USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Teknoloji Haberleri

13 Ekim 2022 16:23

“Daha iyi bir geleceğe, ilham veren teknolojilerle öncülük ediyoruz”

Dünyanın önde gelen küçük ev aletleri markası Philips, sürdürülebilirliği tüm faaliyetlerinin merkezinde konumlandırıyor.

“Daha iyi bir geleceğe, ilham veren teknolojilerle öncülük ediyoruz”

Globalde 100 ülkede faaliyet gösteren Philips Ev Aletleri, 5 üretim tesisi ve 10 R&D merkeziyle en büyük önceliğini tüketicilerin değişen ihtiyaçlarını karşılayan teknolojiler üretmek olarak belirledi. Globalde 130, Türkiye'de ise 90 yıllı aşkın süredir zengin mirasıyla tüketicilerin hayatını kolaylaştırdıklarını belirten Philips Ev Aletleri Orta Doğu, Türkiye, Rusya ve Afrika Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Milena Elmasoğlu, "İnsanların iyi yaşamasını ve hayattan daha çok keyif almasını istiyoruz ve bunu gerçekleştirmek için de ilham veren teknolojiler sunuyoruz. Tüketicilerimizin daha yalın, çevre dostu, sürdürülebilir ürün ve servisleri tercih ettiklerini ve tedarik zinciri sürecinin çok daha hızlı olmasını talep ettiklerini biliyoruz" diyor.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK FAALİYETLERİ 1990 YILINDA BAŞLADI

Sürdürülebilirliği tüm faaliyetlerinin merkezinde konumlandıran Philips Ev Aletleri, dünyada pozitif etki yaratmak amacıyla, zengin mirasını ve teknoloji gücünü de arkasına alarak çok uzun yıllardır yatırım yapıyor. Sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarına 1990 yılında başlayan şirket, 2021 yılında ise "Daha Az Tüketim, Daha Çok Geri Dönüşüm" stratejisini hayata geçirdi. Sürdürülebilirlik yolculuğunu hızlandırmanın ve güçlendirmenin en etkili yolunun stratejiye entegre edilmesi olduğuna inandıklarını söyleyen Milena Elmasoğlu, "Bu kapsamda, sürdürülebilirlik stratejimizi hayata geçirdik. Birleşmiş Milletler'in Kalkınma Amaçları ile uyumlu stratejimizin temelinde; 'döngüsel ekonomi, iklim değişikliği ve toplumsal etki' yer alıyor" yorumunu yapıyor.

(Philips Ev Aletleri Orta Doğu, Türkiye, Rusya ve Afrika Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Milena Elmasoğlu)

"STRATEJİLERİMİZDE TÜKETİCİLERİMİZLE OLAN GÜÇLÜ BAĞDAN İLHAM ALIYORUZ"

Türkiye'de Philips'in 1930 yılında başlayan yolculuğu sayesinde hemen hemen her evde ürünlerinin bulunduğunu kaydeden Milena Elmasoğlu, şöyle devam ediyor: "Bu da demek oluyor ki; tüketicilerimizin evlerinde Philips'e dair paylaşacak birçok hikayesi var. Tüketicilerimizle kurduğumuz bu güçlü bağdan ilham alarak stratejimizi; 'Evleri, Yuvaya Dönüştürüyoruz' olarak yeniden şekillendirdik. Geçtiğimiz 2 yıl boyunca pandemi döneminde 'ev merkezli' bir hayat tarzına geçiş yapmamız da tüketiciler nezdinde inovatif çözümlerin öneminin daha çok anlaşılmasını sağladı. Biz her zaman olduğu gibi bu dönemde de tüketicimizi anlayarak, onlarla kurduğumuz bağı güçlendirdik. Tüketicilerimize ilham veren teknolojilerle; her gün daha sağlıklı, daha konforlu ve daha mutlu hissetmelerine yardımcı olmayı hedefliyoruz."

10 AR-GE TESİSİ İLE İNOVATİF TEKNOLOJİLERE ODAKLANIYOR

Milena Elmasoğlu, geleceği ve evdeki hayatı yeniden şekillendirecek teknolojileri üreterek tüketicilerin hayatlarını kolaylaştırmak için çalıştıklarını belirterek, "Dünya genelinde bulunan 10 Ar-Ge tesisimizde çalışan global ekiplerimiz, yapay zekadan akıllı algıma teknolojilerine, lityum pillerden yüksek hızlı elektrik motorlarına kadar en yenilikçi ve üstün teknolojileri geliştirmeye odaklanıyor. 130 yıllık marka geçmişimizi, deneyimlerimizi kullanarak en iyi inovasyonları yapmak için çalışıyoruz" açıklamasında bulunuyor.

