USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sektörler

09 Aralık 2022 11:07

Hedef, ulusal ve uluslararası birincilik

517 adet tescili bulunan Sanovel İlaç, alanında en çok patent başvurusu yapan şirketlerden biri. Fikri haklar literatürüne inovatif yayınlar kazandırmayı amaçlayan şirket, önümüzdeki dönemde birinciliklerini hem ulusal hem de uluslararası alanda sürdürmek istiyor.

Hedef, ulusal ve uluslararası birincilik

Sanovel İlaç, kurulduğu ilk yıldan bu yana inovasyona odaklanarak bu yoldaki kilometre taşlarını; Ar-Ge, Fikri Haklar ve İş Geliştirme'deki yetkinlik ve uzmanlık üzerine temellendiren şirketler arasında yer alıyor. Şirket, 2000'li yılların başında fikri mülkiyet bilinci ile yola çıkarak, Ar-Ge şirketlerinde bir ilke imza attı ve kendi avukat kadrosuyla beraber eczacı, kimyager ve kimya mühendislerini barındıran Fikri Haklar ve Hukuk Departmanı'nın kurulmasına öncülük etti. Fikri Haklar'a ve Ar-Ge'ye verdiği önem ile Sanovel İlaç; sektöründe, patent başvuru sayılarında, Türkiye liderliğini ve Sanayi Bakanlığı tarafından verilen tüm şirketler ve tüm sektörler arasında Fikri Mülkiyet Yetkinliği alanında Türkiye birinciliğini alabilmiş tek ilaç firması olma özelliği taşıyor. Bunun yanı sıra, Avrupa Patent başvurularında kendi sektöründe ilk 14'te yer alabilmiş tek Türk ilaç firması da.

KALİTELİ İÇERİKLER ÜRETMEYE DE ÖNEM VERİYOR

Ulusal alanda şu ana kadar 215'in üzerinde, uluslararası alanda ise 85'in üzerinde ve tüm Avrupa validasyonlarını da dahil edildiğinde ülke kırılımları ile birlikte 517 adet tescili bulunuyor. Sanovel Fikri Haklar ve Hukuk Direktörü Onur Mutlu, "Patentin sunduğu ana avantaj, teknolojinizi korumak ve o alanda sizi hak sahibi kılmaktır. Pazara sunduğumuz tüm ürünlerimizi patent ve marka ile korumayı ve patent unsurları açısından Fikri Haklar literatürüne inovatif yayınlar kazandırmayı amaçlıyoruz. Bunu yaparken sadece niceliğe odaklanmıyoruz. Titiz bir ön araştırmadan geçerek hazırlanan patent başvurularımızda kaliteli içerikler üretmeye de önem veriyoruz" diyor.

(Sanovel Fikri Haklar ve Hukuk Direktörü Onur Mutlu)

"Patentin sunduğu ana avantaj, teknolojinizi korumak ve o alanda sizi hak sahibi kılmaktır. Pazara sunduğumuz tüm ürünlerimizi patent ve marka ile korumayı ve patent unsurları açısından fikri haklar literatürüne inovatif yayınlar kazandırmayı amaçlıyoruz."

LİDERLİĞİ SÜRDÜRMEYE DEVAM EDECEK

"Fikri Haklar alanındaki gücümüzün diğer kaynağı ise çalışanlarımızı gerek iç eğitimle gerekse danışmanlık alarak çok yoğun eğitim programlarıyla hem hukuk hem de patent vekilliği açısından eğitimlerle desteklememiz. Her çalışanımızın hem Türkiye hem de Avrupa Patent Vekili olma hedefi mutlaka bulunmaktadır" diyen Mutlu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Yıllardır bu amaçla Sanovel, sektöre en çok Avrupa Patent Vekili kazandıran şirketler arasında ilk sırada yer alıyor. Çok sistematik bir altyapı ile bu alanda büyük hedeflere tüm gücümüzle koşmayı keyifle sürdüreceğimizi dile getirmek isterim. Konusunda uzman olmuş vekillerimiz, departman avukatlarımız ve tabii ki Ar-Ge ile de dirsek teması içinde patent başvurusu liderliğimizi de sürdürmeye devam edeceğiz. 2023 yılı için en öncelikli hedefimiz; birinciliklerimizi hem ulusal hem de uluslararası alanda sürdürmek olacaktır."

EN ÇOK OKUNANLAR