USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

09 Ekim 2021 11:52

Tchibo, 16 yıldır kahve tutkusuyla büyüyor

Türkiye'deki varlığını güçlendiren Tchibo Türkiye, kahve odaklı yatırımlarına hız verdi. Tchibo Türkiye Genel Müdürü Hasan Ulutürk hem mağaza sayısını artıracaklarını hem de yeni iş birlikleriyle büyümeye devam edeceklerini söylüyor

Tchibo, 16 yıldır kahve tutkusuyla büyüyor

* Türkiye'de 16 yılı geride bırakan Tchibo, yıllar içinde varlığını nasıl güçlendirdi?

Geride bıraktığımız 16 yılda çok yol katettik. Türkiye'deki kahve kültürünün zenginleşmesi için yenilikçi birçok konsepti hayata geçirdik, büyüyen satış kanallarımızla daha fazla müşteriye ulaştık. Bağımsız araştırma kuruluşu Nielsen'in son 1 yılı kapsayan pazar araştırmasına göre filtre kahve, espresso ve kapsül kahve kategorilerinde pazar lideri olmayı başardık. Bu sonuçlar hem sevilen hem de tercih edilen bir marka olduğumuzun en önemli ispatı.

* Perakende sektöründe farklılaşan bir iş modeli geliştirdiniz. Müşterilerinize ne gibi inovatif deneyimler sunuyorsunuz?

Çok hızlı ve dinamik yönetilen bir perakende modeline sahibiz. Öncelikle müşterilerimize sadece kahve sunmuyoruz. Onların karşısına değişen temalarla çıkıyoruz. Bu özgün iş modeli, son derece hızlı olmayı da gerektiriyor. Müşterilerimizin değişen taleplerini yakından takip ediyoruz. Örneğin, pandemi döneminde fiziksel mağaza hizmetimize bir dönem ara vermek durumunda kaldık. Ama internet mağazamız tüm Türkiye'ye 7/24 hizmet götürdü. Yine bu dönemde 'al- götür' ya da hızlı satılan paket ürünlerin çeşitliliğini artırmaya çalıştık. Buna en güzel örneklerden biri olan yeni atıştırmalık barımız Tchibo Coffee Break, çok sevildi. Değişen koşullara hızla adapte olabilen bir perakendecilik anlayışımız var.

* Son dönemde özellikle kahve yatırımları ve yeni iş birliklerinin öne çıktığını görüyoruz. Bu çerçevede gündeminizde hangi konu başlıkları yer alıyor?

En önemli gündem maddemiz; kahve odaklı dağıtım ve satış kanalı yatırımları. Büyük şehirler başta olmak üzere 11 ilde yaklaşık 50 mağazamız ve güçlü bir internet mağazamız var. En son mağazalarımızı; İstanbul Akaretler'de, Bahariye'de ve Bağdat Caddesi'nde üçüncü mağazamız olan Göztepe'de açtık. Gerek Migros, Macrocenter, Metro, CarrefourSA, Çağdaş, Onur, Mopaş gibi market zincirlerinde gerekse gittigidiyor, hepsiburada gibi online kanallarda geniş portföyümüzle bulunuyoruz. Ayrıca Petrol Ofisi, Media Markt ve Arçelik ile iş birliklerimiz var. Otel, restoran ve kafelere B2B kahvelerimizle hizmet verdiğimiz kurumsal satış kanalı da mevcut. Bu konudaki iş birliklerimizi de genişletmeyi hedefliyoruz.

* Gelecek projeksiyonunuzu nasıl özetlersiniz?

En önemli hedefimiz; müşterilerimizle daha fazla noktada buluşmak ve satış kanallarımızı büyütmek. Yatırımlarımıza devam edeceğiz. Ayrıca sürdürülebilirlik konusu da önceliklerimiz arasında bulunuyor. Tchibo olarak dünyanın en büyük organik tekstil tedarikçisiyiz. Kahvelerimizin geldiği ülkelerdeki farklı projelerimizle; doğayı korumayı, kahve çiftçileri ve aileleri için daha iyi yaşam koşullarını sağlamayı amaç edindik. Kahvenin sürdürülebilirliğini destekliyoruz.

EN ÇOK OKUNANLAR