USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN ONS

-
-%

ALTIN GR

-
-%

AA

Güncelleme Tarihi:

07 Mayıs 2026 15:22

Yayın Tarihi:

07 Mayıs 2026 15:11

Yayın Tarihi:

07 Mayıs 2026 15:11

Güncelleme Tarihi:

07 Mayıs 2026 15:22

TCMB Başkanı Karahan'dan enflasyon mesajı

TCMB Başkanı Fatih Karahan, "Sıkı para politikasıyla, son dönemde enflasyonda gözlenen bozulmanın orta vadeli görünümü bozmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

TCMB Başkanı Karahan'dan enflasyon mesajı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, Anadolu Ajansı Katılım Finans Zirvesi'nde düzenlenen özel oturumda yaptığı konuşmada, "Sıkı para politikasıyla, son dönemde enflasyonda gözlenen bozulmanın orta vadeli görünümü bozmasına izin vermeyeceğiz. Likidite gelişmelerine bağlı olarak ters swap işlemlerini ihtiyaç olması halinde kullanabileceğimiz bir araç olarak koruyoruz." diye konuştu.

Karahan, "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası olarak temel önceliğimiz fiyat istikrarını sağlamak. Savaş dezenflasyon sürecini etkilese de kararlılığımızı değiştirmiyor" ifadelerini kullandı.

TCMB Başkanı Karahan, "Likidite gelişmelerine bağlı olarak ters swap işlemlerini ihtiyaç olması halinde kullanabileceğimiz bir araç olarak koruyoruz" diye konuştu.

"İstanbul'u küresel ölçekte katılım finans merkezi haline getirmek için politikalarımızı sürdüreceğiz"

EN ÇOK OKUNANLAR