USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Seyahat

05 Ağustos 2023 10:37

Doğu'daki Avrupa: Bakü

Azerbaycan'ın Başkenti Bakü, tarihi zenginliği, göz alıcı mimarisi, çevresindeki doğal zenginlikleri, farklı alanlardaki festivalleri ve doyurucu mutfağıyla mutlaka gidilmesi gereken şehirlerin başında geliyor.

Doğu'daki Avrupa: Bakü

Bakü, Kafkasya'nın en büyük şehri olmasının yanı sıra önemli kültür ve ticaret şehirlerinden biri. Hazar Denizi'ne uzun bir kıyısı olan liman kenti Bakü'ye seyahat etmek isteyenler özellikle ilkbahar ve yaz aylarını tercih edebilirler. Böylece, deniz tatilinin yanı sıra antik yapıların yoğun olduğu İçeri Şehir, Sovyet yapılarının ağırlıkta olduğu kısım ve yeni binaların yer aldığı modern bölüm olarak üç farklı bölgeden oluşan şehirde farklı bir seyahat deneyimi yaşayabilirler.

Bakü, vizesiz ziyaret edilebilen şehirlerden biri olarak da seyahat tercihlerinde öne çıkıyor.

TARİH VE DOĞA KENTİ

Osmanlı, Arap ve Rus mimarisinden izler taşıyan Bakü'de; UNESCO Dünya Tarihi Mirasları Listesi'ne giren İçeri Şehir'i, 12. yüzyılda inşa edilen görkemli Kız Kulesi'ni, Ateşgah adlı mabedi, çeşitli eğlence merkezlerini, müzeleri ve anıtların yer aldığı Bakü Bulvarı'nı, doğa gezginlerinin favorilerinden Kobustan Milli Parkı'nı, lüks mağazaların yer aldığı Nizami Caddesi'ni gezip hem eğlenebilir hem de bilgi sahibi olabilirsiniz.

HER MEVSİM FESTİVAL RÜZGÂRI

Bakü'yü ziyaret edenler her mevsim farklı alanlarda düzenlenen festivallere de katılıp bu atmosferi yaşayabilirler. Özellikle Muğam Dünyası Uluslararası Müzik Festivali, Elma Festivali, Bakü Caz Festivali, Çay ve Kahve Festivali, Uluslararası Turizm Festivali ve Gül Bayramı seyahatseverlerin en çok ilgisini çeken festivaller arasında sayılabilir.

FORMULA 1'İN EN HIZLISI

Bakü Şehir Pisti, Formula 1 tarihindeki en hızlı sokak pisti olarak yarış severler için ayrı bir öneme sahip. Şehir, bu yıl Formula 1 Dünya Şampiyonası'na 7. kez ev sahipliği yaptı. Gelecek 3 yıl daha bu heyecana devam edecek.

EN KALİTELİ HAVYAR

Ülkede en meşhur ürünlerden biri de Hazar Denizi'nde yetişen Mersin balıklarından elde edilen siyah havyar. Dünyaca ünü bulunan bu havyarı Bakü'de birçok restoranda uygun fiyata yemek mümkün.

UNUTULMAYACAK LEZZETLER

Yemekleri ile seyahat edenlere adeta lezzet şöleni yaşatan şehir, birçok kültürün mutfağını bir arada sunuyor. Çorbalardan hamur işlerine, et ve sebze yemeklerinden tatlılara kadar onlarca çeşide sahip Azeri mutfağının öne çıkan yemeklerinden biri mantıların çorba kıvamına getirilerek hazırlandığı Döşbere Çorbası... Kuzu etinin patates ve nohut ile birleştiği Piti Aşı, dillere destan görkemiyle hamur içine kestane, kuzu eti ve pirinç doldurularak damaklarda unutulmayacak tat bırakan Şah Pilavı, fındıklı kurabiye Şekerbura da yemeden dönmemeniz gereken lezzetlerden.

EN ÇOK OKUNANLAR