USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN ONS

-
-%

ALTIN GR

-
-%

KAP

Yayın Tarihi:

16 Eylül 2026 14:22

Güncelleme Tarihi:

16 Eylül 2026 14:22

Güncelleme Tarihi:

16 Eylül 2026 14:22

Yayın Tarihi:

16 Eylül 2026 14:22

381 milyon dolarlık anlaşmayı duyurdu, hissesi sert yükseldi

CAN2 Termik A.Ş., Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yeni iş birliğini bildirdi.

381 milyon dolarlık anlaşmayı duyurdu, hissesi sert yükseldi

CAN2 Termik A.Ş. (CANTE) Venezuela'nın Anzoátegui eyaletindeki CEMA Petrol Sahası için PDVSA ile 20 yıllık işletme ve üretim sözleşmesi imzaladığını duyurdu

Yapılan bilgilendirmede 20 yıllık dönem için toplam yatırım bütçesini 381.7 milyon dolar olarak açıkladı.

KAP bildiriminden sonra CANTE hisseleri, BİST 100 Endeksi'nde günün en çok kazandıran hisseleri arasına girdi.

Yapılan bildirimde şu ifadeler kullanıldı:

"Şirketimiz, 2024 yılında, Amerika Birleşik Devletleri'nde yerleşik ve Venezuela'da yaklaşık 30 yıllık petrol sahası hizmetleri deneyimine sahip Denarius Pumping Services LLC'ye ortak olmuştur. İlgili faaliyetler, yürürlükteki ABD yaptırım düzenlemeleri ve OFAC yetkilendirmeleri çerçevesinde sürdürülmektedir.

Her ne kadar Venezuela yatırım ve büyüme potansiyeli taşımış olsa da, 2025 yılı sonuna kadar ülkedeki makroekonomik, jeopolitik belirsizlikler ile uluslararası yaptırım ortamı, faaliyetlerimizi yaptırım kuralları çerçevesinde sınırlamıştır. 2026 yılı itibarıyla Venezuela'da yaşanan siyasi gelişmeler ve uluslararası yaptırım şartlarının ortadan önemli oranda kalkması, özel sektörün petrol ve doğal gaz alanlarında önünü açmış aynı zamanda iştiraklerimizin Venezuela'daki uzun yıllara dayanan varlığı, operasyonel deneyimi, yerel iş ağı ve teknik bilgi birikimi, bu fırsatların değerlendirmesi açısından önemli bir avantaj sağlamıştır.

Bu gelişmelerin ardından gerekli teknik, hukuki ve ticari değerlendirmeler tamamlanmış; iştirakimiz Minerosol Group C.A., Venezuela'nın Anzoátegui Eyaleti'nde bulunan CEMA (Petrokariña) Petrol Sahası'na ilişkin, 20 yıl süreli, onay şartıyla ilave 20 yıl daha uzatma hakkı ve münhasırlık hakkı içeren işletme ve üretim sözleşmesini PDVSA (Petróleos de Venezuela, S.A.) ile imzalamıştır."

EN ÇOK OKUNANLAR