USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Girişimcilik

13 Eylül 2021 16:07

Türkiye yurt dışı yatırımları 'oyuna' getiriyor

Son dönemde yazılı basının yanında Platinonline.com'da da en fazla okuduğunuz haberlerin başında Türk oyun girişimlerinin başarı hikayeleri kendine yer buluyor. Özellikle pandemiyle beraber patlama yaşanan sektörde başta mobil oyunların payı artarken, yabancı yatırımcıların da art arda ‘oyuna' geldiği gözlemleniyor. Kısacası Türk oyun girişimleri için altın bir çağ yaşanıyor diyebiliriz…

Türkiye yurt dışı yatırımları 'oyuna' getiriyor

Farkında mısınız; Türk oyun girişimleri sektörü, belki de tarihinin en hareketli dönemlerinden birini yaşıyor... Geçen yıl Zynga'nın Gram Games'in ardından, 1.8 milyar dolara satın aldığı Peak ile beraber Türkiye ilk Turcorn'unu (unicorn) çıkarmış oldu. Geçtiğimiz haziran ayının sonunda Dream Games'in de 155 milyon dolarlık bir Seri B Turu'nu tamamlayarak 1 milyar dolarlık değerlemenin üstüne çıkmasıyla da gözler Türk oyun sektörüne çevrildi. Sadece bu iki şirket değil, şu anda dünyanın dört bir yanından yatırım almaya devam eden Türk oyun girişimcileri, önümüzdeki dönemde de kendi içlerinden yeni Turcorn'lar çıkarmaya hazırlanıyor.

EN ÇOK YATIRIM OYUNA

StartupCentrum'un raporuna göre, Türkiye'de 2021'in ilk yarısında 121 girişim, toplamda 124 kere yatırım aldı. 2021 yılının ilk yarısında yapılan yatırımlar bir önceki yarıyıla göre 7 kat artarak 704 milyon dolara ulaştı. 2021'in ilk yarısında Türkiye'de yapılan yatırımların büyük çoğunluğu ise oyun girişimlerine yapıldı. 2020'nin yaz aylarına kadar Türkiye girişim ekosisteminin en güçlü olduğu sektör finans olarak görülüyordu. 2021'in ilk yarısında oyun girişimlerine yapılan 236 milyon dolarlık yatırım ile oyun sektörü, Türkiye'deki en çok yatırım yapılan sektörlerden biri oldu.

Rapora göre 2021'in ilk yarısında Türkiye'de en çok sayıda yatırım, oyun girişimlerine yapıldı. Bu yarıyılda 20 adet oyun girişimi yatırım aldı ve böylece oyun sektörü, finans sektörünün önüne geçerek zirveye yerleşti.

EN ÇOK OKUNANLAR