USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sektörler

15 Kasım 2023 12:02

“Hedefimiz, global bir marka yaratmak”

Avrupa standartlarında yüksek kalite üretim yaptıklarının altını çizen Sinoz Kozmetik CEO'su Yasin Çörekci, hedeflerinin 5 yıl içinde 150 ülkeye ihracat yaparak global bir marka yaratmak olduğunu söylüyor.

“Hedefimiz, global bir marka yaratmak”

Sinoz Kozmetik olarak kadınların ihtiyaçlarını her alanda önemsediklerini, ürünlerini geliştirirken cilt bakım alanındaki trendleri çok yakından takip ettiklerini anlatan Sinoz Kozmetik CEO'su Yasin Çörekci, "Son olarak anında cilt tonu eşitleyen ve saniyeler içinde kızarıklığı gideren ürünümüz Pure Cica Tiger Grass Ton Eşitleyici Kızarıklık Karşıtı Onarıcı Bakım Kremini çıkardık. Bu ürünümüz fondötene gerek kalmadan ciltteki kızarıklık ve hafif kusurları anında kapatırken, içeriğinde bulunan Centella Asiatica sayesinde onarıcı bakım sağlıyor. Trendleri takip etmeye ve de büyük bir profesyonellikle ürünlerimizi geliştirmeye, cilt ihtiyaçlarına yönelik ürünler üretmeye devam edeceğiz" diyor.

"KARADENİZ'E 100 MİLYON TL'LİK YATIRIM"

Karadeniz'in en özel illerinden biri olan Sinop'da 100 milyon TL'lik bir yatırım yaptıklarından bahseden Çörekci, "Mayıs itibarıyla hazırlıklarını başlattığımız fabrikamızı 2024'ün ilk çeyreğinde devreye almayı planlıyoruz. Sinop OSB'de bulunan ve 5 bin metrekare kapalı alana sahip olan fabrika tam kapasite çalışmaya geçtiğinde 180 kişiye istihdam sağlayacak. Fabrikamız aynı zamanda sıfır atık ile çalışacak ve kendi enerjisini üreten yeşil bir fabrika olacak" bilgisini veriyor.

"Öncelikle inovatif ve yenilikçi ürünler üretiyoruz, daha rekabetçi fiyatlar verebilmek adına fabrika yatırımları yapıyoruz"

"5 YIL İÇİNDE 150 ÜLKEYE İHRACAT YAPMAK İSTİYORUZ"

Sinoz Kozmetik olarak Türkiye'den global bir marka yaratmanın en önemli hedefleri arasında olduğunu da anlatan Çörekci, Türkiye'den çıkmış ve dünya genelinde kabul görmüş bir marka olmak istediklerini vurguluyor. Avrupa standartlarında yüksek kalite üretim yaptıklarının da altını çizerek, sözlerini şöyle sürdürüyor: "Avrupa standartlarında yaptığımız üretim faaliyetlerini tüm dünyaya yaymak istiyoruz. Öncelikle inovatif ve yenilikçi ürünler üretiyoruz, daha rekabetçi fiyatlar verebilmek adına fabrika yatırımları yapıyoruz. Her yıl 3-4 uluslararası kozmetik fuarına katılarak birçok yeni müşteriyi portföyümüze ekliyoruz. Güçlü olduğumuz ülkelerde TV, açık hava ve dijital reklamlar yaparak yerimizi sağlamlaştırıyoruz. Özellikle Avrupa ve Orta Doğu ülkelerinde çok güçlüyüz. Halihazırda 50'nin üzerinde ülkeye ihracat yapıyoruz. 5 yıl içinde 150 ülkeye ihracat yapar hale gelmeyi hedefliyoruz. Şu anda Avrupa'da bir, Irak'ta iki mağazamız var. Avrupa ve ABD'nin en büyük kozmetik zincir marketleri ile görüşmeler halindeyiz, 2024'ün ilk çeyreğinde görüşmelerin sonuçlanmasını umut ediyoruz. Global marka olmak çok uzun ve meşakkatli bir yol ama bu yolda gururla yürümeye devam ediyoruz."

EN ÇOK OKUNANLAR