USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Enerji Haberleri

16 Mayıs 2022 15:18

Air Liquide Manisa'daki Tüp Dolum Tesisi'nde kapasite arttırdı

Sanayi ve sağlık sektörü için endüstriyel gaz üreten Fransız Air Liquide, kapasitesi artırılarak ve güneş panelleri ile donatılarak tamamen yenilenen Manisa tüp dolum tesisini hizmete açtı. Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nin içinde yer alan ve 132 adet güneş paneli ile tamamlanan dolum tesisinde, yıl boyunca %50'nin üzerinde güneş enerjisi kullanarak, karbon ayak izininin azaltılması hedefleniyor.

Air Liquide Manisa'daki Tüp Dolum Tesisi'nde kapasite arttırdı

Air Liquide Türkiye, Manisa Tesisinde %50 kapasite artışı elde ederek, azot, oksijen, argon, karbondioksit ve karışım gazlarının dolumunda, yıllık 250,000 tüp dolum kapasitesine ulaştı. Bu gelişmeyle birlikte, Air Liquide Ege Bölgesi'nde, özellikle gaz altı kaynak ve gıda üretimi alanlarında daha çok firmaya hizmet verecek.

Air Liquide Orta Güney Avrupa Direktörü Bertrand Saraux, Türkiye'de İzmir Aliağa, Kocaeli Kartepe, Manisa, Ankara Polatlı ve Erzincan İliç'te olmak üzere, 4 üretim tesisi ve 3 tüp dolum tesisiyle hizmet verdiklerini, büyüme hedefleri kapsamında yatırımlarına devam edeceklerini söyledi. Saraux; Türkiye'deki faaliyetlerine 2011 yılında başladıklarını ve Manisa tesisi'nin yenilenmesi için yaklaşık 5 milyon euro yatırım yaptıklarını kaydederek bu yıl Ankara Polatlı'da bulunan üretim tesisinde 9,500 metrekare alana 1,700 MWH kapasiteli 2,500 adet güneş paneli kurularak, tesisin çevresel ayak izi azaltıldığını dile getirdi.

Manisa Tüp Dolum Tesisi'nin açılış töreninde konuşan Souhel Bousta: "Türkiye'de uzun yıllardır yatırım yapmaya devam ediyoruz. Manisa tesisinde amacımız, uygulamalarımız ve inovasyonlarımızla endüstriyel müşterilerimize değer sunmak; böylelikle Türkiye sanayisinin rekabetçiliğine ve ülkenin yenilenebilir enerjilere geçiş sürecine katkı sağlamak." dedi. Bausta; oksijen, azot ve hidrojenin tüm üretim süreçlerinde pek çok alanda yer aldığna dikkat çekerek; oksijen yakma teknolojisi kullanan şirketlerin fırınlarında yakıta ilaveten oksijen kullanarak bir yandan verimliliği arttırırken diğer yandandaha az emisyon sağladıklarını dile getirdi.

Sanayi ve sağlık için gaz, teknoloji ve hizmetlerde bir dünya lideri olan Air Liquide, 75 ülkede yaklaşık 66,400 çalışanı ile 3.8 milyondan fazla müşteri ve sağlık müşterisine hizmet etmektedir. Oksijen, azot ve hidrojen yaşamın ve enerjinin yapı taşlarını oluşturan moleküllerdir ve Air Liquide'in 1902 yılındaki kuruluşundan beri faaliyetlerinin temelinde yer almaktadır.

Air Liquide'in geliri 2021 yılında 23 milyar avro seviyesini aşmıştır. Air Liquide, Paris Euronext borsasına kayıtlı olup, CAC 40 ESG, EURO STOXX 50 ve FTSE4Good endekslerinde işlem görmektedir.

EN ÇOK OKUNANLAR