USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Ekonomi Haberleri

08 Temmuz 2025 15:47
AA

Bir ülke daha Euro'ya geçiyor

Avrupa Parlamentosu, Bulgaristan'ın 1 Ocak 2026'da Euro para birimine geçişini destekledi.

Bir ülke daha Euro'ya geçiyor

Strazburg'da gerçekleştirilen AP Genel Kurul oturumunda, Bulgaristan'ın gelecek yıl başında avroya resmen geçiş için gereken kriterleri karşıladığını doğrulayan rapor, 531 'Evet', 67 'Hayır' oyu ile kabul edildi.

Böylece, AP milletvekilleri, Bulgaristan'ın 1 Ocak 2026'da Euro Bölgesi'ne dahil olmak için gerekli şartları yerine getirdiği yönünde görüş vermiş oldu.

AB Komisyonu ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) geçen ay, 2007 yılından bu yana AB üyesi olan Bulgaristan'ın gelecek yılın başında avroya geçmeye hazır olduğunun tespit edildiğini bildirmişti.

Euro, 1999'da kaydi olarak yürürlüğe girmiş ve 2002 yılında bu para birimini kabul eden AB ülkelerinde yeni banknot ve bozuk paralar piyasaya sürülmüştü.

Euro Bölgesi olarak adlandırılan ülkelerin para politikası, Frankfurt merkezli ECB tarafından yürütülüyor.

EN ÇOK OKUNANLAR