USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

14 Şubat 2024 13:33

İtalya'da lojistik merkezi kuracak

Geçtiğimiz yıl ciroda dolar bazında yüzde 40 büyüme ve 50 milyon dolarlık ihracat hedefini geçmeyi başaran Orka Holding, açacağı yeni mağazaların yanı sıra İtalya'da lojistik merkezi kuracak.

İtalya'da lojistik merkezi kuracak

Bünyesinde D'S damat ve Damat Tween'i bulunduran Orka Holding'in Yönetim Kurulu Üyesi Büşra Orakçıoğlu, 2023'ün 'sürdürülebilirlik, dijitalleşme, döngüsel tüketim ve benzersiz alışveriş deneyimi' konusunda öncü adımlarla büyümeye devam ettikleri ve dünya çapındaki müşterilerine benzersiz alışveriş deneyimi sundukları bir yıl olduğunu söylüyor.

"50 MİLYON DOLAR İHRACAT HEDEFİNİ GEÇTİK"

Ciro ve ihracatta hedeflerinin üzerinde büyüdüklerinin bilgisini veren Orakçıoğlu, "Geçen yıl ciroda dolar bazında yüzde 40 büyümeyi ve 50 milyon dolar ihracat hedefini geçmeyi başardık. Bilhassa en önemli ve en büyük pazarımız Avrupa Birliği'nde büyümemiz sürdü. Damat Tween ve D'S damat markalarımızla İtalya'da 12, İspanya'da 7 ve Romanya'da 10 satış noktamız bulunuyor. Damat Tween markamızın dünyaca ünlü futbol kulübü Atletico Madrid ile moda partnerliği anlaşmasıyla beraber İspanya başta olmak üzere satışlarımızın daha da artacağını öngörüyoruz. Yine geçen yılın bitmesine sayılı günler kala Cezayir'in Oran kentinde ve Kamerun'da birer mağaza açılışı gerçekleştirdik. Bu iki yeni mağazamız bölgedeki dinamik tüketici taleplerini karşılama stratejimizin bir parçası durumunda. Romanya'da son çeyrekte açtığımız iki yeni mağaza ile birlikte 2022'ye göre ciromuzu yüzde 9 artırdık. Takım elbise denildiğinde Romanya'da akla gelen ilk marka D'S damat. E-ticarette de yaptığımız yatırımlarla 2022'ye göre e-ticaret ciromuzda yüzde 38 artış oldu" diyor.

Geçen yıl ciroda dolar bazında yüzde 40 büyümeyi ve 50 milyon dolar ihracat hedefini geçmeyi başardık. Bilhassa en önemli ve en büyük pazarımız Avrupa Birliği'nde büyümemiz sürdü"

KAHİRE VE MIAMİ'YE DE YENİ MAĞAZA

Orakçıoğlu, yeni yılda da sürdürülebilirlik ve dijitalleşme eksenli yatırımlarına devam edeceklerini açıklayarak sözlerini şöyle sürdürüyor: "İtalya'nın Bologna şehrinde bir lojistik merkezi açmaya hazırlanıyoruz. Toplam 12 dönümlük bir arazi üzerine inşa edilmiş, 1.000 metrekarelik bir villaya taşınıyoruz. İtalya'da çok kısa sürede Roma ve Milano'da birer mağaza daha açıyoruz. Mağazalaşma açısından da 'değer yaratma' vizyonumuz kapsamında önümüzdeki dönemde de farklı coğrafyalarda yeni mağazalar ve lojistik alanında yatırımlar yaparak büyümeyi sürdürmeyi, yurt içi ve yurt dışı operasyonlarımızı güçlendirmeyi planlıyoruz. Bu doğrultuda 2024 yılında Amerika kıtasında güçlü bir varlık oluşturmak amacıyla ABD'nin Atlanta ve Miami şehirlerinde yeni mağaza açılışları planlıyoruz. İngiltere'nin başkenti Londra'da açılacak olan mağazamız, şehrin kozmopolit yapısı sayesinde geniş bir müşteri profiline ulaşmayı hedefliyor. Mısır'ın başkenti Kahire, dünya turizminin önemli merkezlerinden biri olarak yeni mağazamızın açılışına ev sahipliği yapacak. Suudi Arabistan'ın finans ve ticaret merkezi olan Riyad'da açılacak mağazamız, bölgede daha etkin bir rol oynamamıza olanak sağlayacak. Ayrıca Dubai, Rusya ve Romanya'da yeni mağaza açılışlarımız olacak."

EN ÇOK OKUNANLAR