USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN ONS

-
-%

ALTIN GR

-
-%

IHA

Yayın Tarihi:

09 Temmuz 2026 10:38

Güncelleme Tarihi:

09 Temmuz 2026 10:38

Yayın Tarihi:

09 Temmuz 2026 10:38

Teknoloji girişimlerine kredi müjdesi: 5 milyon TL'yi bulacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yapay zeka geliştiren ve kullanan girişimlere yönelik KOSGEB aracılığıyla verilecek yeni kredi programını duyurdu.

Teknoloji girişimlerine kredi müjdesi: 5 milyon TL'yi bulacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda KOSGEB aracılığıyla GO Dijital Cüzdan ile sağlanan Yapay Zeka Kredi Programı kapsamında Teknogirişim Rozeti sahibi girişimcilere 5 milyon liraya kadar kredi desteği sunulacağını bildirdi.

Bakan Kacır, program kapsamında yüksek performanslı işlem gücü, güvenli veri depolama altyapıları ile yapay zeka araçlarına erişim ve teknoloji yatırımlarının destekleneceğini belirtti. Programın teknogirişimlerin büyümesini hızlandıracağını vurgulayan Kacır, "Türkiye'nin yapay zekâ yolculuğuna güç katacağız" ifadelerini kullandı.

Yapay Zeka Kredi Programı'na başvuruların 31 Aralık tarihine kadar yapılabileceği belirtilirken, başvuruların 'kosgeb.gov.tr' adresi üzerinden gerçekleştirilebileceği kaydedildi.

EN ÇOK OKUNANLAR