USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Emlak

04 Ekim 2021 12:34

Serban İnşaat, kritik tesislerin yanında konut projelerine de başlıyor

Açık Holding bünyesinde inşaat ve taahhüt faaliyetlerini dünya standartlarına uygun olarak yüksek müşteri memnuniyeti anlayışı esasıyla yöneten ve teknoloji odaklı fark yaratmayı hedefleyen Serban İnşaat, veri merkezi projelerinden altyapı işlerine, siber teknoloji ve güvenlik binalarından kritik tesislere kadar yapı sektörüne değer katan birçok alanda hizmet veriyor.

Serban İnşaat, kritik tesislerin yanında konut projelerine de başlıyor

Serban İnşaat Genel Müdürü Mehmet İlker Akdeniz'den, kritik tesis inşaatının ne demek olduğunu ve şirketin gelecek hedeflerini dinledik.

* İnşaat sektöründe farklı şirketlerde çok önemli tecrübeleriniz bulunuyor. Serban İnşaat bünyesinde göreve geldiğiniz iki yıldan bu yana tamamlanan ve başlanan projeler neler oldu?

Serban İnşaat özellikle son bir yılda eş zamanlı birçok projeye başladı. Endüstriyel inşaat sektörüne yeni soluk getiren; ileri teknolojili işler, Türkiye'ye değer katma vizyonu ile hayata geçiriliyor. Pandemiye rağmen verimli geçen çalışmalarımız doğrultusunda Turkcell Avrupa Veri Merkezi'ni başarıyla tamamladık. Anahtar teslim taahhüdümüz ile üstlenilen ve kısa bir süre önce açılışı yapılan Turkcell Avrupa Veri Merkezi, Türkiye'nin en önemli ve en teknolojik veri merkezi olması ile ön plana çıkıyor. Veri merkezi projelerimiz ile aynı süre zarfında Ankara'da Roketsan için kritik bir tesis ve yine Ankara'da CES Savunma Sanayii şirketimizin Balistik Laboratuvarı'nı da tamamladık. CES için yaptığımız bu balistik laboratuvarı da Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyor. Devam eden projelerimizden bahsedersek; teknoloji ve mühendislik deneyimimizin bize sağladığı güç ile birlikte Gebze Turkcell Veri Merkezi Modül 4 inşaatını bu yıl bitmeden teslim edeceğiz. Roketsan bünyesindeki kritik endüstriyel yapı işimize başladık ve hedefimiz bu projeyi 350 günde tamamlamak... Ayrıca ülkemiz için önemli bir atılım olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali İdari Binaları'nın yapımına başladık. Açık Holding'e ait Çanakkale Hilton Oteli projemiz de tüm hızıyla devam ediyor. Burada da hedefimiz, 2022 yılının ilk çeyreğinde açılışı yetiştirmek. Bizim için çok heyecan verici olan bir konut projesine de başladık ve yıl bitmeden satışa çıkmak istiyoruz.

* Serban İnşaat hangi alanlarda faaliyet gösteriyor? Farklı uzmanlık alanlarınızdan bahseder misiniz?

İnşaat ve taahhüt faaliyetlerini dünya standartlarına uygun olarak yüksek müşteri memnuniyeti anlayışı esasıyla yönetiyoruz. Her safhada çağdaş teknolojiye dayalı hizmet vererek veri merkezi projelerinden altyapı işlerine, siber teknoloji ve güvenlik binalarından kritik tesislere kadar yapı sektörüne değer katan birçok alanda hizmet veriyoruz.

Açık Holding bünyesindeki diğer grup şirketlerimizden aldığımız destek ve güç ile anahtar teslim veri merkezi yapımı konusunda tüm çözümleri tek çatı altında sunabilen yegâne şirketiz. Bu özelliğimiz ile sadece Türkiye'de değil, global anlamda da hizmet veren bir şirket olmayı hedefliyoruz. Bunun yanında nitelikli endüstriyel yapılar konusunda ciddi yapılanmamız mevcut.

* Bildiğimiz kadarıyla kritik tesislerde fark yaratıyorsunuz. Bu kavramı ve sektör içerisindeki önemini anlatır mısınız? Kritik tesis inşası ne gibi yetkinlikler gerektiriyor? Türkiye, bu alanda nasıl bir konuma sahip?

