USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Bankacılık Haberleri

05 Aralık 2022 15:27

VakıfBank, Vinov İş Yeri ve Vinov Tedarikçi Finansmanı ile işletmeleri geleceğe taşıyor

VakıfBank'ın tüm ödeme ve tahsilat işlemlerinde VakıfBank güvencesi sunan, 7/24 kullanılabilen Vinov Ekosistemi, Vinov İş Yeri ve Vinov Tedarikçi Finansmanı sayesinde yeni kabiliyetlerle donatıldı. VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı Alaattin Şimşek, Vinov'un yeni ürünleri ile yarattıkları kolaylıkları aktardı.

VakıfBank, Vinov İş Yeri ve Vinov Tedarikçi Finansmanı ile işletmeleri geleceğe taşıyor

VakıfBank yenilikçi, dijital ve güvenilir bir ödeme ve tahsilat sistemi olarak geliştirdiği Vinov ile geleceğin bankacılığında kısa süre önce yeni bir çağ başlattı. Bugün yaklaşık 1 milyon aktif Vinov kullanıcısı ve 50 milyar TL'ye ulaşan tahsilat hacmi ile Vinov, müşterilerinin beklentilerine en uygun ve pratik çözümleri sunan bir ekosisteme dönüştü. Yakın zamanda devreye alınan Vinov İş Yeri ve Vinov Tedarikçi Finansmanı da Vinov'un, değişimin öncüsü olmaya devam edeceğini müjdeleyen iki yeni ürünü olarak Vinov Ailesi'nde öne çıkacak.

"TAHSİLAT VE ÖDEME SİSTEMLERİNDE KÖKLÜ BİR DEĞİŞİKLİK YARATMAK İSTEDİK"

* VakıfBank'ın ödeme ve tahsilat ekosistemi Vinov hangi gereksinimler üzerine kurgulandı?

Bankacılık sektöründe uzun yıllardır 'Bir sonraki bankacılık' mottosuyla odağımıza dijitalleşmeyi yerleştirerek ilerlerken tahsilat ve ödeme sistemlerinde köklü bir değişiklik yaratmak istedik. İleri vadeli ödemelerde VakıfBank garantisi sunan, 7/24 kullanılabilen, esnek bir ekosistem yaratarak müşterilerimizin borç-alacak süreçlerine güven, kolaylık ve hız kazandırmak için yola çıktık. Bugün geldiğimiz noktada bireysel, KOBİ, ticari, perakende ve kurumsal olmak üzere tüm VakıfBank müşterilerimiz tüm ödeme ve tahsilat işlemlerini Vinov aracılığıyla VakıfBank garantisi altında yapabiliyorlar.

* Vinov gücünü hangi özelliklerinden alıyor?

Vinov; çek, senet, kredi kartı ve tedarikçi finansmanı gibi tüm ödeme ve tahsilat ürünlerinin avantajlı yönlerini bünyesinde barındırıyor. Köşedeki simitçiden öğrenciye, KOBİ'lerden en kurumsal şirketlere kadar tüm müşteri tipleri tarafından eş zamanlı ve birbirleri arasında kullanılabiliyor. Tamamen dijital bir süreç olarak zaman ve mekan kısıtı olmaksızın kullanıcısına büyük esneklik sağlıyor. Site/konut aidatları, okul/kurs gibi eğitim ücretleri, araç kiralama bedelleri, bayi tahsilatları, tedarikçi ödemeleri, hammadde ve yedek parça alım bedelleri gibi geniş bir yelpazede kullanılabiliyor.

* Vinov nasıl kullanılıyor?

Öncelikle müşterilerin bir Vinov hesabı açmaları ve bu hesaba bağlı kredi limiti tanımlamaları gerekiyor. Vinov kaydı, artı bakiyeden ya da kredi limitinden, vadeli, taksitli, faturalı ya da faturasız, alıcı VakıfBank müşterisi olmasa da gerekli bilgilerin girilmesiyle oluşturulabiliyor. İhtiyaca göre eşit taksitli, esnek tutarlı ya da esnek vadeli bir ödeme takvimi yaratılabiliyor. Daha sonra alıcıya SMS ve e-posta kanallarıyla ödemesinin Vinov aracılığıyla gerçekleştirildiği bilgisi veriliyor. Vinov ile ödeme alan kişi, internet sitemiz, VakıfBank Mobil veya Vinov Mobil aracılığıyla detaylara ulaşabiliyor.

(VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı Alaattin Şimşek)

"VAKIFBANK, VİNOV EKOSİSTEMİ İLE MÜŞTERİLERİNE %100 GARANTÖR OLUYOR"

* Vinov, VakıfBanklılara nasıl bir kolaylık yaratıyor?

