USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Bankacılık Haberleri

21 Eylül 2021 14:24

VakıfBank, odağındaki ‘insan' kavramıyla büyüyor

Vakıfbank, modern İK uygulamaları sayesinde iş süreçlerinin etkin ve verimli hale getirilmesi için teknolojiyi de etkin ve yoğun olarak kullanıyor

VakıfBank, odağındaki ‘insan' kavramıyla büyüyor

Gelişen teknolojiyle birlikte iş yapış biçimleri, talepler ve ihtiyaçlar her sektörde ve her alanda sürekli olarak değişiyor, gelişiyor. Bu noktada şirketlerin, çalışanları için de yenilikler sunması kaçınılmaz hale geliyor.

VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı Kadir Karataş, bu vizyonla banka olarak iş yapış biçimleri, ürün ve hizmetleri ve altyapısın gerçekleştirdikleri değişim ve dönüşümü, insan kaynakları ile ilgili süreçlere de taşıdıklarını ifade ediyor. "Çalışma arkadaşlarımız için değişimi sadece takip etmiyor, yaptığımız çalışmalarla değişime katkı da sunuyoruz" diyen Karataş, Türkiye'nin aktif büyüklükte en büyük ikinci bankası olarak çalışanlarıyla birlikte yaklaşık 20 bin kişilik büyük bir aile olduklarının da vurgusunu yapıyor.

YENİ DÖNEME HIZLI UYUM SAĞLANDI

"Dijitalleşmenin bir sonucu olarak bankamız İK süreçlerinin iyileştirme ve geliştirme çalışmaları kapsamında modern İK uygulamalarını takip ediyor, iş süreçlerinin etkinlik ve verimliliğini artırmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. İş gücümüzün dijitalleşme sürecine etkin bir şekilde uyum sağlaması için çalışanlarımızın yeni beceriler kazanmasını ve teknolojik alanda yetkinliklerini geliştirmesini hedefliyoruz" diyen Karataş, çalışanlarının dijital teknolojileri benimsemesinin, içinde olduğumuz dönüşüm sürecine hızlı bir şekilde uyum sağlaması adına bunun bir gereklilik olduğunu söylüyor. Dijitalleşmede önemli bir eşik de pandemi süreci oldu. Bu dönemde çeviklik, uyum, değişim yönetimi, dijitalleşme gibi kavramlar hayatımızdaki yerini ve önemini daha da artırdı. Kendilerinin de yeni koşullara hızlı bir şekilde uyum sağladığını anlatan Karataş, "Uzaktan çalışma sistemine kolay ve sorunsuz bir geçiş yaptık. Bu süreçteki başarımız, kurum kültürümüzün çalışanlarımız tarafından ne kadar benimsendiğini görmek açısından önemliydi" diyor.

ÇALIŞAN BAĞLILIĞINA VURGU

Günümüzde değişen kuşaklarla birlikte çalışan bağlılığını sağlamak İK çalışmalarının en önemli odaklarından biri haline geldi. Kendilerinin de bu anlamda sektörü sürekli takip ettiğini, genç kuşağın değişen bakış açısı ve beklentilerine uygun çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Karataş, "'Sürekli öğrenme'nin çalışanlarımızın bireysel ve ekip olarak gelişimine önemli katkılar sunacağına inanıyoruz. Bu amaçla kurduğumuz VakıfBank Kurumsal Akademi'yi 'iyi bankacılığın merkezi' olarak benimsiyor, çalışanlarımızın faydasını gözetiyoruz" diyerek sözlerine son veriyor.

EN ÇOK OKUNANLAR