USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

04 Temmuz 2022 16:04

Geleneksel Türk dürümüne yenilikçi yaklaşım

Geleneksel Türk dürüm çeşitlerini yenilikçi bir bakış açısıyla yeniden yorumlayarak tüketiciye sunan Dürümle, ayda bir milyon kişiyi restoranlarında ağırlıyor. Önümüzdeki dönemde de yılda ortalama 40-50 arası yeni restoran açarak büyümeyi devam ettirmeyi planlayan şirket, yurt dışına açılmayı hedefliyor

Geleneksel Türk dürümüne yenilikçi yaklaşım

Yeme-içme sektöründe faaliyet gösteren Dürümle, yılda 40-50 restoran açarak hızlı büyüme hedefliyor. Sektörde dördüncü yılını geride bırakan Dürümle'nin bir girişim olarak başlayan hikâyesini, kurucusu Onur Sulkalar ve yeni göreve gelen CEO'su Fatih Özçanak anlattı.

* Dürümle'nin yola çıkış hikâyesi nedir? Kilometre taşlarınızı özetler misiniz?

Onur Sulkalar: Sektörde uzun yıllara dayanan deneyim ve birikimimizle yenilikçi vizyonumuzu yansıttığımız Dürümle'yi 2018 yılının ilk çeyreğinde hayata geçirdik. Bir girişim olarak başlayan hikâyemiz dört yılda çok yol kat etse de girişimcilik ruhumuz hiç değişmedi, keşfetmeye doymayan yönümüzü perçinledi. Markalaşma sürecimizi tamamlayarak aynı yıl Ankara'da şehir yaşamının tam merkezinde yer alan Taurus Alışveriş Merkezi'nde ilk restoranımızı açtık ve müşterilerimizle buluştuk. 2020 yılında, Türkiye'nin önde gelen özel sermaye fonlarından Mediterra Capital'den yatırım alarak büyümemize hız kattık. Kısa sürede tüketiciler tarafından beğenilen ve tercih edilen bir marka haline gelen Dürümle ile geleneksel Türk dürüm çeşitlerini yenilikçi bir bakış açısıyla yeniden yorumlayarak, yeme-içme sektöründe kendi kulvarını yaratmasını sağladık.

HEDEF, DÜNYA STANDARTLARINA TAŞIMAK

* Kısa süre önce yönetimi devrettiniz. Stratejik bir karar mıydı?

O. S.: Dürümle, dördüncü yılında Türkiye'nin en hızlı büyüyen zincir restoran markalarından biri oldu. Türkiye'de yeme-içme sektörü yoğun rekabetin olduğu, hareketli bir alan. Bir yanda global markalar, diğer tarafta güçlü yerli oyuncuların sahneye çıkışı, sürekli dinamikleri değişen bir alanda hizmet vermenizi gerektiriyor.

Her geçen gün değişen tüketim alışkanlıkları çerçevesinde, artan rekabetçi ortamı da göz önünde bulundurduğunuzda, başarılı olmak için pek çok parametrede fark yaratmanız gerekiyor. Biz de hem inovatif ürünlerimiz hem de sektöre getirdiğimiz farklı bakış açımızla Türkiye'nin güçlü bir değeri olma yolculuğumuza Mediterra Capital'den aldığımız yatırım ile devam ediyoruz. Bu aşamada yönetimi, perakende sektörünün tecrübeli isimlerinden Fatih Özçanak'a emanet ettik. Dürümle'yi Sayın Fatih Özçanak'ın zengin birikimi ve üst düzey deneyimiyle dünya standartlarına taşımayı arzu ediyoruz.

RESTORAN AÇILIŞLARI SÜRERKEN GLOBALE HAZIRLANACAK

* Dürümle'nin kısa ve uzun vadede hedefleri ne olacak? Nasıl bir rota çizdiniz?

