USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Turizm

12 Temmuz 2021 16:29

Eray Çakın: Karavan sayısı katlandı, yeni kamp alanları açılıyor

Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Eray Çakın “Pandemiyle birlikte hem doğaya yönelme hem de karavancılık popülerleşti. Kamp alanları da artmaya başladı” dedi.

Eray Çakın: Karavan sayısı katlandı, yeni kamp alanları açılıyor

Önceden karavancılık, bu işlere meraklı kişiler tarafından yapılıyordu. Pandemiden sonra otellere nazaran sağlık açısından daha güvenli olduğu için karavancı sayısı çok fazla arttı. Pandemi öncesi yılda 100 karavan üreten firmalar, bu sayıyı katladılar. Ortalama karavan fiyatları 60-70 binden başlıyor, 500-600 bin TL'ye kadar çıkıyor. Karavancılık önceden hep yaz mevsimine göre yapılıyordu. Teknolojinin gelişmesiyle yaz-kış karavanlarda kalabiliyor, eksi 47 derecede bile karavanda konaklayabiliyorsunuz. Kışın da karavancılık yapılmaya başlandı. Süre,12 aya yayıldı.

Türkiye'de; Ege ve Akdeniz ilk sırada. Önceden karavanları, çoluğunu çocuğunu evlendiren emekliler tercih ediyordu. Şimdi gençler daha çok ilgileniyor. Doğaya yönelim arttıkça pandemiyle birlikte özellikle karavancılık çok arttı. Kamp alanları da artmaya başladı. İstanbul'da hiç yoktu şimdi 3-4 tane var. Kalamış, Çataltepe Şile tarafında kamplar var. Karavan kamplar doğaya zarar verip bozmaz. Çanakkale, Gökçeada ve Bozcaada en çok tercih edilen güzergah ve kamp alanları...

EN ÇOK OKUNANLAR