USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

26 Şubat 2024 13:05

LC Waikiki, yeni pazarlara açılacak

4 kıtada, 63 ülkede faaliyet gösteren LC Waikiki; bu yıl Somali, Cibuti, Fildişi Sahilleri ve Sudan gibi ülkelere giriş planı yapıyor. Şirketin hedefi, yeni yılda da 1 milyar doların üzerinde ihracat geliri elde etmek.

LC Waikiki, yeni pazarlara açılacak

LC Waikiki olarak bugün 4 kıtada, 63 ülkede faaliyet gösterdiklerini ve Türkiye de dahil olmak üzere bu ülkelerin 23'ünde pazar lideri olduklarını belirten LC Waikiki Yönetim Kurulu Üyesi ve Mağazacılık Genel Müdürü Berna Akyüz Öğüt, "Gelirimizin yaklaşık yüzde 50'si yurt dışından geliyor. Satış adedine baktığımızda da bu oran yüzde 40'larda. Bu sebeple yurt dışı bizim için oldukça kritik bir öneme sahip. 2023 yılında ihracat rakamımız 1.1 milyar dolar olarak gerçekleşti. 4.6 milyar dolar olan 2023 ciromuzun yaklaşık yüzde 25'inin ihracattan geldiğini söyleyebiliriz" bilgisini veriyor.

"FİLDİŞİ SAHİLLERİ VE SUDAN'A DA GİRECEĞİZ"

2023 yılında zor şartlara rağmen Afrika ve Latin Amerika gibi uzak coğrafyalarda yeni mağazalar açmayı sürdürdüklerini ve ulaşılabilir modayı farklı coğrafyalara taşıma misyonu doğrultusunda çalışmalarına devam ettiklerini anlatan Öğüt, sözlerini şöyle sürdürüyor: "2023 yılında başladığımız cross border ihracat operasyonumuzla bazı ülkelerdeki satışlarımızı yaklaşık 2 kata kadar artırdık. Stok sayımız da 4 kat kadar arttı. 2024 yılında temkinli bir yaklaşımla, verimliliği ve sürdürülebilir kârlılığı odağımıza alarak ilerlemeyi planlıyoruz. Tedarik konusundaki yeniden yapılanma ihtiyaçları, lojistikte artan navlun fiyatları, Süveyş kanalı krizi, farklı ülkelerdeki enflasyonist ortamın devam etmesi, sürekli değişen ülkeler arası vergi mevzuatlarına rağmen, farklı ülkelerdeki yatırımlarımıza devam edeceğiz. Somali, Cibuti, Fildişi Sahilleri ve Sudan gibi ülkeler için giriş planlarımız üzerinde çalışıyoruz. 2024 yılını da 1 milyar doların üzerinde bir hedefle tamamlamayı planlıyoruz."

"Üretken yapay zeka, özellikle doğal dil işleme alanında son zamanlardaki hızlı gelişmelerin bir sonucu olarak gündemimizi belirliyor"

YAPAY ZEKA İLE YURT DIŞI TALEP TAHMİNLEME

Moda perakendesinin her mevsim yeni trendlere, değişen müşteri beklentilerine ve hızla ilerleyen teknolojiye ayak uydurmak zorunda olduğunu anlatan Öğüt; şirketin tasarım, inovasyon ve Ar-Ge konularında yaptığı çalışmalar hakkında "Ürün tasarımından tedarik zinciri iyileştirmelerine, dijital dönüşümden müşteri deneyimine, sürdürülebilirliğe ve hatta insan kaynakları yönetimine kadar her alanda inovasyon, bu dinamik sektörde ayakta kalmanın ve rekabet avantajı elde etmenin anahtarı. Biz bir moda perakende şirketi olsak da bir teknoloji şirketi kadar IT çalışanına sahibiz. Hem online sitede hem de fiziksel mağazalarda satış yapan bir marka olarak müşterilerimiz ihtiyaçlarını hangi kanaldan karşılamak isterse, o kanal üzerinden en kolay iade sürecini yönetmek, en iyi kombin önerisini sunmak, en kolay ödeme sistemini sunmak gibi her konuda en başarılı müşteri deneyimini sunmaya gayret ediyoruz. Çok fazla değişkenin olduğu mevcut konjonktürde, özellikle yurt dışı talep tahminlemede yapay zeka uygulamalarını önümüzdeki dönemde daha fazla kullanmaya odaklanacağız. Yılda 600 milyon ürünü 63 ülkedeki bin 300 mağazamıza ve online satış kanallarımıza otomatik olarak 7/24 şekilde çalışan algoritmalarla yönetiyoruz ve yeni kabiliyetler ekliyoruz" ifadelerini kullanıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR