USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kadın

08 Mart 2024 12:13

"Yapay zeka çalışmalarındaki eril dili değiştirmek için kolları sıvadık"

United Payment Pazarlama Direktörü Seda Küçükfırat Arslan, "Sektördeki ilklerimiz ve finansal demokratikleşmeye yönelik hizmetlerimizin yanı sıra cinsiyet eşitliğine yönelik duruşumuzla da bu alanda örnek çalışmalara imza atıyoruz" diyor.

"Yapay zeka çalışmalarındaki eril dili değiştirmek için kolları sıvadık"

8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle değerlendirmelerde bulunan United Payment Pazarlama Direktörü Seda Küçükfırat Arslan, "FinTek sektörü günümüzün ve geleceğin finansal hizmetlerini tanımlayan, teknoloji ve inovasyonun buluştuğu öncü bir alanı temsil ediyor. Ancak pek çok alanda olduğu gibi burada da erkeklerin ağırlıkta olduğu görülüyor. Tüm dünyanın heyecanla takip ettiği bu yeni teknoloji devriminin, cinsiyet eşitliği ve kadın temsiliyeti konularında da daha adil ve eşitlikçi koşullarda ilerlemesi gerekiyor" ifadelerini kullanıyor.

"BU ALANDA İLK OLMAYI AMAÇLIYORUZ"

United Payment'ın finansal demokratikleşmeye yönelik hizmetlerimizin yanı sıra cinsiyet eşitliğine yönelik duruşuyla da bu alanda örnek çalışmalara imza attığına dikkat çeken Arslan," Bu kapsamda hayatımızdaki yeri günbegün daha da artan yapay zeka çalışmalarındaki eril dili de değiştirmek için kolları sıvadık. Yapay zekanın teknoloji boyutunu çözümlerimize entegre ederken, burada daha eşitlikçi bir yaklaşım uygulayarak geleceğin eşitlikçi dünyasına katkıda bulunmayı ve bu alanda ilk olmayı amaçlıyoruz.

United Payment olarak 2010 yılında ilk kez kiosk hizmetlerini ödeme sistemlerine entegre edecek başlattığımız ilklerimize, 7/24 para transferi hizmeti Nöbetçi Transfer ve nakit işlemlerinin yoğunlukta olduğu perakende gibi sektörlerin vazgeçilmezi haline gelen Akıllı Kasa gibi çalışmalarımızla devam ettik. Bugün adeta bir maestro gibi POS çözümlerinden, para transferine, cüzdan ve kart çözümlerinden Açık Bankacılık'a birçok çözümü sunan, müşterilerin düğümlerini çözen görünmez bir güç haline geldik. Yurtdışında 5 ülkede sürdürdüğümüz operasyonlarımızla, dünyanın en iyi para transferi şirketlerinin ilk kapısını çaldığı ve partnerlik yaptığı şirket olarak yolumuza devam ediyoruz" şeklinde konuşuyor.

"KADINLARIN TOPLUMUN HER ALANINDA SAYGI GÖRMESİNİ TEŞVİK ETMEYİ AMAÇLIYORUZ"

United Payment'ın varoluş amacı hayatın düğümlerini çözmek, markamızın tavrı da büyük sorunlara bile ''neden olmasın'' diyerek kolları sıvamak ve çözümcül yaklaşmak olduğunu belirten Arslan, "Gerek dünyada gerek ülkemizde 'kadın'ın eşit bir birey olarak her alanda kabul görmesi de çözülmesi gereken düğümler arasında. Kadın futbolu daha az seyredilen, daha az kazanılan ve kadının varlığının daha az kabullenildiği alanlardan bir tanesi. Bunun en büyük nedeni önyargılarımız. 2 yıldır Beşiktaş Spor Kulübü Kadın Futbol Takımı'nın sponsorluğunu üstleniyoruz, 2023-24 sezonunda isim sponsorluğu ile desteğimizi artırdık. Amacımız, erkek egemen tüm branşlarda demokratikleşme sağlanması ve bu konuda toplumdaki bilinçsiz önyargı ve kalıpları yıkmak.

United Payment olarak TÜSİAD Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Çalıştayı'nın destekçileri arasında yer alıyoruz. Sabancı Üniversitesi'nin önderlik ettiği "İş Dünyası Aile İçi Şiddete Karşı (Business Against Domestic Violance - BADV) projesinin üyelerinden biriyiz. Gerek çalışanlarımız gerek sektör gerekse toplum için örnek olacak uygulamaları hayata geçirmek ve tabuları yıkmak için çalışıyoruz. Kadın çalışan oranımız %45, üst düzey kadın yönetici ise yüzde 40 seviyelerinde. Gerek istihdam, gerek terfi konularında eşitlikçi yaklaşıyor, fintek dünyasında kadınların oranının artmasını destekliyoruz. Sunduğumuz hizmetlerle finansal erişimin artmasını ve nihai olarak toplumun her kesiminde fırsat eşitliği sağlanmasını amaçlıyoruz. Toplumda cinsiyet eşitliği de bu başlığın en önemli parçalarından. Kadın konusunda dünyanın en önemli küresel girişimlerinden Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri'nin (Women's Empowerment Principles-WEPs) imzacıları arasında yer alıyoruz. Kadınların, toplumun her alanında saygı görmesini teşvik etmeyi amaçlıyoruz"diyor.

EN ÇOK OKUNANLAR