USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Seyahat

09 Mart 2024 11:35

Sonsuzluğun içinde tropikal cennetler

Her mevsim aklına deniz, kum ve güneş gelenler için tropikal rotalar, gerçeküstü güzellikler sunuyor. Farklı atmosferi ve tabiatıyla sonsuzluk hissi yaratan bu rotalarda değişik doğa sporları yapmak da mümkün.

Sonsuzluğun içinde tropikal cennetler

Ben yaz insanıyım, diyenler için en doğru tatil adresi hiç kuşkusuz tropikal rotalardır. Yumuşak ince kumlu plajları, pürüzsüz denizleri, yemyeşil ortamı ve muazzam gün batımları ile ziyaretçilerine her mevsimde tatili en keyifli, en unutulmaz haliyle yaşatabilir.

Doğal güzellikleri ile göz kamaştırmasının yanı sıra tropikal meyveleri ile lezzet şöleni sunan, sörften dalmaya, yüksekten atlamaya kadar maceralı doğa sporları yapmaya imkan veren bu rotalar, 12 ay boyunca rahatlıkla ziyaret edilebilir.

MALDİVLER

Neredeyse inanılmayacak bir güzelliğe sahip olan Maldivler, Hindistan'ın güneybatısındaki Hint Okyanusu ile Sri Lanka arasında uzanan atol grubundan oluşuyor. Akvaryuma benzeyen denizlerle çevrili lüks tatil evlerinde doğanın sunduklarının keyfi çıkarılabilir ya da dalış, manta ışınları ve balina köpekbalıklarıyla yüzme gibi aktiviteler yapılabilir.

HAWAİİ

Yağmur ormanları, şelaleleri ile bir filmin içindeymiş gibi hissettiren Hawaii'de ziyaret edilecek onlarca nokta var. Örneğin, püsküren ve donan lavlardan oluşan doğal heykellerin bulunduğu Kaua'ide zaman geçirmeden dönmek olmaz. Sahilde foklarla beraber yüzmek de burada şaşırtıcı bir durum değil.

BORA BORA

Fransız Polinezyası'nda yer alan Bora Bora, görülecek en berrak sulara sahip olabilir. Eğlenceli su sporları, diğer adalara gezi turları, yürüyüş parkurları ve köpekbalığı dalışları ile mutlaka gidilmesi ve keşfedilmesi gereken tropik rotalardan biri.

KARAYİPLER

Kuzey ve Güney Amerika arasındaki Karayipler, birçok Hollywood yıldızı ve dünyaca ünlü isimlerin uğrak noktaları arasında yer alıyor. Yeşil ve mavinin enfes buluşmasının yaşandığı bu bölgede lüks mekanlar ve alışveriş yerleri de mevcut. Şnorkel, dalış, uçurtma sörfü, kayak, balık tutma, sörf ve yelken gibi aktiviteler de sporseverleri bekliyor.

Bu rotaları da ziyaret edebilirsiniz:

* Meksika – Riviera Maya

* Fiji – Mamanuca Adaları

* Bahamalar

* Dominik Cumhuriyeti

* Bali

* Avustralya – Port Douglas

* Tayland - Phuket

* Kosta Rika – Nicoya

* ABD – Florida Keys

EN ÇOK OKUNANLAR