USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

19 Eylül 2021 13:46

TFI TAB Gıda Yatırımları'nın hedefi dünyada ilk 3'e girmek

TFI TAB Gıda Yatırımları, Türkiye ve Çin başta olmak üzere farklı ülkelerde yürüttüğü başarılı operasyonlar sayesinde küresel büyümesini sürdürüyor. Bugün, toplam restoran sayısı bakımından, dünyanın en büyük 5'inci hızlı servis restoran zinciri operatörü olan şirket, ilk 3'e girme hedefi doğrultusunda ilerliyor

TFI TAB Gıda Yatırımları'nın hedefi dünyada ilk 3'e girmek

27 yıl önce Burger King® markasıyla giriş yaptığı hızlı servis restoran zinciri işletmeciliğinde Türkiye'de birçok konuda öncü olan ve sektörde standartları belirleyen TFI TAB Gıda Yatırımları, Burger King®, Sbarro®, Popeyes® ve Arby's® gibi dört global, Usta Dönerci® ve Usta Pideci® ile de iki ulusal olmak üzere toplam altı markayı çatısı altında bulunduruyor. Türkiye'de bin 200'den fazla hızlı servis restoranı bulunan şirket, misafirlerine lezzetli, kaliteli, ulaşılabilir ürünleri güvenli bir şekilde sunmak ve en iyi hizmet deneyimini yaşatmak için kendini sürekli yenilemeye devam ediyor.

GELİRLERİN YÜZDE 60'I YURT DIŞINDAN

TFI'nın Türkiye ve Çin gibi iki dev pazarda, iki farklı operasyonu başarıyla yönettiğini söyleyen TFI TAB Gıda Yatırımları Kurucu Ortağı ve CEO'su Korhan Kurdoğlu, "2012 yılında Burger King® ile girdiğimiz Çin pazarında da hızlı büyümemizi sürdürüyoruz. Bu tür operasyonlar için oldukça kısa sayılabilecek bir zaman diliminde, batıda Wulumuqi'den doğuda Şangay'a 200 şehirde bin 300'ü aşkın restoran açtık. Şirket olarak, Çin gelirlerimizi konsolide etmeye başladığımız 2013 yılından, 2020 yılı sonuna kadar konsolide gelirlerimizi 5.7 katına çıkardık" diyor. Bu güçlü büyümede her geçen gün daha da gelişen yurt dışı operasyonlarının çok ciddi bir katkısı olduğunun altını çizen Kurdoğlu, geçen yıl 7.2 milyar TL olarak gerçekleşen konsolide cirolarının 4.3 milyar TL'sinin, yani yüzde 60'ının yurt dışı operasyonlarından geldiği aktarıyor.

HEDEF 3 BÜYÜKTEN BİRİ OLMAK

Bugün dünyanın en büyük hızlı servis restoran zinciri operatörlerinden biri olan şirket, sektördeki uzmanlığı, farklı ülke pazarlarına özel yenilikçi iş modelleri sayesinde her coğrafyaya hızla adapte olup, başarılı operasyon yürütebiliyor. TFI TAB Gıda Yatırımları, değer yaratan büyüme modeliyle, Çin ve Türkiye başta olmak üzere yapacağı yeni yatırımlarla küresel büyümesini sürdürmeyi hedefliyor. Çin dışında ayrıca Türkiye operasyonuna bağlı olarak KKTC, Kuzey Makedonya ve Gürcistan'da da restoranları bulunan şirket, dünyanın en büyük 3 hızlı servis restoran operatöründen biri olma hedefi doğrultusunda emin adımlarla ilerliyor.

EN ÇOK OKUNANLAR