USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Seyahat

10 Şubat 2024 09:40

Tarihi, kültürü ve doğasıyla Avrupa'nın en romantik rotaları

Paris, Roma, Venedik, Belgrad gibi eşsiz atmosferiyle Avrupa'da öne çıkan birçok şehir, 14 Şubat Sevgililer Günü'nü yeni keşiflere çıkarak geçirmek isteyenlere unutulmaz deneyimler sunuyor.

Tarihi, kültürü ve doğasıyla Avrupa'nın en romantik rotaları

Evlilik yasağına karşı gelerek gizlice nikahlar kıyan Aziz Valentine'i onurlandırmak için her yılın 14 Şubat'ı 'Aziz Valentine Günü' olarak ilan edildi. Yıllar içinde sevginin günü olarak toplumsal bir olaya dönüşen 14 Şubat, 'Sevgililer Günü' olarak kabul edildi. Hiç kuşkusuz, bu özel günde verilecek hiçbir hediye, sevdiğiniz kişiyle gezip eğlenerek, yeni keşiflere çıkarak biriktirilecek anılardan daha değerli olamaz.

Tarihi, kültürü ve doğasıyla Avrupa'daki birçok şehir, Sevgililer Günü için birbirinden güzel imkanlar sunuyor.

Sevgililer Günü'nü unutulmayacak bir Avrupa gezisi ile geçirmek isteyenler için en güzel adresleri listeledik:

Sevgililer Günü için gidebileceğiniz Avrupa'daki diğer romantik rotalar ise şöyle:

* Belgrad

* Brugge

* Viyana

* Kopenhag

* Lyon

* Berlin

* Amsterdam

* Barselona

IŞIĞIN ŞEHRİ PARİS

Aşk, sanat ve moda denilince ilk akla gelen adres elbette ışıl ışıl görüntüsüyle 7 gün 24 saat yaşayan şehir Paris oluyor. Eyfel Kulesi'nin yanı sıra muhteşem mimariye sahip binaları, iç ısıtan kafeleri ve Sein Nehri'nde bir tekne gezintisi ile yılın en romantik günü için ideal ortamı sağlıyor. Dünyaca ünlü eğlence parkı Disneyland'a da ev sahipliği yapan Paris, eğlenceli anılar biriktirmek isteyenlerin de ilk durağı oluyor.

BİR AŞK HİKAYESİ VENEDİK

118 adacık, 170 kanal ve 400 köprüden oluşan Venedik'in havasında bile romantizm var. Ulaşımın kayıklarla sağlandığı bu şehirde keyifli bir yürüyüşün ardından gondol turuna çıkarak unutulmaz dakikalar yaşayabilirsiniz. Ahlar Köprüsü'ne gidebilir, San Marco Meydanı'nda dans edebilir, tarihiyle etkileyici opera binalarında etkinliklere katılabilir, restoranlarda lezzetli bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

İHTİŞAMIN ŞEHRİ ROMA

İhtişamlı mimari yapıların, yemyeşil parkların arasında en değer verdiğiniz kişiyle yapılacak keyifli bir yürüyüşten daha güzel ne olabilir? Roma, Aziz Valentine'ın şehri olması dolayısıyla da bu günü ayrı bir özveriyle kutluyor. Aşk çeşmesi olarak bilinen Trevi Çeşmesi'ne bozuk para atarak dilek dileyebilir, tarih, lezzet ve romantizmin iç içe geçtiği bu şehirde birbirinden şık mekanlarda zaman geçirebilirsiniz.

TARİHİN KAPILARININ AÇILDIĞI PRAG

Orta Çağ atmosferinde unutulmayacak bir seyahat için Prag en iyi adres. Kafka'nın büyük aşkı Milena'ya yazdığı mektuplar, bu şehirde yazıldı. Vitava Nehri etrafında dolaşabilir, Prag Kalesi'nden tüm şehri uzun uzun seyredebilirsiniz. St. George Bazilikası, Toz Kulesi, Eski Kraliyet Sarayı, Astronomik Saat Kulesi ve Altın Şerit'i ziyaret edebilir, kafelerde dinlenebilirsiniz.

EN ÇOK OKUNANLAR