USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Girişimcilik

15 Eylül 2021 14:46

Gelirler artıyor, oyuncular çoğalıyor

Masomo CEO'su İbrahim Akman, oyuncu tarafında ise beklentilerin sürekli değiştiğine dikkat çekiyor.

Gelirler artıyor, oyuncular çoğalıyor

Oyun sektöründe iki önemli trend söz konusu. Bunlardan birincisi, mobil oyun sektöründeki gelirlerin artması ile Google Play ve IOS'a ek olarak stüdyoların oyunlarını farklı alanlardan oyunculara ulaştırmaya çalışıyor olması... Bunun yanında rekabetin her geçen gün artması ve IOS14 etkisi ile perfomans pazarlama dışında, influencer veya cross promo (çapraz promosyon) çalışmaları mobil oyun sektöründe stüdyo tarafı için yükselen trend olarak gösteriliyor.

Bunların, stüdyo tarafında değişen trendler olduğunu hatırlatan Masomo CEO'su İbrahim Akman, buna ek olarak, oyuncu tarafında ise beklentilerin sürekli değiştiğine dikjkat çekiyor.

"Öncelikli olarak, yaşadıkları deneyimin iyileşmesi oyuncuların birincil beklentisi. Mobil oyun sektöründe özelikle davranışsal olarak daha az efor ile daha fazla oyun içerisinde gelişim göstermenin en büyük beklentileri olduğunu görüyoruz" diyen Akman, bunun yanında kendi oyunları özelinde daha az reklam, daha güçsüz rakiplerle eşleşmenin de Masomo oyuncularının en büyük beklentisi olduğunu anlatıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR