USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sektörler

23 Ocak 2023 12:13

Uber, İstanbul'da kurye hizmeti başlattı

Uber Türkiye'nin yeni hizmeti Uber Kurye tanıtıldı. Kurye hizmeti ilk etapta İstanbul'da geçerli olacak.

Uber, İstanbul'da kurye hizmeti başlattı

Uber Türkiye, düzenlenen toplantı ile 2022 rakamlarını değerlendirirken İstanbul'da hizmete sunulacak Uber Kurye hizmetini de tanıttı.

Uber gibi global bir markanın Türkiye'de olması ve uluslararası bir uygulama olarak Türkiye'ye kattığı değere yepyeni bir hizmet eklemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Uber Türkiye Genel Müdürü Neyran Bahadırlı, Uber Türkiye'nin 2022 sonuçlarını paylaştığı açıklamasında önemli noktalara değindi:

"Uber Türkiye olarak çok iyi sonuçlarla tamamladığımız 2022 yılına baktığımızda, Türkiye'nin Uber içinde en hızlı büyüyen ülkelerden birisi olmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Bu başarımızı 2023 yılında da arttırarak devam ettirmeyi hedefliyoruz. İstanbul çoğunluk olmak üzere, Türkiye genelinde 2022 yılında 33 binin üzerinde taksi sürücüsü kazanç elde etmek için Uber'i kullanırken, platformda yolculuk yapan taksi sürücüsü puan ortalaması 5,00 üzerinden 4,93 oldu. Yıl boyunca uygulama, 25 milyon kez araç çağırmak için kullanıldı, bu sonuç bir önceki yıla göre yüzde 270 büyüme gösterdi. Uber uygulamasının ülkedeki toplam indirilme sayısı çoğunluğu İstanbul'da olmak üzere 2022'de 5,8 milyona ulaştı. Hem İstanbullular hem de İstanbul'u ziyaret eden 159 farklı ülkenin vatandaşı Uber uygulamasını kullanarak İstanbul'u gezdi: ABD, Suudi Arabistan ve İngiltere listenin başında yer aldı. Bir yolcu, yıl boyunca en fazla 938 kez Uber Taksi çağırırken, Uber Taksi ile en fazla yolculuk 23 Temmuz Cumartesi günü gerçekleşti."

(Uber Türkiye Genel Müdürü Neyran Bahadırlı)

UBER KURYE İSTANBUL'DA FAALİYETLERE BAŞLADI

"Uber, Dünya'da 37 ülkede ve 371 şehirde faaliyet gösteren, anlık paket teslimatı yapılabilen "Uber Kurye" hizmetini 19 Ocak itibari ile İstanbul'da başlattı. Kurye iş ortaklarıyla iş birliği içerisinde hayata geçirilen bu yeni hizmet İstanbulluların hayatını kolaylaştıracak.

Uber Kurye ile gönderilecek paketler, Uber uygulamasında belirtilecek adresten teslim alınır ve iletilmek istenen adrese teslim edilir. Uber kullanıcıları, uygulamada bulunan 'Paket gönder' seçeneğine ek olarak, 'Paket al' seçeneğini de kullanarak belirttikleri adresten paket aldırıp teslimat adresine ulaştırabilir. Uber, bu yeni ürün lansmanına özel tüm kullanıcılarına UBERKURYE kodu ile yalnızca İstanbul'da geçerli 70 TL'ye kadar bir adet ücretsiz paket teslimatı hediye ediyor. Uber uygulamasında bulunan Cüzdan sekmesindeki Promosyonlar bölümüne UBERKURYE kodunu ekleyerek ücretsiz teslimattan faydalanılabilir. Kampanya, 31 Ocak tarihine kadar kredi kartı ile yapılan ödemelerde geçerlidir."

EN ÇOK OKUNANLAR