USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sektörler

24 Şubat 2023 12:08

Dünyanın akrilik elyaf üretiminin dörtte biri Aksa Akrilik'ten

Türkiye'nin köklü sanayi gruplarından Akkök Holding'e bağlı olan Aksa Akrilik'in Yalova'daki 600 bin metrekarelik tesisinin üretim kapasitesi günlük yaklaşık 950 tona, yıllık ise 330 bin tona ulaşıyor. Dolayısıyla dünya genelindeki toplam akrilik elyaf üretiminin dört birini Aksa Akrilik tek başına yapıyor.

Dünyanın akrilik elyaf üretiminin dörtte biri Aksa Akrilik'ten

Aksa Akrilik, dünya akrilik elyaf tüketiminin dörtte birini tek başına üreten bir şirket. Kurumsal Yönetim Ödülleri'nde 6 yıl üst üste ilk iki sırada yer alan, Türkiye'nin en kurumsal şirketleri arasında bulunan şirketin Yalova'daki 600 bin metrekarelik tesisinin üretim kapasitesi günlük yaklaşık 950 tona, yıllık ise 330 bin tona ulaşmış durumda.

"AIR JET İPLİK EĞİRME TEKNOLOJİSİ İLE İPLİĞE YENİ BİR İŞ MODELİ GETİRDİK"

1450 çalışanıyla, Yalova'da yarım asırdır Türkiye ekonomisine katkıda bulunduklarını kaydeden Aksa Akrilik Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Cengiz Taş, "Geçtiğimiz yıl, en önemli yatırımlarımızdan biri olan ilklerin projesi Aksafil, Türk ve Japon mühendislerin 3 yıllık yoğun çalışmalarının ardından faaliyete geçti. Proje kapsamında ilk kez air jet iplik eğirme teknolojisi ile high bulk dediğimiz hacimli akrilik iplik ürettik. Aksafil ile lideri olduğumuz düz örme sektörü ve hacimli ipliğe yeni bir iş modeli ve heyecan getirdik" açıklamasında bulundu.

MALİYETLERİ DÜŞÜRÜP VERİMLİLİĞİ ARTIRIYOR

Ürünlerde daha az tüylülük ve daha net bir görünüm sağladığı için air jet iplik eğirme teknolojisi kullandıklarını vurgulayan Cengiz Taş, şöyle devam ediyor: "Ayrıca bu teknoloji 550 metre iplik çıkış hızına ulaşarak maliyetleri düşürüp verimliliği artırıyor. Yüksek nem emiliminin yanı sıra diğer iplik eğirme sistemlerine kıyasla boncuklanma, aşınma ve yıkamaya karşı yüksek dirence sahip, işlevsel bir teknolojiye sahip. Aksa Akrilik olarak taşıdığımız küresel liderlik bayrağının sorumluluğu ile değişime öncülük etmeye devam edeceğiz."

"Geçtiğimiz yıl, en önemli yatırımlarımızdan biri olan ilklerin projesi Aksafil, Türk ve Japon mühendislerin 3 yıllık yoğun çalışmalarının ardından faaliyete geçti."
(Aksa Akrilik Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Cengiz Taş)

EN ÇOK OKUNANLAR