USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

26 Ocak 2023 15:34

Yıldızlar Yatırım, 2023'te girişimci ruhla yeni yatırımlara odaklanacak

Yıldızlar Yatırım Holding'in 2023 yılında gübre, demir-çelik ve enerji yatırımlarına hız vereceği belirtildi.

Yıldızlar Yatırım, 2023'te girişimci ruhla yeni yatırımlara odaklanacak

Yıldızlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı Yıldız, firmanın 2022 yılı faaliyetlerini değerlendirirken 2023 yılı yatırımlarından bahsetti.

Sanayi sektörü büyümesinin 3. çeyrek itibarıyla binde 3'e gerilediğini, inşaat sektöründeki daralmanın da üst üste 5. çeyreğe taşındığını aktaran Yıldız, bu olumsuzluklara karşın tüm iştiraklerinin 2022 yılını başarılı bir performansla kapattığını bildirdi.

Yıldız, Yıldızlar Yatırım Holding'in 132 yıllık bir geçmişe sahip olduğuna işaret ederek, "DNA'mızda hem krizleri yönetmek hem de bu krizleri fırsata çevirme kabiliyeti var. Bu özelliğin Türkiye'deki çok sayıda şirkette ve iş insanında olduğunu düşünüyorum." dedi.

Geçen yıl yurt içi ve dışı pazarlarda 4 bin 500'ü aşkın kişiye istihdam sağladıklarını, faaliyet gösterdikleri 8 sektörde dünya markası yaratma hedefiyle yollarına devam ettiklerini aktaran Yıldız, şunları kaydetti:

"Orman ürünleri, gübre, kimya, demir-çelik, deniz taşımacılığı, liman işletmeciliği, enerji ve sigortacılık gibi birbiriyle entegre sektörlerde küresel pazarın söz sahibi oyuncuları arasında yer alıyoruz. Bugün üç kıtada tesisleri olan bir grup olarak, 100'e yakın ülkeye ihracat yapıyoruz. Yıldız Entegre, ihracat açısından başarılı bir yılı geride bırakıyor. Her zaman olduğu gibi Yıldız ailesi olarak önceliğimiz iç pazar oldu. Bu sorumluluğumuzu sürdürmekle beraber hem ihracat pazarlarımızı genişlettik hem de var olduğumuz pazarlarda derinliğimizi artırdık. 2022'de Yıldız Sunta MDF'yi de bünyemize katarak Yıldız Entegre'nin kapasitesinde önemli bir artış sağladık."

"YENİLENEBİLİR ENERJİ ODAKLANACAĞIMIZ BİR ALAN OLACAK"

Hakkı Yıldız, Kovid-19 salgınının tarım politikalarının önemini ortaya koyduğunu vurgulayarak, gıda güvenliğinin artık devletlerin en önemli konularından biri haline geldiğini söyledi.

Tüm dünyada verimliliği artıracak gübrelere talep artışı yaşandığını ifade eden Yıldız, "52 yıldır ülkemiz tarımına hizmet veren İGSAŞ, geçen yıl da bu misyonla faaliyetlerini sürdürdü. Çiftçimizin yanında yer alarak ihtiyaç duydukları gübreleri temin etti. Yıldız Demir Çelik de yassı çelik sac üretimiyle ülke ekonomisine katma değer sağlarken, dünyanın dört bir yanındaki ülkeleri Türk çeliğiyle buluşturmaya devam etti. İhracat yaptığımız ülke sayısı 50'nin üzerine çıktı." diye konuştu.

"TÜM ŞİRKETLERİMİZ İÇİN YENİ YATIRIMLAR ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ"

Yıldızlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı Yıldız, 2023'ün, Yıldızlar Yatırım Holding açısından girişimci ve yenilikçi ruhlarıyla fark yaratacakları bir yıl olacağını söyledi.

Tüm şirketleri için yeni yatırımlar üzerinde çalıştıklarını ifade eden Yıldız, "İGSAŞ bünyesinde 3 ayrı yatırım için çalışmalarımızı başlattık. Tüm izinler alındığında Kocaeli, Samsun ve Kütahya'da kapasite artırımı yatırımlarımıza başlayacağız" dedi.

EN ÇOK OKUNANLAR