Fatih Özçanak: Dürümle damak zevkine uygun şekilde geliştirip reçetelendirdiği ürünleri ve çıtayı hep yükselten yaklaşımlarıyla küresel bir Türk markası olma yolunda hızla ilerlemesini sürdürecek. 2018 yılında girdiği ulusal pazarda hızla büyüyerek dördüncü yılında 16 şehirde, 73 restorana ulaştık. Yaklaşık dört ay pandemi nedeniyle restoranların kapalı olmasına rağmen 2021 yılını 37 yeni restoran açarak tamamladık. Önümüzdeki dönemde de yılda ortalama 40-50 arası yeni restoran açarak büyümeyi devam ettirmeyi planlıyoruz. Farklı bölgelerde, hem AVM'lerde hem de caddelerde restoran açılışlarımız devam edecek. Paket servis kabiliyetlerimizi daha da artırarak müşterilerimizin deneyimini sürekli geliştireceğiz. Aynı zamanda kurumsallaşma adımlarımızı da hızlandırarak hem verimliliği hem de operasyonel süreçleri iyileştirmeye odaklandık. Sadece Dürümle olarak günümüzde 800'e yakın kişiye direkt istihdam sağlıyoruz. Restoran sayımızı ve yaygınlığımızı artırarak istihdama katkımızı sürdüreceğiz. Yurt dışında ise kapsamlı bir plan çerçevesinde hazırlık yapılarak, markayı global pazardaki tüketicilerle buluşturacağız.

LEZZETİ TÜM ÜLKEYLE BULUŞTURACAK

O. S.: Dürümle'nin kısa süre içerisinde yeme-içme sektörüne kattığı önemli yenilikler bulunuyor. Geleneksel kebap ürünlerini yenilikçi bir şekilde yorumlayarak yeme-içme sektöründe kendisine açtığı yepyeni kulvarın öncülüğünü yapmaya devam edecek. Dürümle'yi farklı kılan inovasyon ruhunun, tıpkı bugün olduğu gibi gelecekte de odak noktamız olacağını söyleyebilirim. Yeme içme sektöründe başlattığımız Dürümle hareketini tüm Türkiye ile buluşturma hedefiyle ilerlerken damak zevkine uygun, çıtayı hep yükselten yenilikçi lezzetler geliştirmeye de devam edeceğiz.

* Ar-Ge ve inovasyon Dürümle için ne ifade ediyor?

O. S.: Bizim için inovasyonun temelinde keşfetme tutkusu yatıyor. Girişimcilik ruhumuz gibi inovasyon tutkumuz da başarımızın sırlarından biri. Ar-Ge birimimiz Ar-Ge mutfağımız olarak adlandırdığımız keşif alanımızda sürekli farklı lezzetleri bir araya getirerek ilklere imza atıyor. Gerçek ateş ızgarasında pişen özenle seçilmiş kaliteli etleri, kibrit patates ve çıtır lavaşla servis ediyoruz, dileyen müşterilerimiz dürümlerine sos veya cheddar ekleyerek menülerini damak tatlarına göre şekillendirebiliyor. Ayrıca Türkiye'de bir ilk olan Cheddarlı Adana Dürüm ve Özel Soslu Tavuk Dürüm çeşitlerimizle kısa sürede yeni nesil dürüm anlayışını Türk mutfağına kazandırmayı başardık.

MENÜYÜ ZENGİNLEŞTİRMEYE DEVAM EDECEK

F. Ö.: Müşteri deneyimi her alanda değişiyor, değişen ihtiyaç ve beklentiler yeme-içme alanını da dönüştürüyor. Dürümle olarak geleneksel lezzetlerin çıtasını yükseltiyor, müşterilerimizi yenilikçi bir deneyimle tanıştırıyoruz. Sunduğumuz seçenekler ile müşterilerimize kendi dürümlerini damak tatlarına göre oluşturma fırsatı tanıyor ve Ar-Ge mutfağımızdan çıkan sıra dışı lezzetleri müşterilerimizle buluşturmaya devam ediyoruz. Günümüzün en önemli gündem maddelerinden biri olan dijitalleşme odağımız ile de müşteri deneyimini mükemmelleştirmeye devam edeceğiz. Ayda yaklaşık bir milyon kişiyi restoranlarımızda ağırlıyoruz ve müşterilerimizin Dürümle'nin keşif tutkusunu paylaştıklarını görmek bizi heyecanlandırıyor. Önümüzdeki dönemde üzerinde çalıştığımız yeni lezzetlerle menümüzü zenginleştirmeye devam edeceğiz.

EN ÇOK OKUNANLAR