USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

24 Şubat 2024 12:51

Mondelez International: En önemli üretim üslerinden biri Türkiye

Tüketicileri doğru şekilde ve zamanda, doğru atıştırmalığa teşvik ederek dünya çapında 150'yi aşkın ülkede faaliyet gösteren Mondelez International'ın önde gelen ülkelerinden biri olan Türkiye, 2024 yılının ilk ihracatını geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdi ve 3 kıtaya toplamda 668 tonluk sakız ve şekerleme ihracatı yaptı.

Mondelez International: En önemli üretim üslerinden biri Türkiye

Türkiye; Mondelez International'ın dünyadaki en önemli pazarlarından biri ve üretim üssü. Falım, First, Kent, Olips, Bonibon, Jelibon gibi pek çok markasıyla sakız, şeker ve kruvasan kategorilerinde pazar lideri olan Mondelez International, Türkiye'de Milka, Toblerone, 7Days ve Oreo gibi efsanevi küresel markalarıyla çikolata ve bisküvi kategorilerinde de güçlü bir varlığa sahip. Gebze'de bulunan iki büyük üretim tesisinde bin 600 kişiye istihdam sağlıyor. Burada ürettiği ürünleri ise 50'nin üzerinde ülkeye ihraç ediyor. Biz de Platin Dergisi'nin şubat sayısında Gebze'deki tesislerinde Mondelez International Türkiye Genel Müdürü İhsan Karagöz ile bir araya geldik.

"İNSANLARI DOĞRU ATIŞTIRMAYA TEŞVİK ETMEYİ AMAÇLIYORUZ"

Mondelez International, 91 binin üzerinde çalışanı ile tüketicilerinin hayatlarına lezzetli anlar katmak için çalışıyor. Bunu yaparken de üzerinde önemle durdukları bazı noktalar var. İhsan Karagöz, bu noktaları şöyle açıklıyor: "Çağımızın modern yaşamı içinde sağlıklı ve dengeli beslenme giderek ön plana çıkıyor. Mondelez International da dünya çapında faaliyet gösterdiği ülkelerde ürünlerini doğru zamanda, doğru şekilde sunarak insanları doğru atıştırmaya teşvik etmeyi amaçlıyor.

(Mondelez International Türkiye Genel Müdürü İhsan Karagöz)

SAKIZ VE ŞEKERDE PAZAR LİDERİ

Mondelez International Türkiye, şu an sakız ve ferahlatıcı şekerde pazar lideri olarak öne çıkıyor. Sakız kategorisinde pazar payı yüzde 48.1, ferahlatıcı şekerde ise yüzde 46,5. 2023 yılında bakery'de 7Days dahil yüzde 58,6, çikolatada ise yüzde 55 büyüme yakaladı. Türkiye'de sakız, şeker, çikolata ve bisküvi kategorilerinin toplam pazar büyüklüğü yaklaşık 103 milyar TL. Büyüklüğü 5.2 milyar TL olan sakız ve 6.9 milyar TL olan şeker kategorilerinde pazarın en önemli oyuncusu.

"TÜRKİYE İHRACATA DA ODAKLANAN ÖNEMLİ BİR ÜRETİM ÜSSÜ"

Türkiye, Mondelez International'ın dünyadaki odaklandığı pazarlarından biri ve bununla birlikte de oldukça önemli bir konuma sahip. Bu konumu İhsan Karagöz, şu şekilde anlatıyor: "İçinde bulunduğumuz Avrupa Bölgesi'nin en hızlı büyüyen ülkelerinden biriyiz. Türkiye'yi yatırım, üretim, ihracat, hizmet ve lojistik gibi önemli alanlarda giderek daha fazla bölgesel bir üs olarak konumlandırıyoruz. Bu yüzden Mondelez International Türkiye iç pazara olduğu kadar, ihracata da odaklanan önemli bir üretim üssü."

Gebze'de bulunan iki büyük üretim tesisinde 1600 kişiye istihdam sağlanıyor. ürünler 50'nin üzerinde ülkeye ihraç ediliyor
EN ÇOK OKUNANLAR