USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kripto Para Haberleri

28 Nisan 2021 11:19
AA

‘İş Portföy Blockchain Teknolojileri Karma Fon' yatırımcılara sunuldu

İş Portföy, bir ilke daha imza atarak blockchain teknolojisine yatırım imkânı sağlayan İş Portföy Blockchain Teknolojileri Karma Fon'u yatırımcılarla buluşturdu.

‘İş Portföy Blockchain Teknolojileri Karma Fon' yatırımcılara sunuldu

Yerli ve yabancı hisse senedi piyasalarına ilgi duyan yatırımcılara portföy çeşitlendirme imkânı sunan İş Portföy Blockchain Teknolojileri Karma Fon'un satışına 28 Nisan 2021 Çarşamba günü başlandı.

65,9 milyar TL'lik bir portföye yön veren ve Türkiye'nin en büyük özel portföy yönetim şirketi olan İş Portföy'ün Genel Müdürü Tevfik Eraslan, Dünya'da 400 milyar doları aşan bir büyüklüğe ulaşan tematik yatırım fonlarının felsefesi ve blockchain temalı yeni fon hakkında değerlendirmelerde bulundu: "Günümüzde yatırımcılar, fonların portföylerindeki kaynakları spesifik olarak hangi alana yatırdıklarıyla ilgilenmekte ve tercihlerini buna göre oluşturmaktadır. Sürdürülebilirlik, teknoloji ve yenilikçilik gibi kavramlardan gücünü alarak gelişim ve büyüme potansiyeli sunan spesifik sektörlerdeki getiri imkânlarına ortak olma fikri yatırımcıları heyecanlandırmakta ve ilgilerini çekmektedir. İş Portföy olarak son dönemde özgün teması olan fonların kurulması ve yatırımcılara sunulması üzerine yoğunlaşıyoruz ve bu kapsamda tematik fon ailemizi İş Portföy Blockchain Teknolojileri Karma Fon ile genişletiyoruz.

Son yıllarda enerjiden sağlığa, turizmden finansa kadar birçok sektörde faaliyet gösteren şirketler tarafından kullanımı yaygınlaşan blockchain teknolojisi, bireylerin iş yapış şeklinden, varlıklarını yönetme alışkanlıklarına, makine ve araçlarını kullanma alışkanlıklarından kimlik bilgilerini kanıtlamaya kadar birçok alanda insan/toplum hayatını değiştirme potansiyeli taşıyor. Fon'umuz, global ölçekte blockchain teknolojileri temasıyla uyumlu, bu sektördeki gelişmeleri temsil eden yerli veya yabancı şirketlerin ihraç ettiği hisse senedi ve özel sektör borçlanma araçlarına yatırım yapmak isteyen yatırımcılar için uygun olabilecektir." dedi.

Türkiye'de bu yatırım temasına dayalı ilk yatırım fonunu kurduklarını ifade eden Eraslan, "İş Portföy Blockchain Teknolojileri Karma Fon'un toplam değerinin asgari %80'i; devamlı olarak, blockchain teknolojisini geliştirmek, araştırmak, desteklemek, yenilemek veya kullanmak için maddi kaynaklarını taahhüt eden şirketlerin ve bu şirketlerin hizmet/servis sağlayıcılarının ihraç ettiği ortaklık paylarına, Amerikan Depo Sertifikalarına, Global Depo Sertifikalarına, özel sektör borçlanma araçlarına yatırılacak. Fon portföyüne kripto varlık ve kripto para piyasası işlemleri dahil edilmeyecek. İş Portföy Blockchain Teknolojileri Karma Fon'un yatırım yapacağı evren oldukça çeşitlendirilmiş bir şirket dağılımına sahip olup, riskin dağıtılması prensibini benimsemektedir. Bununla birlikte, Sermaye Piyasası Kurulu'nun 1 ila 7 arasındaki risk ölçeğinde, Fon'un risk seviyesi 6'dır. Risk ve getiri beklentisine uygun yatırımcılar tarafından ve görece uzun bir yatırım vadesi ile tercih edilmelidir." şeklinde eklemelerde bulundu.

İş Portföy Blockchain Teknolojileri Karma Fon, TEFAS platfotumda işlem görecek ve TEFAS'a üye tüm banka ve aracı kurumlardan alınabilecek.

EN ÇOK OKUNANLAR