USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

18 Kasım 2015 10:26

Tekstil efsanesi Kula, Ziraat Bankası'nın

Bir dönem Türkiye’nin tekstil efsanesi haline gelen Kula Mensucat’ın tesisleri, icra satışında Ziraat Bankası’nın oldu.

Tekstil efsanesi Kula, Ziraat Bankası'nın

İzmir 5’inci İcra Dairesi’nce satışa çıkarıltılan, tekstil sektöründeki geçmişi 1930’lara kadar dayanan ve birçok kişinin ekmek kapısı olan “Kula Mensucat” tesisleri, yaklaşık 117 milyon TL’ye Ziraat Bankası tarafından satın alındı. Aynı zamanda alacaklı durumda olan Ziraat Bankası, 33 dönüm üzerine kurulu fabrika, düğün salonu, arsa ve ağaçların da bulunduğu 3 ayrı parselden 2’sini 116 milyon 926 TL’ye satın aldı. Satış için Ziraat dışında katılım olmazken, satılmayan üçüncü parselin 25 Aralık’ta yeniden satışa sunulacağı bildirildi. Kentin en değerli yerinde bulunan ve icradan ayrı ayrı satışa sunulan 3 taşınmaz için 312 milyon lira değer biçilmişti.

AİLE ANLAŞMAZLIĞI

Sait Çolak, 1930’lu yıllarda İzmir’in Kula ilçesinde “Kula Mensucat” ismiyle dokuma işine girdi. Fabrika 1951’de İzmir Bayraklı’ya taşındı. Ancak Çolak’ın vefatı sonrası çocukları arasındaki anlaşmazlık, Kula Mensucat için de sonun başlangıcı oldu. Anlaşmazlıkların ardından 1986’da iflas masasında şirketlerin satışı gerçekleşti.

Kula Mensucat’ı, Antalyalı Eyilik Ailesi aldı. Şirketi birkaç yılda yeniden ayağa kaldıran Erol Eyilik’in işleri de, 2000’li yılların başında bozuldu. 2000’li yılların ortasında Kula Mensucat tekstilden çekilmeye başladı. İstanbul Sanayi Odası’nın “büyük sanayi kuruluşları” listesine 21 kez giren Kula Mensucat, listeye en son 2001’de 319. sıradan girmişti.

Geçen yıl haziran ayında Kula Mensucat’ın fabrika ve arsası, İzmir 5. İcra Dairesi tarafından satışa çıkarılmış, ancak alıcı çıkmamıştı. Kula Mensucat’ın fabrika ve arsası, bu yıl yeniden satışa çıkarılmıştı. MİLLİYET

EN ÇOK OKUNANLAR