USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Girişimcilik

16 Eylül 2021 16:06

Oyun şirketlerinin 2022'den beklentileri neler?

Sektördeki şirket değerlendirmelerinde pek çok etmen rol alıyor. Yatırımlar çoğu zaman belli bir aşamaya gelmiş şirketlere yapılıyor. Yani belli başlı oyunları çıkmış, belli bölgelerde başarı yakalamış ve potansiyeli olan şirketler burada öne çıkıyor, yatırımlar, bu şirketlerin ekiplerinin büyütülmesi, global çapta oyunların yayınlanması ve daha fazla oyunun yapımı için yapılıyor

Oyun şirketlerinin 2022'den beklentileri neler?

-Orta vadede özellikle gelişen teknoloji ile birlikte artık blok zinciri tabanlı oyunların ve genişletilmiş gerçeklik oyunlarının öne çıkacak.

-Rekabette farklılaşmak için metin yazımından seslendirmelere, sanat tasarımından orijinal müzik üretimine her alanda daha yüksek prodüksiyonlar söz konusu olacak.

-Mobil oyun üretimi artarak devam edecek. Yenilikçi stüdyolar daha görünür bir hal alacak ve hyper casual, casual ya da mid-core fark etmeksizin oyuncuların gözünde görünür oyunlar yapmak için daha büyük çabalar gerekecek.

-2022, özellikle küçük ve orta ölçekli şirketlerin satın almalarının ve yeni başarı hikayelerinin yoğun olduğu bir yıl olacak.

-Etki alanlarını genişletmek isteyen oyun şirketlerinde büyük ölçüde yerelleşme girişimleri görülecek.

-Yalnız Z ve Y Kuşağı değil, 50 yaş üstü oyuncuların da 'yeni oyuncu olarak' ekosisteme daha fazla adım attığı görülecek.

EN ÇOK OKUNANLAR