USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sektörler

03 Eylül 2021 10:00

WorldFood İstanbul, gıda sektörünün buluşma noktası olacak

Türk gıda sektörünün uluslararası buluşma noktası olan ve bu yıl 29'uncusu düzenlenecek Worldfood İstanbul, gıda dünyasını birçok yeni ürünle tanıştıracak. 9-12 Eylül 2021 tarihleri arasında TÜYAP Fuar Ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek fuarda konferanslar, etkinlikler ve yemek şovları aracılığıyla gıda sektörünün hem ekonomik hem de renkli yönü ele alınacak

WorldFood İstanbul, gıda sektörünün buluşma noktası olacak

2021 yılının ilk beş ayında Türkiye'deki tarım ve gıda ürünleri ihracatı %16 artarak 7,97 milyar dolarlık bir hacme ulaştı. Yılın geneline yayıldığında bu rakamın %12 gibi yüksek bir artışla tamamlanması bekleniyor. Türkiye, tarım ve gıda ürünlerinde ihracatın bölgedeki yükselen değeri olarak görülürken, ihracat odağı ile çalışan Türk markaları, satın almacılar ile WorldFood Fuarında buluşuyor. Hyve Fuarcılığın uyguladığı Alım Heyeti Programı ile 40 ülkeden 200'den fazla uluslararası satın almacı ile 1.000'den fazla markayı buluşturacak. WorldFood İstanbul 2021, İHBİR ile olan güçlü iş birliği ve ihracatta oldukça etkin bir rol oynayan Alım Heyeti Programı çerçevesinde dünyanın farklı noktalarından önemli satın almacıları bu sene de konuk edecek. Fuar 9-12 Eylül tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

"EKONOMİ VE İSTİHDAMA BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR"

WorldFood İstanbul'un yarattığı iş hacmi sayesinde ekonomi ve istihdama da büyük katkılar sağladığını belirten Fuar Direktörü Semi Benbanaste: "28 yıldır düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz WorldFood İstanbul Fuarı'nda her geçen yıl daha çok katılımcı ile yol almaktan dolayı mutluyuz. Bu yıl gıda sektörünün önde gelen markaları ile gerçekleştirdiğimiz iş birlikleri ile yine katılımcıların ve ziyaretçilerin çok memnun kalacağı bir fuar düzenleyeceğiz. Sektör oyuncularına yeni alım, iş, iş geliştirme ve ortaklık fırsatları sunan Alım Heyeti Programları ile birçok ülkeden 200'ün üzerinde yerli ve yabancı profesyonel alıcıyı WorldFood İstanbul kapsamında ağırlayacağız" dedi.

KEYİFLİ VE ÖĞRETİCİ BİR FUAR OLACAK

Tekno girişimcileri ağırlayacak olan Food Tech Garage, Türkiye Coğrafi İşaretli Ürünlerle Yıldızlaşan Şefin Tabağı etkinlikleri; Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Gürkan Boztepe, Jale Balcı, Murat Bozok, Somer Sivrioğlu eşliğinde düzenlenecek Food Master's Class Özel Fuar Turu ve dikkat çekici bir tanıtım yapmak amacıyla tasarlanıp katılımcılara tahsis edilen Food Corner Product Showcase alanıyla hem ziyaretçilerin hem de katılımcıların oldukça keyifli ve öğretici bir fuar yaşamalarını sağlayacak.

EN ÇOK OKUNANLAR