USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kadın

08 Mart 2024 14:59

Milli Voleybolcu Eda Erdem Dündar'ın heykeli açıldı

Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından yaptırılan Fenerbahçe'nin ve A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın kaptanı Eda Erdem Dündar'ın heykeli, gerçekleştirilen törenle açıldı.

Milli Voleybolcu Eda Erdem Dündar'ın heykeli açıldı

Türk voleybolunun ve Fenerbahçe'nin önemli isimlerinden Eda Erdem Dündar'ın Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi Ülker Stadyumu'nun girişine yapılan heykelinin açılış töreni, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde gerçekleştirildi.

Törene Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, A Milli Kadın Voleybol Takımı ve Fenerbahçe'nin kaptanı Eda Erdem Dündar, Fenerbahçe yönetim kurulu üyeleri, Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı teknik ekibi ile oyuncuları, Eda Erdem Dündar'ın ailesi ve camiadan önemli isimler katıldı.

Eda Erdem Dündar: "Ömrümün geri kalanında ne zaman beni bir şeyler zorlarsa bu heykelin önünde duracağım"

Bayrampaşa'da aile apartmanında yaşayan kalabalık bir ailede büyüdüğünü hatırlatan Eda Erdem Dündar, "Her hafta amcamlarla, kuzenlerimle birlikte Fenerbahçe'nin maçlarını izlemek için toplanıyorduk. Ailecek en büyük tutkumuz Fenerbahçe. Bir röportajda hangi takımı tutuyorsun diye sorduklarında, Fenerbahçe yazıp ölümüne diyorum. Yayınlandığında, benim voleybola başlamama vesile olan, takım kaptanlığını yaptığım Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nde yöneticilerimi kızdıran. Sevgili İsmail Şahin hocamı ve profesyonel kariyerimi başlatan Cengiz hocamı biraz da mahcup ediyorum. 2008 yılında başkanımız Aziz Yıldırım'ın amatör branşlara verdiği değere ve Mehmet Ali Aydınlar'ın sponsorluğu ile yatırımlarla Fenerbahçe'den hep düşlediğim bir teklif geliyor. Mehmet Ali Bey, beni alabilmek için tüm şartları zorluyor. Ben de 'gidemezsem voleybolu bırakırım' noktasına geliyorum. Rüya gerçek oluyor, çocukluk aşkıma kavuşuyor ve çubuklu formayı sırtıma geçiyorum. O gün bugündür bir kez çıkartamadan, o armayı başımın üstünde taşıyorum. Fenerbahçe ile büyüyorum. Kulübün en zor günlerinde, mahkeme salonlarına Avrupa'nın en büyük kupasını götüren Fenerbahçeli kadınlardan birisi oluyorum. Cumhuyetimizin 100. yılında 3 büyük kupayı kazanan Kadın Milli Takımımızın kaptanlığını yapmanın da onurunu da yaşıyorum. Mustafa Kemal Atatürk'ün omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layık gördüğü tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum. O küçük kız çocuğunun hayalini bile kuramayacak kadar büyük bir anı yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

EN ÇOK OKUNANLAR