USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Turizm

10 Haziran 2024 13:39

Değişen beklentileri karşılamanın yolu: İnovasyon, sürdürülebilirlik ve kişiselleştirilmiş deneyimler

Four Seasons Hotels Istanbul Genel Müdürü Reto Moser, “Sürdürülebilirlik girişimleri, teknolojiye dayalı kişiselleştirilmiş hizmetler, sağlıklı yaşama odaklı tesisler ve deneyimsel seyahat programları gibi en yeni trendlere ayak uyduran lüks oteller rakiplerin önünde kalabilecek" diyor.

Değişen beklentileri karşılamanın yolu: İnovasyon, sürdürülebilirlik ve kişiselleştirilmiş deneyimler

Four Seasons Hotels Istanbul Genel Müdürü Reto Moser, Platin Dergisi Haziran 2024 sayısında 5 Yıldızlı Otelcilik sektörünün yaşadığı değişimi ve sektörün geleceğini şekillendirecek trendleri şu şekilde değerlendirdi:

Lüks otelcilik daima ihtişam, konfor ve üstün hizmetle eş anlamlı olmuştur. Ancak sürekli evrilen konaklama dünyasında lüksün tanımı da dönüşüm geçiriyor. Geleceğe adım atarken son trendler lüks otelciliği algılama ve deneyimleme biçimimizi yeniden şekillendiriyor. Sürdürülebilirlik girişimlerinden teknolojiye dayalı kişiselleştirilmiş hizmetlere, lüks otelciliğin geleceği dinamizm ve yenilikçilik vaat ediyor. Lüks otelciliğin geleceğini şekillendiren trendler arasında sürdürülebilirlik vurgusu ve çevre dostu tasarım öne çıkıyor. Çevresel konular hakkında farkındalık artarken lüks oteller ve resortlar da çevre dostu uygulamaları operasyonlarına giderek daha fazla entegre ediyor. Misafirler şimdi enerji tasarruflu binalardan sürdürülebilir malzeme ve tesislere, çevresel sorumluluğa öncelik veren konaklama seçenekleri arıyor. Öte yandan karbon ayak izlerini takip etmek ve azaltmak için teknolojiden yararlanan tesisler misafirlerine bilinçli bir lüks deneyim yaşatıyor.

KİŞİYE ÖZEL HİZMET VE TEKNOLOJİ BAĞLANTISI

Teknoloji, lüks otelciliğin sunulmasında devrim yaratırken kişiselleştirilmiş deneyimlere daha fazla odaklanılmasını sağlıyor. Teknoloji otellerin rezervasyondan check-out aşamasına kadar geçen sürede misafirin kişisel tercihlerini öngörmesini ve bu doğrultuda hizmet vermesini mümkün kılıyor. Yapay zeka destekli chatbot'lar kişiselleştirilmiş önerilerde bulunurken, akıllı oda sistemleri aydınlatmayı, sıcaklığı ve eğlence sistemlerini misafirin tercihlerine göre ayarlayabiliyor. Öte yandan sanal gerçeklik (VR) ve artırılmış gerçeklik (AR) teknolojileri sayesinde tesisler sanal olarak deneyimlenebiliyor, misafirler tesise varmadan önce konaklamalarını kişiselleştirebiliyor. Seyahat edenlerin sağlıklı yaşama öncelik verdiği bu çağda, lüks oteller de sağlık odaklı tesislere ve deneyimlere yatırım yapıyor. Holistik uygulamalar, yoga ve meditasyon dersleri ve sağlıklı beslenme seçenekleri sunan spa'lar lüks tesislerin standart özellikleri haline geliyor. Öte yandan biyofilik tasarım ilkelerini benimseyen oteller dinlenmeyi ve sağlıklı yaşamı desteklemek için doğal unsurları iç mekanlara taşıyor. İnsanlar zihinsel ve fiziksel sağlığa giderek daha çok önem verdikçe lüks otelcilik de gençleşme ve kişisel bakım için tercih edilen alanlara dönüşüyor.

DESTİNASYON MİRASINA YATIRIM YAPILMALI

Günümüzde lüks seyahatleri tercih eden misafirler gösterişli otellerden daha fazlasını arıyor, ziyaret ettikleri destinasyonun kültürünü yaşayarak deneyimlemek istiyorlar. Lüks oteller de bu beklentiye yanıt olarak destinasyonun mirasını ve geleneklerini yansıtan benzersiz deneyimler sunmak için yerel zanaatkârlar, şefler ve kültür uzmanlarıyla iş birliği yapıyor. Ünlü bir şefin rehberliğinde bir yemek turu veya yerel bir sanatçıyla birlikte özel bir sanat atölyesi olsun, bu tür deneyimler misafirlerin konaklamasına derinlik ve özgünlük katarak otel sınırlarının dışına çıkan unutulmaz anılar yaratıyor. Sonuç olarak lüks otelciliğin geleceği inovasyon, sürdürülebilirlik ve kişiselleştirilmiş deneyimlerle tanımlanıyor. Seyahat edenlerin tercihleri ve öncelikleri değiştikçe lüks otel ve resortların da evrilen beklentileri karşılamak için adapte olması gerekiyor.

EN ÇOK OKUNANLAR