeleme eylemine dönüştüğünü söylüyor. Kai, yeni dönemde de düğün destinasyonu, yemek ve dinlence mekanı olarak benzersiz tekliflerle hizmet vereceklerini belirtiyor.

Roger Kai: “Misafirlere yeni dönemde benzersiz teklifler sunuyoruz”

* Six Senses Kocataş Mansions Istanbul'u, diğer Six Senses otelleri arasında benzersiz kılan özellikleri nelerdir?

Otelimiz, 19. yüzyıldan, Osmanlı döneminden kalma tarihi ve titizlikle restore edilmiş Kocataş Yalısı ve ona komşu bir diğer yalının içinde yer alıyor. Yalıların arkasında yükselen yemyeşil korumuzla, İstanbul'da ve dünyada başka hiçbir otele benzemeyen bir şehir oteliyiz. Bütünsel sağlıklı yaşam deneyimleri ve imza masajlarıyla dünyaca ünlü Six Senses Spa en tepede yer alıyor. Ayrıca yiyecek, içecek ve eğlence tesislerimiz de bu koruda bulunuyor. Buradan sadece Boğaz manzarasını izlemek bile büyülenmek için yeterli.

* İstanbul gibi bir metropolde, tarihi geçmişi olan beş yıldızlı bir şehir otelini yönetirken nasıl bir strateji ile hareket ediyorsunuz?

Böyle bir oteli yönetmek hem benzersiz zorluklar hem de inanılmaz fırsatlar sunuyor. Tesisimizin tarihi önemi, modern lüks gezginlerin beklentilerini karşılarken aynı zamanda mirasını dikkatle korumamız ve saygı göstermemiz gerektiğinden işimizi zorlaştırıyor. İstanbul'un önemli bir uluslararası destinasyon olması, çok çeşitli ve seçici bir müşteri kitlesinin talepleriyle mücadele etmemiz gerektiği anlamına geliyor. Otelin benzersiz kimliğini korurken onların ihtiyaçlarını karşılamak süregelen bir dengeleme eylemine dönüşüyor. Trendlerin ve zorlukların bir adım önünde olmak için çeviklik ve öngörü gerektiriyor.

* Sürdürülebilirliğin sizin için önemini biliyoruz. Bize uygulamalarınızdan da bahsedebilir misiniz?

Sürdürülebilirlik sadece moda bir kelime değil, operasyonlarımızın her yönüne nüfuz eden ve misafir deneyimini şekillendiren yol gösterici bir ilkedir. Misafirlerimiz Osmanlı döneminden kalma tarihi konaklarımıza adım attıkları andan itibaren, sürdürülebilirliğin deneyimlerinin dokusuna işlendiği bir dünyanın içine giriyorlar. Restoranlarımız için yerel, organik ve sürdürülebilir şekilde üretilmiş malzemeler tedarik etmeye öncelik veriyoruz. Bu sayede yalnızca konuklarımıza en yüksek kalitede ürünler sunmakla kalmıyor, aynı zamanda yerel çiftçileri ve üreticileri destekliyor ve karbon ayak izimizi azaltıyoruz. Atık azaltma ve geri dönüşüm programlarımız çevresel etkimizi daha da azaltırken, suyun korunmasına yönelik taahhüdümüz bu değerli kaynağın gelecek nesiller için korunmasına yardımcı oluyor. Yerel işletmelerden mal ve hizmet tedarik ederek ve topluluk üyelerine istihdam olanakları sağlayarak sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunuyor ve kalıcı olumlu değişim yaratıyoruz.

* 2024 beklenti ve hedefleriniz arasında neler var?

Öncelikle, önde gelen bir düğün destinasyonu olarak otelimize yönelik talebin artmaya devam edeceğini öngörüyoruz. 2023 yılında 60 düğüne başarıyla ev sahipliği yaptık ve 2024 yılında bu sayıyı aşmayı hedefliyoruz. Ayrıca, SAX İstanbul, 1860, Toro ve Scalini gibi çok çeşitli restoranlarımız bu yıl daha fazla misafiri ağırlamaya hazırlanıyor. Yaz yaklaşırken, özellikle şehir sakinleri olmak üzere daha fazla havuz misafirini otelimizde ağırlamak istiyoruz. 2024 yılı için beklentilerimiz, başarı geçmişimiz ve bir düğün destinasyonu, yemek mekânı ve dinlenme mekânı olarak sunduğumuz benzersiz tekliflerle destekleniyor.

EN ÇOK OKUNANLAR