USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Hazır Giyim

27 Ekim 2022 15:08
AA

Hugo Boss, Türkiye'de dördüncü fabrikasını açtı

Alman hazır giyim devi Hugo Boss, Ege Serbest Bölgesi içindeki kampüsünde dördüncü tesisini açarak 4 bin 700 kişilik istihdama ulaştı.

Hugo Boss, Türkiye'de dördüncü fabrikasını açtı

Hugo Boss grubunun kendi bünyesindeki tek üretim tesisi olan Türkiye fabrikası, 1999'dan bu yana markanın global üretiminin yaklaşık yüzde 45'ini karşılıyor.

Grubun özellikle salgın süreci sonrası penye üretimini de Türkiye'ye yönlendirme hedefi doğrultusunda 4,5 milyon avro yatırımla devreye alınan fabrikada ilave 500 kişilik istihdam oluşturuldu. Hugo Boss Tekstil Sanayi kampüsü içindeki dördüncü tesisle toplam çalışan sayısı 4 bin 700'e yükseldi.

Yeni tesisin açılışı nedeniyle AA muhabirine açıklamalarda bulunan Hugo Boss Tekstil Sanayi Genel Müdürü Arif Kaya, buradaki tesislerin, grubun üretiminde Türkiye'nin önemini artırdığını söyledi.

Hugo Boss'un yüksek kalite standartlarında üretim yaptığını, bu beklentiyi karşılayan Türkiye tesislerinin yıldızının parladığını belirten Kaya, yatırım sürecine ara vermeyeceklerini dile getirdi.

Yeni tesiste bu yıl 1,8 milyon, gelecek yıl 2,5 milyon parça üretim yapılacağını, çalışan sayısının yıl sonunda 4 bin 800'e ulaşacağını bildiren Kaya, "Bu, bizim için yolculuğun daha yarısı. Yaklaşık bine yakın daha istihdamımız olacak. Üretim hatlarımız büyüyor, özellikle erkek giyim, gömlek tarafında yatırımlarımız olacak. Bir dahaki yıl 5 bin 700 kişilik bir istihdama ulaşacağız. Erkek, kadın giyim ve gömlek üretimimiz de büyüyecek. Benim umudum 2024 yılında penye ve gömlek hattımızı bir miktar daha büyütmek ama artık alanımız da yetmiyor olacak. Elimizde 10 bin metrekarelik bir boş alan var. Kim bilir 2025'te bir yatırımımız daha olur." dedi.

(Hugo Boss Tekstil Sanayi Genel Müdürü Arif Kaya)

EN ÇOK OKUNANLAR