USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Girişimcilik

28 Şubat 2023 15:34

Kratos, 3 günde 2.7 milyon TL yatırım aldı

Yüz cerrahisi için 3D simülasyon ve animasyon teknolojisi geliştiren Kratos Girişimi, Fonbulucu platformunda çıktıkları yatırım turunda 3 günde 2.7 milyon TL yatırım aldı. Şirket, patent süreçlerini başlattıkları 360 kafa tarama sistem ve yazılımlarının tamamlanmasıyla 2024-2025 aralığında saç ekiminde yeni bir ürün modeli geliştirerek sahada yer almayı hedefliyor.

Kratos, 3 günde 2.7 milyon TL yatırım aldı

Pandemi ve uzaktan çalışmanın hayatımıza girmesiyle online konferans uygulamalarında geçirilen sürenin artması, insanların fiziksel görünümüyle yakından ilgilenmesine sebep oldu. Bu durum, estetik ameliyatlarına olan ilgiyi çığ gibi artırdı ve 2021'de küresel kozmetik cerrahi pazar büyüklüğünü 71.5 milyar dolara yükseltti. Kozmetik cerrahi pazarının 2030'a kadar 205.1 milyar dolar olması bekleniyor. Global pazarda saç ekimi market büyüklüğünün ise 2031'e kadar 30.1 milyar dolar olacağı öngörülüyor. Bu pazar hacmi birçok teknolojik girişimin de ortaya çıkmasını sağladı. Bu girişimlerden biri de Kratos... Tek bir tuşla dakikalar içerisinde kişilerin üç boyutlu, yüksek detaylı modellerini oluşturabilecekleri cihazlar üreten şirket, kolay kullanımlı arayüzleri sayesinde herkes tarafından kullanılabilecek sistemler geliştiriyor. Kratos, aynı zamanda bu ürünlerde kullanılması için yapay zeka ile güçlendirilmiş kendi simülasyon algoritmasını geliştiren bir teknoloji şirketi. Şirket, ayrıca yüz cerrahisi dışında saç ekimi, kozmetik, kriminal, oyun ve film sektörlerinde de kullanımına uygun yapay zeka tabanlı cihazlarıyla gelişmiş çözümler üretiyor.

"SİMÜLASYON YAZILIMINI DOKTORLARIN İHTİYAÇLARI DOĞRULTUSUNDA GELİŞTİRDİK"

3D Yüz Hareketi Kodlama Sistemi'ne dayalı dinamik 3D yüz ifadeleri içeren, veri setiyle biçimlendirilebilen, hareketli yüz modelleri üreten yüksek teknolojili cihazlarını sunmaktan gurur duyduklarını ifade eden Kratos Kurucu Ortağı ve CEO'su Emre Kaya, "2017'de kapsamlı olarak incelediğimiz ABD menşeli görüntüleme cihazından ilham alıp Kratos girişimini başlattık. Ekip olarak geçmiş tecrübe ve deneyimlerimizi kullanarak cihazın ilk versiyonunun Ar-Ge çalışmalarını tamamlayıp üretim modelini Ağustos 2022'de tamamladık. Simülasyon yazılımını doktorların ihtiyaçları doğrultusunda geliştirdik" diyor.

"OYUN VE EĞLENCE SEKTÖRÜNDE DE İLERLEYECEK ALTYAPIYA SAHİBİZ"

2022'nin son çeyreğinde İTÜ'de kurulduklarını anlatan Emre Kaya, "Kalite ve inovasyona verdiğimiz önem ile rhinoplasti için geliştirdiğimiz ilk ürünümüz olan KRT-180'in üretim ve satış faaliyetlerini sürdürüyoruz. Derin öğrenme tabanlı yüz tanımlama sistemlerimizin iyileştirmesine devam ediyoruz. Böylece yabancı uyruklu kişilerin çekim öncesi kolayca hizalanması için kendi dillerinde sesli yönlendirme özelliğini aktifleştirerek dil farklılığını ortadan kaldırıyoruz. Simülasyon yazılımının rhinoplasti doktorlarımızın ameliyat sürelerini daha da iyileştirecek araçları geliştirmeyi sürdürürken, cihazlarımızın sadece rhinoplasti alanında değil, aynı zamanda oyun ve eğlence sektöründe de hizmet vermesini sağlayacak altyapıya sahip bir teknolojiyle ilerliyoruz" açıklamasını yapıyor.

Burun estetiğinin Kratos'un hedef pazarını oluşturduğunu dile getiren Emre Kaya, şöyle devam ediyor: "Üç boyutlu temelli yaklaşımların esas avantajı, yüzün geometrik bilgisini içermeleri. Ayrıca, üç boyutlu model tabanlı yüz özellikleri daha ayırt edici ve durum değişimlerine karşı dayanıklı. Kratos, yüz estetik cerrahisi için sahaya çıkmış olmasına rağmen kısa süre içerisinde popülerleşerek eğlence ve eğitim sektörlerinde hizmet veren çeşitli firmaların ilgisini çekti. Bu doğrultuda ortak iş modellerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yürütmeye başladık. Örneğin; uzaktan muayenede çığır açan bir sistem olan Kratos Point noktalarında ünlü kişilerin yüzlerini taratarak sahne performanslarını metaverse platformlarında sanal olarak gerçekleştirilmesi ya da kurumlarda yeni personel istihdamının yaratılmasıyla şirket organizasyon şekli ve görev tanımlarına yönelik tanıtımların, yönetim kadrosunun üç boyutlu yüzleriyle sanal olarak yapılması gibi..."

(Kratos Kurucu Ortağı ve CEO'su Emre Kaya)

"RHİNOPLASTİ VE SAÇ EKİMİ İÇİN BENZERSİZ BİR ÜRÜN"

Patent süreçlerini başlattıkları 360 kafa tarama sistem ve yazılımlarının tamamlanmasıyla 2024-2025 aralığında saç ekiminde dünyada eşi benzeri olmayan yeni bir ürün modeli geliştirerek sahada yer almayı hedeflediklerini söyleyen Kaya, "Böylece kişiler ekim öncesi kafalarını taratabilecek, doktorlar ekim öncesi ekilecek greft sayısını planlayabilecek ve ekim sonrasının simülasyonunu yapabilecekler. Türkiye; maliyet, kalite güvencesi, akreditasyon ve kolay ulaşılabilirlik gibi imkanlarıyla sağlık turizminde tüm dünyada en çok tercih edilen ülke konumunda. Ülkemizin bu avantajını da kullanarak dünyada en çok cerrahi işlem uygulanan bölge olan rhinoplasti ve saç ekimi için benzersiz ürün modellerimizle Kratos'u global çapta bilinirliğe ulaşmış bir marka haline getirmek için çalışmaktayız" yorumunda bulunuyor.

Fonbulucu platformunda çıktıkları yatırım turunda 3 günde 2.7 milyon TL yatırım aldıklarının altını çizen Kaya, çeşitli alanlarda distribütörlük ve bayilik hizmeti veren firmaların ilgi odağı olarak görüşmelere başladıklarını kaydediyor. Benzersiz cloud hizmetiyle rakiplerinden farklılaştıklarını vurgulayan Kaya, en büyük yerlileştirme çalışmalarını cloud tarafında yapacaklarını ve dünyanın çeşitli bölgelerinde cloud noktaları oluşturarak kesintisiz hizmet imkanı sağlayacaklarını söylüyor.

EN ÇOK OKUNANLAR