USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

05 Mart 2020 18:47

Burçak Yıldırım Orhan: Yenilik, tutku ve azim varsa, su yolunu buluyor

Tezgahçılar ve Katalog Kurucusu Burçak Yıldırım Orhan, inovasyon hikayesini ve gelecek planlarını Platin'e anlattı

Burçak Yıldırım Orhan: Yenilik, tutku ve azim varsa, su yolunu buluyor

Kariyerimdeki yenilikçi yaklaşım, bundan 5 buçuk sene önce yetişkinler için tasarlanan sıkıcı, tekdüze eğitim biçimini değiştiren bir eğitim şirketi kurmaktı. Şirketin ismi, marka duruşu, yaptığı eğitimler ve etkinlikler de yıkıcı etkiye sahip olmalıydı. Bu yüzden markayı ters köşe konumlayıp yerel ve dinamik bir isim koyduk: ‘Tezgahçılar’... Tezgahçılar aynı zamanda yetişkin eğitimine getirdiği yenilikçi yaklaşımdan dolayı globalde de oldukça fazla ödül aldı. Kariyerimdeki diğer yenilikçi yaklaşım ise diğer girişimim olan KATALOQ. Bu girişimi, hem yerelde hem de globalde eğitim ve etkinlik sektörünün pazar payının büyüklüğüne rağmen tüm süreçlerin manuel yönetildiğini ve dijital çağa uygun olmadığını fark ettiğimiz noktada kurduk. Bu anlamda, kurumsal şirketlerin ihtiyacı olan eğitim, etkinlik, mekan, konuşmacı arayışlarına dijital bir platform üzerinden çözüm sunabiliyoruz. Sektörümüzde gelişmesi gereken en önemli özellik, çok popüler bir kavram olan dijital dönüşümün davranışa yansımaya başlaması. Dijitale ve teknolojiye karşı hâlâ bir direnç var. Diğer yandan özellikle yapay zeka ve nörobilimin bir araç olarak kullanılmaya başlanması, eğitim sektöründe çığır açacak.

EĞİTİMLERİMİZİ, KİŞİSEL İHTİYAÇLARA NOKTA ATIŞI YAPACAK SEVİYEYE ÇEKİYORUZ

Elon Musk’ın para kazanmayı bir amaç değil, araç olarak kullanması beni etkiliyor. Paypal’ı sattıktan sonra ömrünün sonuna kadar yetecek para kazandı. Ama durmadı ve konforlu alanının dışına çıktı. Dünyayı değiştirmek için bambaşka sektör ve disiplinlerin içine giriyor. Çünkü, mutlak değeri ‘fayda’. Henüz 18 yaşında olan Billie Eilish, beni son zamanlarda etkileyen genç kadınlardan. SoundCloud gibi dijital bir mecrada adını duyurdu ve Grammy’lerin çoğunu kaptı. Önümüzdeki sene ise Oscar’ı alması bekleniyor. Ne para, ne PR, ne de mecra… Yenilik, tutku ve azim varsa su yolunu buluyor! 

Yaptığım her işte ve tüm girişimlerimde var olan düzeni sarsmak üzere yola çıktım. Tezgahçılar’ın markası ve duruşunun yanında disiplin çaprazlaması globalde de muadili olmayan türden. Ek olarak geçtiğimiz aylarda psikolog olan bir ekip arkadaşımızla beraber katılımcıların eğitim öncesi ve sonrası duygu durumlarını ölçerek eğitimlerimizi, kişisel ihtiyaçlara nokta atışı yapacak seviyeye çekmeye başladık. 

EN ÇOK OKUNANLAR