USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Seyahat

17 Aralık 2022 10:48

Çukurova'nın metropolitan şehri: Adana

Tarihi M.Ö. 6000 yıllarına kadar uzanan, Çukurova bölgesinin en eski şehri Adana; verimli topraklarında misafirlerine tadı damaklarda kalacak bir ziyaret vaat ediyor.

Çukurova'nın metropolitan şehri: Adana

Seyhan Nehri üzerinde kurulan Adana'nın bulunduğu Çukurova Deltası, Akdeniz kıyılarından kuzeyde Toros Dağları`nın engin tepelerine kadar uzanıyor. Son yıllarda gastronomi turizminin de etkisiyle öne çıkan şehir, misafirlerine tarihi zenginliğiyle unutulmaz bir deneyim sunuyor.

DÜNYADA HALEN KULLANILAN EN ESKİ KÖPRÜLERDEN BİRİ

Dünyanın kullanılan en eski köprülerden biri olarak bilinen Taş Köprü, 4'üncü yüzyılda Roma İmparatoru Hadrianus tarafından yaptırıldı. Seyhan Nehri üzerinde yer alan köprü, Seyhan ve Yüreğir ilçelerini birbirine bağlıyor. Bugün, 21 yuvarlak kemerden 14'ü görülebiliyor. Adana'nın en merkezi noktasında konumlanan köprü üzerinde, başta Sabancı Merkez Camisi olmak üzere şehrin muhteşem manzarası size eşlik edecek.

TÜRKİYE'NİN EN YÜKSEK SAAT KULESİ

1882 yılında yapılan Büyük Saat Kulesi, Türkiye'nin en yüksek saat kulesi olarak öne çıkıyor. Osmanlı saat kuleleri arasında ikinci sırada ise Dolmabahçe Saat Kulesi yer alıyor. Örme işlemi oldukça zor olan küçük taş tuğlalardan imal edilen 32 metre yüksekliğindeki kulenin yapımından uzun süre sonra Almanya'dan özel olarak saat makinesi getirildi. Tarihe tanıklık eden saat, zamanı göstermeye devam ediyor.

ŞEHRİN SİMGELERİNDEN: ULU CAMİİ

Selçuklu, Memlüklü ve Osmanlı dönemlerine ait mimari karakterleri üzerinde toplayan eserin inşasına 1513'te Ramazanoğlu Halil Bey tarafından başlandı. Bu nedenle, Ramazanoğulları Camii olarak da biliniyor. Ramazanoğlu Külliyesi'nin bir parçası olan caminin yanı sıra, külliyenin günümüze kadar gelebilmiş diğer kısımları; medrese, türbe ve Ramazanoğulları Saray Selamlığı'dır. Şehrin en önemli simgelerinden bir olan Ulu Camii, hem mimarisi hem de merkezi konumu nedeniyle görülmeye değer.

GASTRONOMİ KENTİ

Kazım Büfe'de muzlu süt içmek, sabah kahvaltısını Ciğerci Mahmut'ta yapmak ve Kebapçı Mesut'ta Adana Kebap yemek, mutlaka şırdanın tadına bakmak ve son olarak Abuzer Kadayıf'ta yöresel tatlı bici bici ile günü sonlandırmak, gastronomi kentinde yapmanız gerekenler arasında yer alıyor.

HOLLYWOOD YILDIZI: VARDA KÖPRÜSÜ

Halk tarafından Koca Köprü olarak anılan Varda Köprüsü, Osmanlı Hükümdarı 2'nci Abdülhamit ile Alman İmparatoru Kaiser Wilhem tarafından imzalanan sözleşme ile İstanbul-Bağdat-Hicaz Demiryolu hattını tamamlamak üzere 1907-1912 yıllarında inşa edildi. Ünlü Hollywood yapımı James Bond'un 2012'deki devam filmi 'Skyfall'daki meşhur sahne Varda Köprüsü'nde çekildi. Adana'yı ziyaret edenlerin bu görkemli Köprü'yü kesinlikle görmeleri gerekiyor.

DOĞA MERAKLILARI İÇİN ÇEKİM NOKTASI: KAPIKAYA KANYONU

Kapıkaya Köyü'nde yer alan Kapıkaya Kanyonu; Adana gezisinde doğa ile iç içe bir gün geçirmek isteyenlerin buluşma noktası oluyor. Yaklaşık 200 metre yüksekliğinde olan kanyonun ortasından Niğde-Ulukışla'dan doğan Çakıt Çayı geçiyor. Kapıkaya Kanyonu'nda doğa yürüyüşü, yamaç tırmanışı yapabilir, eşsiz manzara fotoğrafları çekebilirsiniz.

EN ÇOK OKUNANLAR