USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Start-up

02 Kasım 2022 13:46

Dijital çalışan deneyimi platformu Sorwe, 800 bin dolar yatırım aldı

Geliştirdikleri yazılım sayesinde şirketlerin bütüncül bir yaklaşımla insan kaynaklarını veri odaklı bir şekilde yönetmelerini sağlayan yeni nesil dijital çalışan deneyimi platformu Sorwe, 800 bin dolar köprü yatırım aldı.

Dijital çalışan deneyimi platformu Sorwe, 800 bin dolar yatırım aldı

Çalışanların ve insan kaynakları profesyonellerinin çift yönlü etkileşimini ve katılımını amaçlayan yeni nesil çalışan deneyimi platformu Sorwe, köprü yatırım turunu tamamladı. Halen 10 ülkede, 62 kurumsal şirket ile 100 binden fazla çalışan tarafından kullanılan Sorwe'nin yatırım turuna mevcut yatırımcılardan Startup Wise Guys, TechOne ve Selahattin Zoralioğlu katılırken, yeni yatırımcılar arasında ise APY ve Avrupa merkezli Zaka VC yer aldı. Sorwe, aldığı köprü yatırımla hedef pazarlarında hızlı büyümesini destekleyerek, yeni pazarlara açılmasını sağlayacak Seri A yatırım turuna güçlü bir şekilde hazırlanmayı hedefliyor.

Ertürk: "Avrupa ve Körfez ülkelerinde büyümeyi hedefliyoruz"

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Sorwe Kurucu Ortağı ve CEO'su Emrah Ertürk, bir startup için ilk günden itibaren doğru yatırımcılarla bir araya gelmenin oldukça kritik olduğuna dikkat çekerek, şu açıklamayı yaptı: "2019 yılında kurduğumuz girişimimize mevcut yatırımcılarımızın gösterdiği ilginin yanında yeni yatırımcıların da aramıza katılmasından dolayı çok mutluyuz. Sorwe olarak iç iletişim, geri bildirim, eğitim ve performans yönetimi başlıkları altında birbirine bağlı bütüncül bir çalışan deneyimi oluşturarak şirket içinde kendiliğinden bağlılığın oluşmasını ve bunun ölçülebilir bir şekilde performansa yansımasını sağlıyoruz. Çalışanlar için daha iyi bir deneyim yaratırken, İK ekiplerinin tüm süreci tek bir platformdan yönetmesini sağlayarak üzerlerindeki iş yüklerini azaltıyoruz. Ayrıca, yöneticilere ekiplerini anlık veri ve öngörülerle daha yakından tanıyarak daha etkin ve performanslı bir şekilde yönetmeleri için yardımcı oluyoruz. İstanbul ve İngiltere'de yer alan ofislerimizde farklı ülkelerden 28 kişilik ekibimizle faaliyetlerimizi sürdürürken, Avrupa ve Körfez ülkeleri pazarlarında da büyümeyi hedefliyoruz."

(Sorwe Kurucu Ortağı ve CEO'su Emrah Ertürk)

Üner: "Ürün geliştirme sürecimiz son sürat devam ediyor"

Sorwe Kurucu Ortağı ve CTO'su Emre Üner ise şunları söyledi: "Bizim hedef kitlemizde çalışanlarına ve kurum kültürlerine önem veren şirketler yer alıyor. Özellikle uzaktan veya dağınık yapıda çalışan yapısına sahip teknoloji, perakende, üretim ve hizmet sektörlerini önceliklendiriyoruz."

Ertürk: "Global pazarlarda 3 kat büyüme hızımızla Seri A turuna güçlü bir şekilde hazırlanıyoruz"

Sorwe Kurucu Ortağı ve CFO'su Ergin Ertürk ise konuya ilgili şu açıklamayı yaptı: "Sorwe'nin kurumsal yapılanmasını kurgulamada ve yeni pazarlara giriş stratejileri oluşturmada yatırımcılarımız da aktif rol oynuyor. Aynı zamanda kendilerinin deneyimlerinden ve networklerinden de faydalanıyoruz. Özellikle Startup Wise Guys, yatırımın dışında mentorluk desteğini sunarak yeni yatırım turlarında bizler için bir akıl hocası konumunda bulunuyor. Tüm süreçlerimizin hızlandığı bu dönemde ana odağımıza hızlı büyümemizi destekleyecek Seri A yatırım turunu almış durumdayız."

Önür: "Sessiz istifalara bir çözüm sunacağına güvenimiz tam"

Doğu Avrupa'nın lider yatırım fonu Startup Wise Guy'ın Partneri Günce Önür de şunları söyledi: "Belli dikeylerdeki sorunlara çözümler üreten girişimleri her zaman radarına alan bir yatırım fonuyuz. Bu doğrultuda Sorwe'nin de kurumlara kattığı değerler ışığında pandemi sonrası oldukça gündeme gelen büyük istifa ve sessiz istifa gibi konulara bir çözüm sunacağına güvenimiz tam. Yatırım yaptığımız girişimlerin bugününde ve yarınında her zaman yanındayız. Sadece maddi konularda değil mentorluk ihtiyaçlarında da Startup Wise Guys'ın tüm imkânları girişimlerin kullanımına hazır."

(Startup Wise Guy'ın Partneri Günce Önür)

EN ÇOK OKUNANLAR