Kritik tesisler, alışılagelen ve acil durum gerektiren olağanüstü hallerde bile toplumun ihtiyaçlarını sürdürmesini sağlayacak birincil öneme sahip özel yapılardır...

Kamu hizmetleri, ulaşım, haberleşme, enerji, veri merkezi gibi alanlar için tasarlanan bu yapıları inşa etmek için şirket olarak birçok güvenlik ve yeterlilik sertifikasına sahip olmanız gerekiyor. Yüksek güvenlik önlemleri çerçevesinde geliştirilerek en ileri teknolojilerle yükseltilen ve stratejik önem arz eden kritik tesislerde görev almak için özellikle güvenilir bir geçmişe sahip olmalısınız. Yaptığınız tesisler hata kaldırmayacak önemde ve özellikte olduğundan, çok daha titiz ve programlı çalışılması ve bu bakış açısıyla hareket edilmesi önemli bir faktör...

Bu tip projelerde çalışacak tüm ekiplerin özel güvenlik araştırmalarından geçerek seçilmesi ayrıca geçmişlerinde belli özel işler yapması şartları da aranıyor. Serban İnşaat için ekiplerimizi seçerken hedeflediğimiz projelerin kapsamına uygun olmasına oldukça özen gösteriyoruz.

Global standartlarda hizmet verdiğimizi doğrulayan sertifikalarımız ile bir projeye başlarken; sektördeki en ileri standartları hedefleyerek yola çıkıyoruz. Global pazarda Türkiye, kritik tesislerin müteahhitlik ve proje yapımı konusunda oldukça üst sıralarda yer alıyor. Şu an birçok firma ile global pazarda boy gösteriyoruz. Türkiye'de deneyim kazanan meslektaşlarım, dünyanın birçok coğrafyasında yeni görevler üstleniyor ve bu görevleri de başarıyla yerine getiriyor. Bir Türk mühendisi olarak bu durum bana oldukça gurur veriyor.

* Veri sektörü ve veri merkezleri hızla büyüyor. Veri merkezi inşası konusunda nasıl fark yaratıyorsunuz?

Verinin dijital çağın en büyük hazinesi haline gelmesiyle veri merkezlerine olan ihtiyaç arttı ve tüm dünya ülkeleri veri merkezleri inşa etmeye başladı. Çağın getirdiği bu ihtiyacı en doğru şekilde karşılamak için gerçek bir altyapınız ve deneyiminiz olmalı. Veri merkezi projeleri; diğer yapılardan farklı olarak birçok kritik konusu olan, yüksek güvenlik ve yüksek teknoloji gerektiren projeler...

Bugüne kadar yaptığımız büyük ölçekli veri merkezleriyle birlikte Serban İnşaat olarak projelendirme, inşaat, denetim ve devreye alma aşamalarında tüm hizmetleri veren, ülkenin bu alandaki en güçlü firmasıyız.

Her geçen gün büyüyen yapımız ile özellikle veri merkezi gibi üst seviye teknolojik yapılar için dünya çapında çözüm ortağı olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Türkiye'ye değer katma vizyonumuz ile birlikte iş geliştirmelerimiz ile ilgili çalışmalarımızı küresel pazarda da sürdürüyoruz.

* 2021 ve sonrasına yönelik öncelikli hedefleriniz neler?

Büyüme hedefimizi 2020 senesi için yakaladık ve %87 gibi bir büyüme elde ettik. Aktif büyüklüğünü kurulduğu günden beri büyüten şirketimizin hedefi, orta vadede inşaat sektöründe teknoloji alanında gösterdiği farkla gelişip büyüyen, lider ve saygın bir dünya şirketi olmak...

Bu hedefimiz doğrultusunda da çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Açık Holding'de bünyemize yeni katılan teknoloji şirketlerimizle beraber global piyasalarda ses getirecek ürünler üzerinde çalışıyoruz.

Kimi zaman kendi bünyemizde kimi zaman da küçük işletmelere destek olarak bu konuda büyük gelişmeler kaydedeceğimize eminim. Ayrıca en az bu konu kadar önemli olan yenilenebilir enerjilerin yüzde 100 kullanıldığı yapılar yapmak da istiyoruz. Sürdürülebilir büyümemizi ileriki yıllarda da artan bir ivmeyle devam ettirmeyi hedefliyoruz.

EN ÇOK OKUNANLAR