USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Start-up

06 Nisan 2023 11:59

Yapay zeka girişimi Hazy, Seri A yatırım turunu tamamladı: Logo Ventures'tan da yatırım aldı

Generative AI (Üretici Yapay Zeka) girişimi Hazy'nin 9 milyon dolar değerindeki Seri A yatırım turunu tamamladığı bildirildi.

Yapay zeka girişimi Hazy, Seri A yatırım turunu tamamladı: Logo Ventures'tan da yatırım aldı

Sentetik veri üretimi platofrmu olan Hazy, Seri A yatırım turunda 9 milyon dolar değerinde yatırım aldığını duyurdu. 2017 yılında kurulan girişimin yatırım turu Conviction VC tarafından yönetilirken, yatırımcılar arasında; UCL Technology Fund, M12 (Microsoft), Wells Fargo, Nationwide Building Society, ACT Venture Partners, Terra VC, Evenlode, Logo Ventures, Sarus Ventures ve Neva SGR yer aldı.

Başlangıçta bir UCL AI ürünü olan Hazy, müşterilerine gerçek verilerin istatistiksel kalitesini koruyan ancak hiçbir gerçek bilgi içermeyen ve böylece gizlilik riskini ortadan kaldıran yapay zeka tarafından üretilen akıllı sentetik veri platformu sağlıyor. Hazy'nin sentetik verileri; AI/ML geliştirme, yazılım testi ve veri ticarileştirme kullanım durumları ile gerçek verilerin yerini alacak şekilde kullanılabiliyor.

AVRUPA'DA ÖNE ÇIKAN YAPAY ZEKA GİRİŞİMİ: HAZY

Hazy, Avrupa'daki en iyi yapay zeka girişimi için 1 milyon dolarlık Microsoft Innovate AI Ödülü'nü kazanması ve bu gelişmeyle birlikte giderek daha güçlü hale gelmesiyle önemli bir ivme yakaladı. Girişimin bu ivmeyle beraber Birleşik Krallık, Avrupa ve ABD'de bankacılık ve telekom sektörlerinde büyümeye devam etmesi bekleniyor. Sektör değerlendirmelerine göre, dünya genelinde yıllık bazda verilere hapsolmuş 3 trilyon dolarlık ekonomik değer bulunuyor. Bu kapsamda, işletmelerin veri varlıklarıyla çalışmasını sınırlayan veya tamamen engelleyen temel zorluklar arasında veri erişilebilirliği, kullanılabilirliği ve gizliliği öne çıkıyor.

"ÜRETKEN YAPAY ZEKA ALANINDA FAALİYET GÖSTERİYORUZ"

Yatırım sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Hazy Kurucu Ortağı ve CEO'su Harry Keen, "İşletmelerin sentetik verilerin yeteneklerine karşı ciddi tepkiler verdiğini görüyoruz. Müşterilerimizin hem verilerine erişmelerini hem de fiilen kullanmalarını sağlamamız, gerçek anlamdaki ticari değerin kilidini de açıyor. Hazy olarak, 2017'deki kuruluş tarihimizden itibaren üretken yapay zeka alanında faaliyet gösteriyor, alanın nereye ilerlediğini görmekten büyük heyecan duyuyoruz. Elde ettiğimiz finansman işletmelerin verileri aracılığıyla değer üretmeleri için önde gelen sentetik veri sağlayıcısı konumumuzu sağlamlaştıracak, aynı zamanda herhangi bir gizlilik sınırlaması olmaksızın işletmeler adına gerçek sonuçlar üretmek üzere yapay zekanın sonsuz potansiyelini keşfetmemizi sağlayacak." ifadelerini kullandı.

"İŞ BİRLİĞİ YAPMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ"

Yatırımcısı oldukları Hazy hakkında konuşan Logo Ventures Yönetici Ortağı Merve Zabcı, "Hazy kişisel verileri güvende tutmak için generative AI (üretici yapay zeka) ile sentetik veri üreten öncü şirketler arasında yer alıyor. Hazy ekibi yakından takip ettiğimiz sentetik veri sektöründe, başından beri büyük bir motivasyon ve potansiyel ile önemli başarılar elde etti. Müşterilerinin kişisel verilerine dokunmadan önemli değer çıkarmalarını sağlayan etkileyici bir ürüne sahipler. Ekibin bu heyecan verici yolculuklarında onlarla iş birliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz." dedi.

EN ÇOK OKUNANLAR