USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sektörler

09 Mayıs 2023 13:28

Avrupa ve Orta Doğu'nun en büyük perakende analitiği şirketi olacak

2015 yılında İstanbul'da kurulan ve 50'den fazla ülkeye yapay zeka tabanlı görüntü tanıma teknolojileri ve perakende analitiği hizmetleri sunan REM People, aldığı yatırımla hedef büyüttü. Dubai ve Londra'da bölge ofislerini açan REM People, orta vadede 25 ülkede 28 ofis açarak EMEA'nın en büyük perakende analitiği şirketi olacak. REM People, bu yıl bu yıl 4.5 milyon dolarlık fonla 5 teknoloji girişimine yatırım yaparak güçlü büyümesini sürdürecek.

Avrupa ve Orta Doğu'nun en büyük perakende analitiği şirketi olacak

2015 yılında perakende ve teknoloji tecrübesine sahip tekno-girişimciler tarafından kurulan REM People, yıllar içinde gelişerek yapay zeka tabanlı çoklu kanal (omni-channel) perakende uygulama yönetimi çözümleri sunan yeni nesil perakende analitiği şirketi haline geldi. Tamamen Türk mühendislerin geliştirdiği yazılımla 50'den fazla ülkede alanında lider markalara hizmet veren REM People, global bir lider olmak için hedef büyüttü. Dubai ve Londra'da bölge ofislerini açan REM People, orta vadede 25 ülkede 28 ofis açarak EMEA'nın (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) en büyük perakende analitiği şirketi olacak.

YILIN İLK VE EN BÜYÜK YATIRIMIN ALDI

REM People; perakende teknolojileri alanında yazılım ve uçtan uca danışmanlık hizmetleri sunmak amacıyla kurulmuştu. İlk zamanlar perakendenin fiziksel dünyasına yönelik ölçümleme, teknoloji ve perakende analitiği hizmetleri sunan REM People, ilerleyen yıllarda basılı mecralar ve dijital kanalları da kapsamına alarak faaliyet alanını genişletti. Bugün gelinen noktada REM People; 50'den fazla ülkedeki müşterilerine yapay zeka destekli omni-kanal perakende analitiği ve 6 adımda satış verimliliği çözümleri sunan yeni nesil bir perakende analitiği şirketi olarak çalışıyor. Söz konusu başarılarıyla global yatırımcıların da ilgisini çeken REM People, bu yılın başında ABD merkezli yatırım şirketi Ethos Asset Management'tan 12 milyon dolarlık yatırım aldı.

YAPAY ZEKA VE GÖRÜNTÜ TANIMAYI KULLANIYOR

REM People'ı rekabette bütünsel bakışla çalışmanın öne çıkardığını vurgulayan REM People CEO'su Bülent Peker, hedeflerini şöyle anlattı: "Biz, gelişen ve sürekli dönüşen perakende dünyasındaki farklı kanalların, tek bir çatı altında ve bütünsel bir bakış açısıyla yönetilmesinin kritik olduğuna inanıyoruz. Bugünün dünyasındaki alışverişçilerin, mekan ve zaman kavramından bağımsız olarak satın alma kararlarını verdiğini biliyoruz. Bu doğrultuda tüketici ürünleri (CPG) sektöründe faaliyet gösteren markalara ait ürünlerin; doğru zaman, doğru mekan, doğru fiyat ve doğru merchandising uygulamalarıyla alışverişçiyle buluşturulabilmesine yönelik çalışmaları, anlık ve gerçek zamanlı olarak takip edebilecekleri son derece sofistike ürün ve hizmetler sunuyoruz. Bunu yaparken, yapay zeka (AI) ve görüntü tanıma (IR) sistemleri başta olmak üzere son teknolojinin tüm nimetlerinden yararlanıyor ve müşterilerimize zaman, efor ve maliyet avantajı yaratıyoruz. REM People teknolojisi ve perakende analitiği çözümlerinden yararlanan firmalarımıza, belirli bir dönem sonrasında satış ve verimlilikte artış, maliyetlerde ise kayda değer tasarruflar elde etme imkanı sağlıyoruz."

HEDEF 2030'DA LİDERLİK

REM People 2015 yılında İstanbul'da başladığı yolculuğuna 2018 yılında Dubai (BAE), 2022 yılında ise Londra (BK) bölge ofislerini açarak devam etti. REM People'ın 2023 yılındaki ilk ve en önemli hedefi ise Singapur, ABD, Danimarka, Suudi Arabistan ve Nijerya'da bölge ofislerini devreye alarak hizmet coğrafyasını genişletmek olacak. 2027 yılının sonuna kadar ise 25 ülkede 28 bölge ofisiyle çalışmalarını sürdürecek. REM People, 2030 yılında Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Bölgesi'nin en büyük ve lider perakende analitiği şirketi olacak. Türk mühendislerinin geliştirdiği yazılıma farklı kültürden çalışanları da dahil ederek hedefine emin adımlarla ilerleyecek.

PERAKENDENİN TEKNOLOJİ 'HUB'I OLACAK: GİRİŞİMLERE 4.5 MİLYON DOLAR YATIRACAK

Dünyanın ve Türkiye'nin zor zamanlardan geçtiği bu dönemde 12 milyon dolarlık yatırım alan REM People, üç aşamadan oluşan ve ABD'li yatırımcısı Ethos Asset Management tarafından da desteklenen büyüme planına göre bir perakende teknoloji merkezine dönüşecek. Büyüme planları doğrultusunda REM People, yapay zeka temelli bütünleşik çözümler sunan bir merkez olacak. Bir taraftan kendi alanındaki global yayılımını, Ar-Ge ve yeni ürün çalışmalarını hızlandırırken diğer taraftan, birlikte tamamlayıcı çözümler sunabileceği bazı start-up ve teknoloji girişimlerine de yatırım yapacak. Bu hedefle görüştüğü erken aşama teknoloji girişimlerinden 4 ya da 5'ine, 2023 yılı içerisinde yaklaşık 4.5 milyon dolar yatırım yapılacak. Böylece REM People 2035 vizyonu kapsamında büyüme planı adım adım devreye alınacak.

BAŞARISINI ÇALIŞANLARIYLA PAYLAŞIYOR: YÜZDE 10 HİSSESİNİ ÇALIŞANLARINA AYIRDI

"Yakaladığımız başarının ancak çalışanlarımız sayesinde mümkün olacağının farkındayız" diyen REM People CEO'su Bülent Peker, bir Employee Stock Option (ESOP) (Çalışan Stok Opsiyonu) programını devreye aldıklarını açıkladı. İlk hisse dağılımlarının 2023 yılı içerisinde gerçekleşeceği bu program sayesinde; REM People hisselerinin toplamda %10'u çalışanlara ayrılacak. "Böylece büyüme hikayesinde kritik rol oynayan, sadakati ve adanmışlığı ile kurumun hikayesini zenginleştiren çalışanlar da bu kazanca ortak olacak" diyen Peker'e göre REM People, sadece birkaç kurucunun ve yatırımcının değil, ona inanan ve onun dünya liglerinde sahne almasında rol oynayan herkesin olacak.

EN ÇOK OKUNANLAR