USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kadın

01 Mart 2019 19:49

Ebru Baybara Demir: Sevgili gelecek

Yaşam size her zaman bir şey anlatmaya bir şey göstermeye çalışır, gördükleriniz sizin görmedikleriniz başkalarının kaderi olur. Çocukluğum ve okul yıllarım İstanbul’da geçse de geleneklerine bağlı kalabalık bir Mardinli aile içinde büyüdüm

Ebru Baybara Demir: Sevgili gelecek

Babam kız çocuğunun dezavantaj görüldüğü bir dönemde 3 kızını okutmak ve güçlü birer birey olmalarını sağlamak için Mardin’den İstanbul’a göç etmişti. Ondan tam 23 yıl sonra Mardin’e döndüm ve Mardinli kadınlara güç katacak ve bu kadınların statülerini değiştirecek projeleri hayata geçirdim.

Başarı için her zaman bir B,C,D planı olan annemden, yüreğimi cesaretle dolduran babamdan ve bu toprağın mücadeleci kadınlarından ilham aldım. Şimdi de topraktan ilham alıyorum. Yıllar önce Cercis Murat Konağı’nda 21 kadının oluşturduğu güç, enerji, birlik ve başarı bugün artık geleceğe çözüm üreten yeni projelere ilham oluyor. Toprağı iyileştirmek, topraktan katlanılabilir maliyetler ile iyi gıda elde etmek; çiftçinin ve kadınların içinde olduğu, gelecek vaat eden sürdürülebilir bir gelir modeliyle bir ekosistem yaratmak için Topraktan Tabağa adı altında 8 farklı projeye başladık. En büyük hayalim; bundan 5 yıl sonra bu projelerin, Anadolu topraklarındaki tarım uygulamalarına ve kadınlar başta olmak üzere tarım istihdamına etkisini yüksek oranda görebilmek.

Sevgilerimle;

Şef, Sosyal Girişimci, Mutfak Araştırmacısı, Eğitmen, Konuşmacı, Hikaye Anlatıcısı, İçerik Üreticisi 

PLATİN'İN MART SAYISINI ALMAK İÇİN TIKLAYIN 

 
EN ÇOK OKUNANLAR