USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Turizm

02 Temmuz 2021 19:46

Emre Ayyıldız: Yeni ihtiyaçlar, yeni modelleri yarattı

Garenta ve İkinciyeni.com Genel Müdürü Emre Ayyıldız “Salgın sonrasındaki yeni normal dönemle birlikte paylaşımlı araçlara yönelik ilginin daha da artacağını öngörüyoruz” dedi.

Emre Ayyıldız: Yeni ihtiyaçlar, yeni modelleri yarattı

Salgında birçok alışkanlığımız değişse de ulaşım ihtiyacı devam etti. Tabii özellikle salgının ilk aylarında bu ihtiyaç biçim değiştirdi diyebiliriz. Sıfır temasın olduğu, tam dijital hizmet sunan; bireysel, konforlu, ekonomik ve çevreci modeller ön plana çıktı. İhtiyaçlar bu şekilde gelişince araç paylaşım modelleri artış gösterdi. Bu dönemde MOOVER olarak tanımladığımız kullanıcılarımızla yakın zamanda bir anket çalışması gerçekleştirdik. MOOV'u hangi amaçla ve neden kullandıklarını sorduk. Sokağa çıkma kısıtlamalarının olduğu dönemde MOOVER'ların yüzde 61'i işlerine gidip gelirken MOOV'u tercih ettiğini söyledi.

Bununla beraber 2021 itibariyle başlayan yoğun aşılama programıyla, hayatın her alanda yavaş yavaş normale döneceğini düşünüyorum. Havacılık da bunlardan biri ve alınan önlemler sonrasında normalleşme belirtilerini görüyoruz. Uçuş sayılarının artması, yaz sezonunun gelmesiyle birlikte havalimanı kiralamalarında da artışlar yaşanmaya başladı. Salgınla birlikte belki de 10 yılda yaşanacak dijital devrim, bir yıllık dönemde yaşandı. Tüm iş süreçleri dijital ortamlar üzerinden yönetilmeye başlandı. Zaten hayatımızda olan e-ticaretin varlığını, bu dönemde daha fazla hissettik. Dijitale olan bu talep, araç kiralama sektörüne de yansıdı. 2020 Mayıs'tan itibaren yıl sonuna kadar dijital kanallar üzerinden kiralama oranımız yüzde 70 seviyesindeydi. Bu yılın genelinde de bu oranı koruduğumuzu söyleyebilirim.

EN ÇOK OKUNANLAR