VakıfBank, Vinov ekosistemi ile müşterilerine %100 garantör oluyor. Böylece tüm ödeme ve tahsilat işlemleri VakıfBank garantisi altında gerçekleşiyor. Vinov'un kısmi devir, kısmi erken tahsilat ve bölünme özellikleri, müşterilerimizin nakit akışlarını daha düzenli hale getiriyor, krediye duydukları ihtiyacı azaltıyor. Vinov sayesinde alacak ve ödemeler arasındaki tutar uyumsuzluklarını giderirken kısa süreli nakit sıkışıklıklarına bağlı piyasa istihbaratının bozulma riskini de ortadan kaldırıyoruz.

* Vinov'un alt ürünlerinden Vinov İş Yeri uygulaması hangi özellikleri ile öne çıkıyor?

VakıfBank Vinov İş Yeri sayesinde ticaret yaşamında öngörülebilir, güvenli ve ihtiyaca yönelik dinamik bir tahsilat yapısı yaratıyor. Vinov İş Yeri ile alıcının da dahil olduğu, işletmelere likiditeye erişim kolaylığı sağlayan, tahsilat ve ödemeler arasındaki vade uyumsuzluğu kaynaklı sorunların önüne geçen, ödemelerinde kredi avantajından faydalanabilecekleri bir sistem yarattık. Üstelik tutarı, vadeyi, taksit sayısını ve esnek ödeme planını belirleyen işletmeler, tüm işlemlerini Vakıfbank güvencesi altında yapabiliyor. Ayrıca toptan ve perakende satış yapan, yaygın bayi, müşteri ve şube ağına sahip işletmeler, tahsilat güvencesi ve tahsilatları sağlıklı vade yapısında yönetebilme ihtiyaçlarını, tümüyle dijital ve 7/24 kullanabilecekleri Vinov İş Yeri ile eksiksiz şekilde giderebiliyorlar.

* VakıfBank, Vinov İş Yeri ile kimlere ulaşmayı hedefliyor?

VakıfBank olarak Vinov İş Yeri'ni ticaretin boyutunu değiştirecek şekilde tasarladık. Dolayısıyla bu cazip yapı sayesinde hedef kitlemiz, öncelikle tamamen ticari segment olarak öne çıkıyor. Ayrıca kurumsal, dijitalleşmeye önem veren, çok uluslu, yabancı ortaklı firmaların tahsilat yapısını güçlendirmeyi de amaçlıyoruz. Daha öncesinde VakıfBank'ı tanımayan, hesabı bile olmayan tekstilden perakendeye, gıdadan otomotiv sanayine, yapı kimyasallarına kadar büyük küçük demeden tüm sektörlerin tahsilatlarında VakıfBank'ı ana banka olarak konumlandırmak istiyoruz.

* Vinov çağının en yenisi Vinov Tedarikçi Finansmanı, tedarikçilere ne gibi avantajlar sunuyor?

Vinov Tedarikçi Finansmanı, tedarikçiler için pek çok avantaj yaratıyor. Örneğin; tedarikçilerin ana firmaların büyüklüğünden faydalanarak avantajlı faiz oranlarına erişimini kolaylaştırıyoruz ve tedarikçilerin fatura bedellerini iskontolamak için şubelere gitme zorunluluğunu ortadan kaldırıyoruz. Vinov Tedarikçi Finansmanı ile ayrıca tamamen dijital ortamlardan iletilen iskontolama talepleri ile manuel fatura ibrazına gerek kalmaksızın, faturaların bir kısmının ya da tamamının iskontolanmasına olanak tanıyoruz.

"FİRMA TALEP VE BEKLENTİLERİ DOĞRULTUSUNDA VİNOV'U SÜREKLİ YENİLİYORUZ"

Önümüzdeki süreçte Vinov'a nasıl yenilikler eklenecek?

Biz en başından itibaren Vinov için 'yaşayan bir ekosistem' diyoruz ve firma talep ve beklentileri doğrultusunda Vinov'u sürekli yeniliyoruz. Yakın zamanda VİNOVpay ve barkodlu Vinov oluşturma ve alma hizmetlerimizi de devreye almayı planlıyoruz. Ayrıca API ve web servislerimizle; birden fazla işlem yapan müşteri grubumuz için toplu Vinov oluşturma imkanı ve yine ERP sistemleriyle tam entegre çalışan bir raporlama sistemini de müşterilerimizin kullanımına açacağız. Konut, araç, makine alım gibi spesifik alanlarda özelleştirilmiş Vinov kurgularımız da hayata geçecek.

EN ÇOK OKUNANLAR