Yenilikçi teknolojileri hakkında bilgiler veren Milena Elmasoğlu, dünyada bir ilke imza atan Smart Sensing teknolojilerinin mükemmel yemekler için süreyi ve sıcaklığı otomatik olarak ayarlama imkânı ile mutfakta yepyeni bir deneyim sunduğunu belirtiyor. Diğer taraftan tüketicilerin en büyük endişesine cevap veren ve sektörde çığır açan OptimalTEMP teknolojileri sayesinde ütülenebilen tüm kumaşlarda sıfır yanma riski garanti ettiklerine vurgu yapan Elmasoğlu, şu şekilde devam ediyor: "Entegre bir kamera ve yapay zeka kullanarak kumaş algılama özelliğine sahip Active Sense teknolojimiz ise; mükemmel sonuçlar sunan zahmetsiz bir ütü deneyimi sunuyor. Süpürge kategorimizdeki PowerCyclone 10 teknolojimiz ise; yüksek performansı sayesinde Türkiye'deki en yüksek emiş gücüne sahip. Hava temizleme kategorimizdeki AeraSense teknolojisi ise; havadaki virüs, bakteri, alerjen ve aerosollerin yüzde 99,9'unu temizleyerek tüketicilerimizin hayat kalitesini artırıyor."

Öte yandan teknoloji sayesinde günümüzde tüm dünya giderek artan biçimde bağlı hale geldi. Akıllı cihazlar ve uygulamalar hayatımızın büyük bir parçasını oluşturuyor. Evlerimiz daha akıllı hale gelirken, teknolojiler ise daha kişisel ve sezgisel hale geldi. "Tüketicilerimizin mutfaktaki en büyük yardımcısı olan NutriU uygulamamız, insanların içlerindeki şefi ortaya çıkarmasını sağlayacak yüzlerce farklı lezzetli ve sağlıklı yemek tarifine sahip" diyen Milena Elmasoğlu, Clean Home + uygulamalarıyla da tüketicilerine evlerinin hava kalitesini gerçek zamanlı olarak hava temizleme cihazına uzaktan da erişimi sağlayarak büyük bir kolaylık ve güven sağladıklarını dile getiriyor.

"SÜRDÜRÜLEBİLİR BAŞARI ANCAK İLHAM VEREN ÇALIŞANLARLA MÜMKÜN"

Hedeflerini hayata geçirebilmek için öncelikleri arasında çalışanlarını mutlu etmenin ilk sırada geldiğini kaydeden Milena Elmasoğlu, "İşveren markası alanındaki en önemli platformlardan biri olan Great Place to Work'te yer almamızı, çalışan memnuniyet anketi sonuçlarında bizleri yüzde 92 oranında 'Great Place to Work' olarak takdir eden çalışanlarımıza borçluyuz. Globalde 30 yılı aşkın süredir, her yıl 70'ten fazla ülkede 10 binin üzerinde şirketle çalışan ve 10 milyonun üzerinde çalışanı temsil eden Great Place to Work Enstitüsü tarafından en iyi işverenler arasında yer almak oldukça gurur verici. Çalışanlarımızla kurduğumuz insan odaklı yaklaşım sayesinde dinamik, çeşitlilik barından ve aynı zamanda da birbirinden farklı fırsatlar sunuyoruz. Amacımız Philips Ev Aletleri'ndeki yolculuğunu daha keyifli ve verimli hale getirmek. Ekibimize ilham veren, eşsiz bir çalışan deneyimi sunan ve aynı zamanda da çalışırken eğlenebilecekleri esnek bir çalışma ortamına sahibiz" yorumunu yapıyor.

GLOBAL LANSMANLARININ YÜZDE 67'Sİ ECO-DESİGN SERTİFİKASINA SAHİP

2021 yılındaki global lansmanlarının yüzde 67'sini Eco-Design sertifikasına sahip çevre dostu ürünlerden oluşturan Philips Ev Aletleri'nin "Daha Az Tüketim, Daha Çok Geri Dönüşüm" kapsamında 2040 itibarıyla net sıfır karbon emisyonuna ulaşma hedefi var. Şirketin stratejik hedefleri arasında ise 2025'e kadar gelirlerinin yüzde 100'ünü çevre dostu ürünlerden elde etmek, üretim faaliyetlerinde yüzde 75 yenilebilir enerji ve 7.600 ton geri dönüştürülmüş plastik kullanmak yer alıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR