USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kripto Para Haberleri

16 Eylül 2021 12:44

En fazla blockchain cüzdan adres açan ülke Türkiye

Kripto para kullanımı açısından dünyada 4'üncü sırada olan Türkiye, en çok blockchain cüzdan açan ülkeler listesinde de ilk sırada yer alıyor.

En fazla blockchain cüzdan adres açan ülke Türkiye

Kripto para alıp göndermek veya saklamak için kullanılan dijital depolama aracı blockchain cüzdanı, yatırım esnasında ya da para transferlerinde gerekli güvenliği sağlıyor. Tek tıkla açılabilen blockchain cüzdanı, günümüzün dijital kasası olarak adlandırılıyor.

596 bin kişi aktif işlem yapıyor

Blockchain.com verilerine göre dünya genelinde 875 milyonun üzerinde adres olduğunu belirten Albcoin Araştırma Müdürü Helin Çelik, "Bu adreslerin tümü aktif olarak gönderici veya alıcı olarak işlem yapmıyor. Dolayısıyla aktif adres sayısında zaman zaman düşüşler ya da yükselişler olabiliyor. Ocak 2020'nin başında Bitcoin'de aktif işlem yapan adreslerin sayısı günlük verilere bakıldığında 596 bin seviyelerinde ilerlerken, belirtilen periyottan sonra fiyat artışına paralel olarak 1 milyon 362 bin 772'yi buldu. Bu sayı hemen hemen 2021'in ilk çeyreğine de denk geliyor. Fiyat artışı yatırımcıların risk iştahını, işlem sayısını ve piyasa hacmini artırdı. Talep-fiyat dengesi birbirini besledi" dedi.

Kâr fırsatı yatırımcıları cezbediyor

2021 Ağustos başı itibarıyla işlem yapmayan ve sıfıra eşit olan adreslerin sayısının 837 milyona ulaştığının bilgisini veren Çelik, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Blockchaine kayıtlı aktif adres sayısı ise 38 milyonun üzerinde. Günlük bazda bakıldığında 830 binin üzerinde aktif adres olduğu görülüyor. Aktif adres sayısı ne kadar artarsa piyasa hacmi o kadar beslenmiş olur. Öte yandan en çok blockchain cüzdan adres açan ülke Türkiye olarak dikkat çekiyor. Bunun nedeni ise kripto para piyasasında fırsatın hiçbir zaman bitmemesi ve yüksek kar marjı bırakabilmesi. Tabii ki her işlem karla sonuçlanmaz, ancak fırsat olduğunu bilmek de cezbeden en önemli unsurların başında geliyor. Yatırım amaçlı kripto para alım-satımından daha fazla al-sat işlerine giriliyor. Bu da anlık olarak piyasa fiyatlamasından yararlanmak isteyen ciddi bir kitle olduğunu gösteriyor."

Private key'e dikkat

Kripto para cüzdanlarının blockchain üzerinde açıldığına değinen Helin Çelik, cüzdan tipleri hakkında ise şunları söyledi: "Akıllı telefonlar üzerinden kullanılabilen ve kullanıcı dostu olan mobil cüzdanlar, günlük hayattaki kripto para harcamalarına uygun olarak tasarlanırken, kötü niyetli yazılımlara karşı hassasiyet gösteriyor. Donanım cüzdanlar ise kripto para piyasasında en fazla tercih edilen cüzdan türü olarak karşımıza çıkıyor. Hardware olarak bilinen ve güvenilirlik oranları yüksek olan donanım cüzdanlar, anahtar oluşturmak için sayı üreticiliği yaptıkları ve online ortama bağlılıkları olmadığı için diğer soğuk cüzdan çeşitlerine göre daha fazla tercih ediliyor. Tüm bu cüzdanların bir public key'i, private key'i ve adres bilgisi bulunuyor. Bunlardan private key'in kimseyle paylaşılmaması ve kaybedilmemesi gerekiyor."

EN ÇOK OKUNANLAR